Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Избацити саобраћај са трга једино је решење.. и неминовна будућност, ово сада је само пролонгирање неминовног и одржавање старих превазиђених решења на апаратима. Срушите Стакленац Срби и крените слободно у будућност.. храбро!!!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676120#p676120:2xts2i7f je napisao(la):
astrodule » Pet Nov 01, 2019 7:14 pm[/url]":2xts2i7f]Deo kod Staklenca je odvratan. Kada taj deo dolazi na red?

To malo zelenila što je ostalo u centru bi da uništiš? Da imamo beskonačan prazan sivi prostor za šatre i tribine i promo štandove i bašte kafića? Idi brate u Rusiju pa nađu smeštaj sa pogledom na dvorsi trg u Sankt Peterburgu pa uživaj u praznom prostoru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676264#p676264:2xts2i7f je napisao(la):
Pasarela » Sub Nov 02, 2019 10:58 am[/url]":2xts2i7f]Избацити саобраћај са трга једино је решење.. и неминовна будућност, ово сада је само пролонгирање неминовног и одржавање старих превазиђених решења на апаратима. Срушите Стакленац Срби и крените слободно у будућност.. храбро!!!

I ti pobeđuješ. Cilj da nema gradskog prevoza u krugu od nekoliko kilometara od centra grada, jel tako nekako? Da siroti taksiti malo uzmu parice :bg4:
 
Ko kaže da ja želim da uklonim zelenilo sa tog dela? Zelenilo može da bude odvratno ako se ne održava. Deluje potpuno neuredno i bez stila.

Možda imam problem što sam putovao po Evropi, pa znam kako izgleda održavano zelenilo u centru grada.
 
Sad kad krenu novogodisnji ukrasi , mogli bi za decu da naprave dobru pricu ima mesta koliko hoces.
 
Kada Jovica ne veruje Goranu i njegovim rekonstrukcijama rekonstrukcije, a treba nekako da se ne raspadne do proleca :lool:

"Jovica Vasiljević, gradski sekretar za prevoz, kazao je da je ovo odlučeno pošto su želeli da Trg rasterete od saobraćaja.
Želeli smo da smanjimo broj gabaritnih vozila koja prolaze Trgom, pa smo linije 19 i 28 ukinuli, a 21 i 22 skratili. Sugrađani koji žive na Zvezdari imaju vezu sa 41 i 77. .., rekao je Vasiljević, za "Novosti".
"
 
astrodule":1010xhd8 je napisao(la):
Deo kod Staklenca je odvratan. Kada taj deo dolazi na red?

Tu dolazi objekat javne namene (galerija, opera, mizej, sta god) i gabaritom ce popuniti verovatno tu zelenu povrsinu ispred staklenca, tako da nema potrebe bacati pare na uredjenje istog vec pogurati pricu sa rusenjem staklenca i divlje gradnje iza njega i izgradnjom modernog objekta

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Pa koliko košta da se sve malo oreže i zasadi žbunje koje će se pravilno potkresivati? To su male zelene površine i mogu se baš lepo srediti. Koliko smo platili onog vrapca na Adi? Pa za te pare, ovo mogu makar da održavaju redovno i bolje.
 
Па ко не може да хода од Трга до Калемегдана нека узме ивалидска колица кад пође у тај део.
 
Pacijent sa mog avatara i ekipa oko njega su ukinuli pojedine trolejbuske linije a zglobne trolejbuse proterali sa Trga republike zato što misle da je najbolje rešenje za kocke koje tonu, da se eliminišu vozila koja su za njih preteška. Rezonovanje nalik onom Staljinovom ''nema ljudi, nema problema''.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672828#p672828:8js9qtq7 je napisao(la):
Dzigi Bau » Sre Okt 23, 2019 6:54 pm[/url]":8js9qtq7]По мени треба срушити стакленац и да све то буде један велики трг, то јест садашњи Трг Републике да се прошири до Централног дома војске, да обухвати простор где је сада стакленац, окретница 27, онај мали парк, тај горњи део Француске, све то изравнати и направити велики главни градски трг какав Београд још нема, једино остаје смслити решење за саобраћај који ће ту бити обустављен.

Да цитирам сам себе, најбоље и неизбежно решење.
 
NDMBGD je danas izdao saopštenje u vezi ukidanja trola, nadam se da će i ostali politički akteri. Ovom saopštenju bi dodao i da je Gradska olnica na Zvezdari odsečena ukidanjem linije 28.

