Šta je novo?

Sportski događaji

Zvezda je jos jednom stala kada je najvise trebalo da zapne. Držala je utakmicu u kakvoj - takvoj neizvesnosti 30 minuta. I onda u zadnjoj četvrtini - potop. Ekpa nije ni mlada, ni neiskusna, a greške koje se Zvezdi dešavaju, karakteristične su za mladu ekipu. Posle Igokee, koja bi morala da se rutinski pobedi, dolaze Asvel, Partizan i Alba. To su u praksi tri evroligaške utakmice za redom.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=678395#p678395:3856eix3 je napisao(la):
Homer Jay » 08 Nov 2019 10:23 pm[/url]":3856eix3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677899#p677899:3856eix3 je napisao(la):
astrodule » 07 Nov 2019 12:55 pm[/url]":3856eix3]Ili izjave tipa "da je Pavkov dao gol, bilo bi drugačije"

Pa bilo bi 1-4 ili i više. Ja se iskreno plašim da ne damo go i time nateramo protivnike da igraju samo malo ozbiljnije.

Pa u Zvezdi niko osim Marina nema neki pregled igre. Svi samo vraćaju loptu nazad.

Danas čitam neki intervju Tošića kako se čudio kada je došao u Mančester kako tamo svi vežbaju u teretani, pa čak mnogi imaju i kućnu teretanu, a on "nije ni znao gde je teretana u Srbiji".

Pa ako na nečemu mogu da rade sportisti u Srbiji to je da "vise" u teretani (a ne da se odbijaju od Rouza kao o kamen) Kada budu imali više snage moći će valjda i da malo dignu glavu i pogledaju raspored svojih saigrača, a umeće i da igraju bez lopte i tako da igrač sa loptom uvek ima 2-3 sigurna pasa u noge po zemlji, a ne da se lopta ispucava prilikom i najmanjeg pritiska.

Možda bismo izgubili 4:1 da je Pavkov realizovao bar jednu od tri šanse, ali možda bi ostalo i 1:1. Postoji taj fazon da kad bolji tim ne može da probije "autobus parkiran" ispred gola postane nervozan, počne da srlja i ne realizuje šanse. Realno, Zvezda tim takvog kvaliteta da ne može ni sa kim da se nadigrava u Ligi šampiona, pa čak ni u grupnoj fazi Lige Evrope se ne sećam da smo nekoga nakantali.

Ono što Miloja izdvaja od ostalih trenera Bata Đorine defanzivno škole je to što je uspeo nekako da "podesi" ekipu da odigra na mahove, i da gol ili dva iz dve-tri šanse. Pogledajte ključne utakmice u kvalifikacijama. Nas je npr. Salcburg sabio u 16 u Austriji, ali smo mi stvorili dva gola ni iz čega i prošli dalje. Pa, Napoli u Beogradu - svi su tada kukali kako smo igrali kao p***, ali Napoli je uprkos inicijativi ostao bez gola. Isto važi i za famozni meč sa Liverpulom - Englezi su imali inicijativu, veći posed lopte, više šuteva ka golu i izgubili 2:0, jerbo je Pavkov dva puta prešao centar i dao gol :D

Isto je hteo Miloje i protiv Totenhema i u prvom poluvremenu ga je manje-više dobro išlo, uprkos Jovanči i "crnoj rupi" u koju nam je cela odbrana upala prilikom prvog gola. Ali mogao je Pavkov da ga mune za 1:0, mogao je i Van la Para za 1:1, pa isto to Pavkov sekund kasnije na odbitak, i opet Pavkov na početku drugog poluvremena. Kažem, možda bi Totenhem opet dao četiri gola, a možda bismo se mi "zabetonirali" i kao najgori oni Balkanci što se pola sata valjaju po podu, a ostalo vreme vezuju pertle, namešraju štucne i brišu mokru loptu pre no što izvedu aut - da izvučemo bod.

