Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Ako skrećući iz Majora Ilića uspete da izbegnete red kontejnera, iza njih vas čeka bonus paleta. Ovo je ludilo.
939cfddd4cf21123c926d00846803b79.jpg
 
U jednoj nezavršenoj šahti u 27. Marta curi voda iz velikog zardjalog ventila koji ocigledno nije zamenjen pri rekonstrukciji.

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
 
Kod Palilulske pijace
4148b4cdd521fcfd5c455bc162aaef1f.jpg


Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
453d9aa774e5880ff70e52c31e62ab78.jpg
8c7b84d5787d3fdc11091560cfcfd105.jpg
f60298f003d9e2d2e8866a939a3fba9c.jpg
 
Fotografisano pre neki dan. Nisam stugao ranije da postavim. U pitanju je okolina Bajlonijeve pijace.















 
Horor. Ovo pretenduje da bude najgora uradjena rekonstrukcija. Toliko kasnis i uradis ovako. Ovo je takvo ponizavanje gradjana i vredjanje zdravog razuma da nemam vise reci. Koji su oni talog, dno
hWc70li.jpg


KgdQssA.jpg
 
Биће ово још језивије ако крену снег и лед а ово буде недовршено...
 
Boli gradjane i medije dupe za ovo, u nekim normalnim zemljama bi stanari te ulice već odavno protestovali, pravili neki bunt šta već.
 
otuzno je koliko smo bedni i ponizeni od strane sljama koji vlada Beogradom i Srbijom
 
Ne govori u moje ime. Šta su stanari koji su najviše ugroženi radili? Da se meni ovo dešava ispod prozora, pisao bih svima i tražio sastanke kod Vesića. Organizovao bih komšije, kućne savete, blokirao susedne ulice...

Da li ja treba da se borim za njihove probleme? Svi su jaki samo na tastaturi, ali niko neće da uradi ništa konkretno. Naravno, opozicija, kakva takva, bi ovo mogla da iskoristi da organizuje neki protest, ali da li iko zna ko je predstavnik neke opozicione stranke na toj opštini?

Na ovako lokalnim stvarima treba pokrenuti promene, ali očigledno je svima lepo i retko ko se buni (procentualno).

Ima ovo veze sa svim mogućim problemima u gradu. Svi prolaze pored krivog saobraćajnog znaka i svi očekuju da neko drugi to prijavi i na kraju taj znak godinu dana stoji krivo jer ga niko ne prijavi, a nadležni sami ne rade svoj posao. Ali zanimljivo je da posle prijave, dobar deo stvari se popravi.

Odoh ja malo u of topik...
 
Ovo je sramota, u nekoj normalnoj državi bi neko odgovarao finansijski i politički zbog ovoga, ali ne i kod nas.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=685857#p685857:e7rjldax je napisao(la):
astrodule » 05 Dec 2019 12:58[/url]":e7rjldax]Ne govori u moje ime. Šta su stanari koji su najviše ugroženi radili? Da se meni ovo dešava ispod prozora, pisao bih svima i tražio sastanke kod Vesića. Organizovao bih komšije, kućne savete, blokirao susedne ulice...

Da li ja treba da se borim za njihove probleme? Svi su jaki samo na tastaturi, ali niko neće da uradi ništa konkretno. Naravno, opozicija, kakva takva, bi ovo mogla da iskoristi da organizuje neki protest, ali da li iko zna ko je predstavnik neke opozicione stranke na toj opštini?

Na ovako lokalnim stvarima treba pokrenuti promene, ali očigledno je svima lepo i retko ko se buni (procentualno).

Ima ovo veze sa svim mogućim problemima u gradu. Svi prolaze pored krivog saobraćajnog znaka i svi očekuju da neko drugi to prijavi i na kraju taj znak godinu dana stoji krivo jer ga niko ne prijavi, a nadležni sami ne rade svoj posao. Ali zanimljivo je da posle prijave, dobar deo stvari se popravi.