Ukidanje linija 19 i 28 nepromišljen potez koji nastavlja urušavanje javnog prevoza
Ukidanjem trolejbuskih linija 19 i 28 nastavlja se urušavanje sistema javnog prevoza u Beogradu. Umesto da unapredi javni saobraćaj i građanima obezbedi pouzdan i efikasan sistem, gradska vlast je bez jedine direktne veze sa gradom ostavila stanovnike Zvezdare i Konjarnika. Koliko je ovo nepromišljen potez govori činjenica da se na trasi linije 28 nalaze čak tri studentska doma koja ona povezuje sa Studentskim trgom i većim brojem fakulteta.

Linije 19 i 28 su mesecima bile u prekidu zbog radova na Trgu republike, što je veoma otežavalo život građana naselja kroz koje prolaze. Svaki stanovnik opštine Zvezdara je iskusio ozbiljna kašnjenja javnog prevoza u prethodnom periodu. Pored kašnjenja, ono što još više otežava život ljudi koji zavise od javnog prevoza jesu ogromne gužve jednom kada autobus, trolejbus ili tramvaj konačno stignu na stajalište. Česte su scene da na stajalištima čeka i po više desetina ljudi, od kojih dobar deo ne može ni da uđe u željeni prevoz.

Zahtevamo da se odluka o ukidanju linija 19 i 28 ne samo povuče, već da se dodatno unapredi, kako bi se velikom broju građana Konjarnika i Zvezdare, kao i studentima koji u velikoj meri koriste ove linije, omogućio pouzdan i efikasan način kretanja u gradu.

Razvoj i održavanje javnog prevoza je posebno važno kada znamo da se Beograd suočava sa alarmantnim nivoima zagađenja vazduha. Radikalno poboljšanje javnog transporta i smanjenje automobilskog saobraćaja, koji je u velikoj meri izvor zagađenja, je upravo jedna od konkretnih mera za smanjivanje zagađenja vazduha koje je inicijativa Ne davimo Beograd predstavila na nedavno održanom protestu protiv zagađenja.

Ovom prilikom inicijativa Ne davimo Beograd, podseća na naš plan “30 minuta od posla do kuće” koji predviđa radikalnu optimizaciju javnog prevoza kroz uvođenje ekspres linija i veliko grananje žutih traka i davanje priroriteta prolaska vozilima javnog prevoza, za koji verujemo da je jedino rešene kako se sistem prevoza u gradu može brzo, jeftino i efikasno podići na zadovoljavajući nivo.

https://nedavimobeograd.rs/ukidanje-lin ... g-prevoza/
 
Потребно је ново саобраћајно решење за цео круг двојке ! Данас се брже стиже пешице од Вука до Теразија или од Славије до Савског трга. Свуда се стварају застоји, у Ресавској, У бул. К.Александра, Немањиној, на Зеленом венцу...

После пола века најава метроа и даље се чека и трпи и у јавном и у личном превозу. Једино што корисник јавног поред свега мора да слуша и најаве станица и гледа лепи Београд кроз потамнела прозорска стакла која возила чине непријатно топлим, цима се и дрма у ритму кочења, чека на станицама без дрвета у близини са провидним и опет непријатно топлим кровом, док не заборави шта чека...
 
За почетак морају да се изместе коридори који повезују периферна насеља а пролазе кроз центра.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676544#p676544:1261gu3s je napisao(la):
Ventilator_BGD » 03 Нов 2019 09:48 am[/url]":1261gu3s]Bilo je lepse sa grguravim kockama.

Слажем се. Такође, морам да приметим да возачи слабо поштују зону успореног саобраћаја. Вози се исто брзином као и пре реконструкције... Бар је тако било синоћ када сам пролазио.
 
Naravno da je bilo lepše jer je tako neko u startu osmislio Trg, a ne da Vesić glumi arhitektu. No, znamo od koga je naučio da počne da se u sve meša.

Najveća zamerka mi je što se vizuelno ne razlikuju pešački i kolovozni deo.
 
Ajd u 100 kint'e da će da stave ležeće na sred Trga.
 
Mnogo bi im bolje i lepše bilo da urade ono što sam već napisao par puta, a to je da naprave ležeće od neravnih strana ovih kocki.
 
Evo opet ograđuju središnji deo Trga, verovatno za onaj debilizam.
 
Kako se drži kaldrma na trgu?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 
Nece taj trg 20 dana u godini biti prazan i prohodan. Svi mi koji smo se radovali jer ce postati cist prostran trg uzalud nam radovanje. Na kraju ce biti manje slobodnog prostora nego nekad sa sve zardinjerama fontanicama brezama i kioskom
 
Vrh