Jer, upravo je problem kod ekipa koje igraju "autobus" to što im se cela koncepcija raspadne kad prime gol, pa onda moraju da jure rezultat, a izašli su na teren da se odbrane. Tu je, kao što rekoh, Miloje uspeo nekako da prodrma Zvezdu da na mahove uspe i da izjednači, ali čim su Englezi poveli 2:0 to je bilo to - onda je samo pitanje koliko ćeš golova primiti do kraja, jer svih desetorica u crveno-belom na terenu, a i onaj u zelenom na golu, znaju da smo izgubili utakmicu i da nemamo tu šta više da tražimo. Tako je bilo prošle godine protiv PSG-a (obe tekme) i protiv Liverpula na Enfildu, tako je bilo ove godine na Alijanc areni i protiv Totenhema. Valjda tako neće biti proitv Bajerna i Olija :D

Naravno, ja bih najviše voleo da se mi rastrčimo i raspucamo se, ali razlika u kvalitetu je jasna - komšije su se rastrčale na Old Trafordu, pa su opet primile tri komada.

No, Miloje nije amnestiran odgovornosti za neke pogrešne stvar. Prva je Jovanča umesto Kanjasa. Druga je Žander umesto Gobelje - kad se Gobelja već povredio, mogao je da meti Pankova u odbranu, a Degeneka na krilo, ovako nam je Son "pravio malu decu" po toj strani od kad je Brazilac ušao u igru, i treća je Pavkov. Možda je roviti Boćko bio rizik, a možda je mogao i da baci Tomanea u vatru. Bilo kako bilo, Pavkov sigurno ne igra protiv Bajerna i da sam Miloje krenuo bih sa Tomaneom i Boćkom zajedno u napadu, pa kud koji mili moji!

Izvinite za dugačak post i konfuzne misli, mrtav sam bolestan :D
 
Rutinski je Zvezda pobedila Igokeu i ispratila je kuci sa 100-tkom i 42 poena razlike. Po meni, sa pola snage, bez da ikoga pocenjujem. Klasičan ,,trening u realnim uslovima", ako mogu tako da kazem, a koji je dobro došao u pravom trenutku.

Sada ide gust raspored, defakto 3 evroligaške utakmice. I mislim da će teško u sezoni biti realna prilika da se u ovako tri velike utakmice vežu 3 pobede, čime bi se pored poboljšanja na tabelama, mnogo podigli moral i sigirnost ekipe. Utakmica sa Asvelom je na programu u četvrtak u 19.00h, sto je, ne računajuci taj dan, tri dana za pripremu, sasvim dovoljno. Zvezda je domaćin. Na evroligaškoj tabeli, Asvel je jedno mesto ispod crte, 9. (4-3) , a Zvezda je 13. (2-5). I nadajmo se porazima Bajerna (od Valensije), Žalgirisa (od Olimpijakosa) i Baskonije (od Makabija), trenutno direktnih konkurenata.

Posle toga, Partizan za vikend, pa u Evroligi Albi u goste.
 
Prva je propala, Zvezda je samu sebe dovela u poziciju drame, na kraju regularnog dela, a i na kraju produžetka. Onda jedan totalno nerazonski potez u odlučujućem napadu i eto pozara. Bila je prilika da se pobedi, što bi sa nijasnu boljom igrom i bilo. Žao mi je što je Asvel ekipa koju Zvezda, bez obzira na njegove dobre rezultate, može realno da pobedi. A oni su u gostima odneli veliku pobedu.

A Zvezda sada treba da se trgne, za dva dana je nova utakmica, večiti derbi. Treba se spremiti i odigrati valjano. Što se tiče Evrolige, ako se nešto poboljša i budu šanse za top 8, ovi porazi gde je Zvezda pobedila samu sebe, će koštati.
 
Meni je onaj L. Brown (sa belom trakom) totalno antipatičan lik koji mi se čini da je potpuno neuklopljen u ambijent, tim, jednom rečju, klasičan odrađivač ugovora.

Takve igrače Zvezda uopšte ne treba da zove. Uvek ista faca (naizgled nezainteresovana). Na prethodnim utakmicama Zvezda dolazi do preokreta, cela kupa u transu, a on potpuno ravnodušan.

Top 8 je mislim nedostižan ako se nešto ne promeni u vođenju ekipe. ABA je prioritet.

I šta je sa publikom? Zasitila se Evrolige? Koje su cene? Neka se dogovore - hoće li paklenu atmosferu u Pioniru, ili pozorište u Areni?
 
Koji crni f8, mora da se nađe trener, da se spasava sezona. Vlada Jovanović iz FMP-a jedini mi pada na pamet, da prevuče i Radanova, ionako mi se jedino gleda Zvezda kad su naši momci (Dobrić, Davidovac, Boriša) na terenu. Dobro, ima i gotivnih stranaca...
 
