Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Meštrovićeva

Pre neki dan prolazio tuda , al' tek sad stigoh da postavim fotografije. Gornji deo ulice (od Jovana Bijelića do Piva Karamatijevića) i dalje stoji sa nedovršenim trotoarima , središnji deo (od Dimitrija Markovića do Jovana Bijelića , koji je pored zgrade koja se vodi kao dve OŠ) je sređen , dok donji deo ulice (od Braće Jerković do Dimitrija Markovića) , ili nije uopšte rađen , ili je to bilo mnogo pre druga dva dela.























 
"Београд пут" је коначно завршио санацију моста преко Дубочајског потока, као и неколико озбиљних улегнућа на деоници од Гроцке према Брестовику. Смедеревац је пресвучен у дужини од 2200 метара.

77114225_2414532781978387_6401685279089885184_o.jpg
 
ВУчкова улица у Дражњу је од окретнице 351 према засеоку Патроњак асфалтирана у дужини од 800 метара.

borisa-kidrica_2019.jpg
 
Postoji li neka prepreka da se pri nameri asfaltiranja ovakvih ulica, gde očigledno postoji dovoljna prostora, istovremeno urade i trotoari? Osim očiglednog stranačkog delovanja i kupovine glasova jeftinim asfaltiranjem, sramota je da se ovako vodi jedna opština. Nažalost narod to ne vidi sada zbog ushićenja da su konačno dobili asfalt. Ali će shvatiti koliko im on (ne) vredi onog trenutka kada ga budu koristili nogama i pokušali da hodaju po ivici asfalta.
 
Par puta sam prijavljivao nedostajuće stubiće preko Beokoma i nikada ih nisu brzo popravili. Pre neki dan zovem telefonom Beograd put i oni mi daju broj za stubiće. Posle dva dana su došli i dodali stubiće koji fale. Slično je bilo i pre par godina, tako da je možda bolje ovako direktno ih zvati.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=680413#p680413:2gfmn0z5 je napisao(la):
astrodule » Pet Nov 15, 2019 1:08 pm[/url]":2gfmn0z5]Par puta sam prijavljivao nedostajuće stubiće preko Beokoma i nikada ih nisu brzo popravili. Pre neki dan zovem telefonom Beograd put i oni mi daju broj za stubiće. Posle dva dana su došli i dodali stubiće koji fale. Slično je bilo i pre par godina, tako da je možda bolje ovako direktno ih zvati.

Pre nekoliko nedelja razvalila se jedna rupetina na uglu Masarikove i Kneza Miloša, i zakrpili su je odmah utradan ali sam se organizovao sa desetak kolega da pozovemo beokom u razmaku od po dva minuta, tako da je možda neophodno i da Beokom uoči da je primećen problem
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=680413#p680413:1nm1nypc je napisao(la):
astrodule » Pet Nov 15, 2019 1:08 pm[/url]":1nm1nypc]Par puta sam prijavljivao nedostajuće stubiće preko Beokoma i nikada ih nisu brzo popravili. Pre neki dan zovem telefonom Beograd put i oni mi daju broj za stubiće. Posle dva dana su došli i dodali stubiće koji fale. Slično je bilo i pre par godina, tako da je možda bolje ovako direktno ih zvati.

Hoces biti ljubazan da mi ostavis konakt i ja se sa tim vetrenjacama borim
 
Uh, bacio sam taj papirić, ali sad gledam memoriju na fiksnom i mislim da je ovaj broj u pitanju 3061683

U pitanju je JP Putevi Beograda
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=680398#p680398:339nai20 je napisao(la):
marrecar » 15 Нов 2019 11:44 am[/url]":339nai20]Postoji li neka prepreka da se pri nameri asfaltiranja ovakvih ulica, gde očigledno postoji dovoljna prostora, istovremeno urade i trotoari? Osim očiglednog stranačkog delovanja i kupovine glasova jeftinim asfaltiranjem, sramota je da se ovako vodi jedna opština.