Odoh ja malo u of topik...
Ono što sam primetio, baveći se ovakvim stvarima duži niz godina, osim toga da se moraš uzdati use i u svoje kljuse, je da mnogi građani žive u nekom svom imaginarnom svetu , gde se očekuje da svaka opština ima neku svoju službu, koja će svakodnevno da tabana ulicama svoje opštine i da popisuje probleme, pa da ih na kraju dana preda nadležnoj službi za rešavanje, koja će da za te potrebe izdvoji sredstva i angažuje ljude da to reše. Kada je reč o gradskom prevozu, kada neko da predlog za poboljšanje gradskog prevoza za svoju opštinu ili kraj, obavezno se jave neki drugi koji su dežurni kritičari, govoreći pritom kako nije u redu što taj neko nije mislio i na njih, i i njima rešio problem, i kako ne žele da podrže tako nešto , jer zašto neko da ima bolji prevoz od njih, na koje je izgleda i Bog zaboravio i koji su očigledno poslednja rupa na svirali. Takođe, mnogi se naljute kada im kažem da moraju oni sami da pišu nadležnima i ukažu im na svoje probleme, da pokažu da nisu nevidljivi, da ako treba, da se organizuju i skupljaju potpise po naselju za neku krupniju stvar, jer mnogo ozbiljnije deluje kada oni sami koji tu žive podnesu neku molbu (peticiju, žalbu), nego kada to radi neko sa strane. Najbolji primer kako to treba da se radi, jesu stanovnici Zaklopače, koji su samo jedan dan blokirali saobraćaj na Smederevcu zbog odugovlačenja asfaltiranja ulice nakon radova i vraćanja linije 303 na trasu do Vrčina ili ovo sada što rade stanovnici Dorćola i Zvezdare, a tiče se trolejbuskog saobraćaja.
Dokle god stanovnici u zoni samih radova i okolnim ulicama budu trpeli ovo što trpe, neće se ništa promeniti u dinamici radova. O kvalitetu da i ne govorim. Fotografije to mnogo bolje rade.

P.S.
Mnogima je lakše da svoje nezadovoljstvo iznesu putem društvenih mreža i / ili foruma, nego li da bilo šta konkretno urade, makar to bio samo poslat mail nadležnima.
 
Što je najgore, postoji služba koja je plaćena da tabana i da popisuje probleme, a to je Komunalna milicija. No, najmanje što možemo uraditi je prijaviti neke manje probleme.

20191205-125659.jpg


Aleluja! Koliko je prošlo od rušenja? Naravno da ću kritikovati toliko dug period jer ne znam da li bi iko dozvolio da mu u sred kuće ili stana nešto započne, pa posle par godina uradi ono što je dogovoreno u startu.
 
Radovi na platou su ovom trenutku potpuno nepotrebni. Umesto da te radnike posalju da rade trotoar i sto pre zavrse, oni nastavljaju da rasipaju ljude na vise lokacija i da sve mrcvare. VIdim i na ovoj tabli pisu faze i rokovi, prevrne mi se zeludac kad oni daju neki rok.

Inace, sto se tice resavanja problema, nikada nijedan problem koji sam prijavio beokomu nije resen, nikada nijedna sluzba ili gradska institucija mi nije odgovorila na mejl. Mada iskreno nisam ni ocekivao, po nekim ljudima iz okruzenja vrlo dobro znam kako izgleda drzavni posao. Od vremena Borivoja Surdilovica do danas jedino sto se promenilo je da na zidu nema Titove slike, a na civiluku Surdinog "barberi" sesirica.
 
Lepa zamisao da se malo oboji to sivilo solitera, ali zar nisu mogli neka stabla koja imaju veću krošnju, dosta ljudi ima koji čekaju prevoz da mogu u hladu da borave leti, i ostali građani da mogu da koriste prostor. Ovde su ona patuljasta stabla prikazali. Nadam se da grešim.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=686047#p686047:3o2pp5im je napisao(la):
crveni karton » 05 Dec 2019 18:57[/url]":3o2pp5im]Inace, sto se tice resavanja problema, nikada nijedan problem koji sam prijavio beokomu nije resen, nikada nijedna sluzba ili gradska institucija mi nije odgovorila na mejl. Mada iskreno nisam ni ocekivao, po nekim ljudima iz okruzenja vrlo dobro znam kako izgleda drzavni posao. Od vremena Borivoja Surdilovica do danas jedino sto se promenilo je da na zidu nema Titove slike, a na civiluku Surdinog "barberi" sesirica.
Ja sam imao sreće da su neki od problema koje sam prijavljivao bili rešeni. Jeste da sam za nešto morao više puta da prijavljujem, ali se barem, kol'ko tol'ko isplatilo.
 
Pre neki dan sam komentarisao da bi bilo lepo da puste tramvaje čim završe "ovogodišnje" radove ali danas tek primetih da nema kontaktne mreže na novootovrenim deonicama. A sa ovim intenzitetom radova tramvaju će tuda krenuti sledeće zime....
 
Поставили су носаче контактне мреже, развући каблове није неки претерано тежак посао.
 
Ovoj apokaliptičnoj rekonstrukciji samo fali tramvaj koji izleće iz šina i uleće na plato ispred gradskih institucija...
 
Vrh