Užas. Svi kažu da on mnogo zna, što je sigurno tačno, provereni je ekspert za rad sa mladim igračima (zbog čega bi bilo sjajno zadržati ga u klubu), ali, ipak to što je svuda dosad do 55. godine bio najviše pomoćni trener ipak govori da verovatno nema autoritet da se nametne kao glavni šef.
 
Svi ti naši pomoćni treneri su mi kao neke maskote. Razumem ja da nisu glavni jer nisu za to, nemaju autoritet ili šta već, ali uradite bar nešto na taktičkom planu, napravite, uigrajte neku akciju (koja nije izolacija).
 
Andriju Gavrilovića veoma poštujem. Čovek se trudi i to se vidi, ali on, kao što kažete, nema iskustva kao glavni trener. Prvo što je potrebno Zvezdi je trener sa autoritetom i evroligaškim iskustvom, po mogućstvu domaći, a stranac, ako nema izbora. Čak i da se vrati Dušan Alimpijević, ne bi imao ništa protiv. Možda Željko Obradović dobije otkaz u Feneru, pa da mu se ponudi ugovor :) .

Samo trener i rezultati će se videti. Aba je svakako prioritet, ali ova ekipa ima potencijal za bolji rezultat u Evroligi i voleo bi da napravi rezultat.

Idemo dalje, ne živi se od onoga što je bilo: Partizan, već sutra, onda paklena nedelja Evrolige, dve utakmice u gostima, sa Albom, pa sa Žalgirisom.

O tome neću mnogo da pišem, utakmicu sa Partizanom treba pregurati. Ako nekim čudom Zvezda dobije naredne tri utakmice - to su u 8 dana defakto 4 evroligaške utakmice i da se dobiju 3 od 4, preodlično bi bilo. Samo mislim da je ova morala da se dobije, jer je bilo lakše kući, bez obzira na težeg protivnika, pa da se računa da se jedna gostujuća možda izgubi.

Ali treba u utakmici sa Partizanom ,,zalečiti rane", odnosno podići moral igračima, a navijačima vratiti veru u iste.

Partizan gledam kao favorita - ekipa je koja je od Zvezda svakako bolje organizovana i stabilnija trenutno, a to je velika stvar. A Zvezda treba da se stabilizuje i pobedi sutra, što nije nemoguće, ali će biti veoma teško.
 
Košarkašicama Srbije sve čestitke na pobedi protiv Albanije, koja jeste bila veliki autsajder, ali opet, 105 poena razlike...

Igor Kokoškov je novi selektor muške reprezentacije Srbije - sto mislim da je odličan izbor.

A košarkaški derbi je zasluzeno dobio Partizan i ruka mora da se pruzi. Jesu imali više vremena za pripremu, ali na papiru su lošiji tim. Organizaciono su ispred Zvezde. Večeras su više želeli pobedu, jače se borili i rezultat im je zasluženo došao.
Svestan je svaki realan Zvezdaš, da i ovaj tim Partizana može mnogo bolje od ovoga večeras i da ni oni nisu bili najbolji što mogu, inače bi utakmica mnogo pre kraja bila rešena.

I ako su se ovim porazom ,,slomila kola", a mislim da nisu, to je odlicno. Ali za ovaj kratak period Zvezda je imala mnogo utakmica ,,na jednu loptu" i svaku je izgubila. Upaljen je crveni alarm i nesto mora da se uradi. Nije tragedija što je derbi izgubljen, nekad se mora i izgubiti. Problem je neorganizacija igrača iz koje dolaze loše stvari. I sada će se valjda nešto preduzeti.
 
Pomenu pobedu od 105 razlike, a u mojoj beležnici je rekord sa Univerzijade u Zagrebu ('87.), Jugoslavija - Libija 180:50. Besmislena iživljavanja.

O derbiju ne bih, jer, ono je bila psihijatrijska utakmica, kao i tolike. Igrači u evropskoj košarci su, očigledno, u prevelikoj stezi i prave gluposti kao početnici. Otud i ona divljanja Žocasa Obradauskasa na nivou Pinkovog rijalitija i sl. Treba menjati kriterijume suđenja, dati prednost napadačima i prebaciti reflektor sa trenera na igrače, kao u NBA.
 