Метар тротоара кошта исто колико и метар коловоза ширине 3 метра. Рачуница је проста - где нема потребе, не баца се новац на тротоаре. Овде нема потребе. Фреквенција саобраћаја је јако мала јер овом улицом пролазе само возила станара улице. Где има потребе, тротоари се раде. Као што су урађени у Винчи у главној са обе стране, у Пударцима у главној, у Бегаљици у главној, у Дражњу у главној. Заклопачи у главној и слично.

Интересантно је да у Дражњу део грађана тражи да се тротоар сруши јер је непотребан.
 
Asfaltiranje ulice u zemunskom naselju Vojni put

Asfaltiranjem deset ulica u naselju Vojni put i Altina do kraja godine biće zaokružen projekat kojim je planirano da sve ulice na opštini Zemun dobiju asfalt, kaže predsednik te opštine Dejan Matić.

Mioljka Vojvodić najstariji je stanar u naselju Vojni put u bloku jedan na Altini i, kako kaže, pamti svaku kuću koja je izgrađena u tom naselju. Asfalt u njihovoj ulici je nešto na šta su dugo čekali i ne može da sakrije oduševljenje i zadovoljstvo.

Dejan Matić ističe da se radovi odvijaju planiranom dinamikom i da je to jedan od zajedničkih projekata građana i čelnika opštine.

Predsednik opštine Zemun naglašava da je asfaltiranje ulica, izgradnja trotoara i drugih saobraćajnica u Zemunu jedan od mnoštva projekata koji se realizuju na inicijativu građana.

Matić kaže da je osim infrastrukturnih radova za narednu godinu akcenat stavljen na rekonstrukciju škola, uređenje sportskih terena i nabavku školske opreme. Dodaje da je u svom budžetu opština planirala novac za uređenje urbanih džepova parkova i zelenih površina između zgrada. Time se, zaključuje Matić, nastavlja uspešno sprovođenje politike ravnomernog razvoja Zemuna.

izvor: studio B
 
Zavrsen je spoj Cvetanove cuprije sa ulicom Milosev Kladenac, dve trake i trasa celokupno sa ivicnjacima, mislim da nije u reziji Bg puta, vec investitora koji prave zgrade na toj lokaciji, tako da ulica se zove investitorska BB...

Evo i prilike da se napokon provuce linija koja bi spojila SD put sa Avalskim drumom-Vozdovcem, Banjicom, nekom linijom koja ne ide trasom 50 a istovremeno joj je produzena ruka... Razmisliti da trasom SD put-Partizanska-Nikole Grulovica-Milosev Kladenac-Cvetanova Cuprija
-Brace Srnic*Svetozara Radojicica-BJ- VZ kruzni put-Bebelova(Trosarina)... pocetni terminus Mirijevo 4 ili Kaludjerica-spomenik.

Bila bi ovakva linija sigurno, da je Resnik u pitanju...

https://i.imgur.com/IQv1xmk.jpg -raskrsnica novoasfaltirane deonice i CV Cuprije
onzC1QE.jpg
- investitorska street
Jeg2NWS.jpg
-Milosev kladenac-spoj sa investitorskom ulicom
 
Ako je ulica dvosmerna, ne vidim potrebu da gradski prevoz ide jednosmerno. Zato sam i pitao za prikaz na mapi, jer nigde nisi naveo ime ulice.
 
Mislio sam da ulica nece biti te sirine, a na trasi zuto zelene boje je zapoceto neko trotoarisanje ulice, kao da ce je pretvoriti u jednosmernu pa sam i zbog toga predlozio, cak su uradili luk da vrv bus moze da "savije" iz pravca okretnice linije 20, uslikacu i to...
 
Nije Ristin potok kod okretnice 20. Imaju još dve stanice posle.
Inače, i dalje mi nije jasno gde je tačno ova plava , novoizgrađena ulica pozicionirana. Da li izbija na ulicu Momira Denića, tj. da li je u njenom produžetku?
 
Неколико успутних слика:









Држачи за бицикле:

 
Vrh