U poslednjih par nedelja su bile dve vesti gde su treneri dobili otkaze (ili ukor) jer nisu sprečili ižvljavanje nad protivnikom (tipa fudbal 27-0 i američki fudbal tip 70-0)
 
Da, s tim što su ovo kod 27:0 u pitanju deca. Kažu da se u ovim kvalifikacijama gleda koš razlika, pa onda ajde, da kažemo da ima smisla. Mada, uvek se gledala koš razlika i kad je igrao drim tim, pa oni zakoče na +40.

A valjda najveće iživljavanje za koje znam je Draženovih 112 koševa Olimpiji, za koju su, usled štrajka, igrali omladinci. Jurio čovek Vilta i Žućka... Ali, kako obično neko to od gore vidi sve, predmetni ne osvoji nijednu titulu sa Cibonom posle toga.
 
Koliko se meni sviđa to što Jokić ne juri nikakvu statistiku (osim timske), a koliko ne volim igrače tipa Hardena koji šutne preko 40 puta na utakmici uz prosek ispod 40%.

No, svaka generacije i podnevblje ima svoje favorite i svoja interesovanja, a Jokić je tu baš "crna ovca" u SAD
 
To, kad neko daje 30-40 koševa po utakmici bez obzira na procente, nekad se u staroj Jugoslaviji zvalo - seljački igrač.
 
Zvezda gostuje Albi. Jedan od za sada, timova koji ima lošije rezultate u Evroligi, a ne znači da je među lošijima. Gist je suspendovan bar naredne dve utakmice.

Što se tiče Filipa Čovića, čovek jeste pogrešio, prošli put je Lorenco Braun. Imao je Čović dovoljno vremena i Bilija Berona, boljeg šutera, kome je mogao da doda, a veća bi bila šansa da Beron pogodi za pobedu. Mogao je i da doda nekom drugom, pa da neko nesto drugo proba, rekoh, bilo je dovoljno vremena, nije morao pošto-poto da šutira. Ali ta Filip Čović se bori i gine na terenu, desi se da greši, ali gine. Neka prođu ove dve utakmice, baš da se vidi kako će se suspenzija Gista odraziti na ekipu i njega samog.
 
Cović jednostavno nema talenta, a da se bori i gine na terenu može i svaki navijač sa tribina.
 
Pa, nije neki talenat, delimično se slažem. Ali...Da se oni koji imaju talenta, bore i ,,ginu" na terenu kao on, Zvezda bi sada bila 4. - 5. -a u Evroligi, a u Aba ligi bi bila bez poraza. A osvojila bi i Aba Superkup.

I još jedna stvar...U situaciji u kakvoj je bila Zvezda u poslednjim sekundama proteklog derbija, kada je imala napad za pobedu, odgovornost preuzimaju ili najbolji šuteri ekipe, ako treba da se šutne iz daljine ili ako se ide na bliže košu, najviši igrači. A Filip Čović nije ni jedno ni drugo.

On je korektan zamenski plej. Imao je svoje odlične poteze, nekad mora i da pogreši. Pod pritiskom je hteo da ispadne junak Zvezdine pobede u derbiju, ali mu nije uspelo, nego mu se obilo o glavu, ali šta sada...

Zvezdin najveći problem nisu igrači, nego organizacija istih.
 
Druže, mnogo uzdižeš Zvezdu, pa nemate u timu Lebrona i Karija nego LeBranka i Čovića.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Igrači koji se trude, ali ne znaju mogu da dođu do izražaja samo kada su skoro sve ostale pozicije napadački dobro popunjene. Ne mogu da zajedno u petorci igraju Odžo i Lazić i Čović.
 
E, to je živa istina. Inače, mnogo cenim Branka Lazića, faca je, borac bez premca, ali, on je zapravo produkt trendova u evropskoj košarci za koje mislim da im mora doći kraj. Pre 30 godina bi igrao u Srpskoj ligi, a u naše vreme je stigao i do reprezentacije.
 
Upravo. Veoma zahvalan igrač, napadački limitiran, ali džabe to ako nema saigrače kao pre par godina kada smo bili na granici četvrtfinala.

Nego, kada već spominjeno limitirane igrače - šta mislite o Radonjiću (fudbaleru)? Dečko osim brzine nema apsolutno ništa (osim dobrog menadžera)
 
Ume ponekad i da šutne. Ipak, njegov najozbiljniji protivnik je u glavi; sa njim u principu neko mora da živi u stanu, opasno je ostaviti ga samog.
 
Vrh