Šta je novo?

Nacionalni stadion

Podržavate li izgradnju Nacionalnog stadiona?

  • 1. Da, apsolutno!

    Glasovi: 137 20,6%
  • 2. Ne! Treba rekonstruisati stadione CZ i PFC

    Glasovi: 158 23,8%
  • 3. Ne! Ima prečih stvari od stadiona

    Glasovi: 345 52,0%
  • 4. Baš me briga! Neka ga Toletu ako ima para

    Glasovi: 24 3,6%

  • Ukupno glasača
    664
Blizu je i železnička pruga :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=688071#p688071:2ylcdbd0 je napisao(la):
molder » 12 Dec 2019 09:34 am[/url]":2ylcdbd0] . . додатни плус је близина аутопута због транспорта. :D
Najveći plus je što će biti i u blizini novog Hipodroma. ;)
 
Naravno da su odvojene pare.
To je prioritetan projekat.
Ima tu mnogo pripremnih poslova.
 
Rekao Mali da ce biti dodatni sadrzaji uz stadion. Ima na tim prostranim njivama sigurno mesta za ringispil sa trga, balerinu, pokoju boksersku krusku kao i secernu vuna sa promenade. To je onda skroz druga prica i to sigurno opravdava sredstva koja ce biti izdvojena za gradnju tog velelepnog zdanja.
 
Vecina stadiona napravljenih za SP u Brazilu i gotovo svi stadioni u Juznoafrickoj republici su vidno propali. Odrzavanje stadiona je jako skupo.
 
Национални стадион у ширем рејону Београда.
 
Jasno je da ovaj projekat ima osnovni cilj ispumpavanje para iz budzeta za odabranu ekipu kroz namestene tendere. Funkcionalnost i odrzavanje nije vazno.
 
Ako već hoće da ulupaju tolike pare u fudbalsku infrastrukturu, bolje od nacionalnog stadiona bi bilo da završe stadione u Smederevu i Čačku (max 15 miliona evra), i izgrade nove u NS, Nišu, Subotici i Kragujevcu od 15-20 hiljada (po 30-40 miliona), to bi bilo 5 vrh stadiona za reprezentaciju da se rotira i bili bi puni većinu utakmica (nama za repku za 90% utakmica ne treba više od 15 hiljada), sve to može sa ovih 250 miliona evra i da im ostane preko 80 miliona da npr. srede Omladinski stadion kao glavni stadion za atletiku u Beogradu (tj. izgrade novi od nule sa nekih 10 hiljada kapaciteta, max 20 miliona) i izgrade još desetak manjih stadiona po Srbiji (4-5 hiljada, oko 4-5 miliona svaki). Efekat takve raspodele bi bio neuporedivo bolji od preglomaznog nac. stadiona na periferiji Bg-a koji će 90% dana u godini da zvrji prazan a biće poluprazan i za utakmice.
 
Završetak Prokopa je oko 50 miliona evra, ali imamo druge prioritete. Umesto država da se povuče iz fudbala ona još para ulupava u tu rupu bez dna.
 
Sprdnja ne vredi, verujte da oni dobro znaju sta rade.
Pametniji su od nas.
 
Имају шеме да маришу паре. Гондола, стадион, Цоби на тргу за НГ, све су то шеме.
 
250 милиона? ок, по 50 Звезди, Партизану, Воши, Нишу и граду у Западној Србији. пет топ стадиона. а не један који ничему неће служити
 
Alternativna ideja: dati 250 miliona evra u amaterske sportske klubove da bi deca imala zdravo detinjstvo, stekla zdrave navike. Usput, fudbalski klubovi će dobiti zdravu bazu pa će moći da naprave dobre omladinkse škole, kasnije i dobre rezultate pa im na kraju neće trebati pomoć države da naprave stadion.
 
Алтернативна идеја: не трошити паре народа који гладује на спортске објекте и спорт већ укинути пдв на храну потребну за голо преживљавање

Само чекам да уведу пдв на храну пронађену у контејнеру како би се финансирали бесплатни часови фолклора
 
Алтернатива: уложити 250 милиона евра у пројекат уређења и изградње нових зграда факултета по потреби, додатне стипендије, потом чишћења депонија и законско уређење одлагања смећа, стављање више канти и засебних за опушке који су свуда по граду (колико то може да кошта?!) и још ће да остане новаца да се покрене прва фаза пројекта враћања породица нашег порекла које су стекле капитал по свету, по израелском моделу, уз адекватну понуду станоградње, бенефиција и субвенција за инвестиције. Тиме се гради национална елита и доноси свеж домаћи капитал, што је радила и краљевина и кнежевина а данашња републикица нити мало, што иде уз популиситичког великог вођу.
 
алтернатива: продати све фудбалске клубове са све стадионима, а те паре утрошити на било шта од наведеног изнад
 
Дефинитивно приватизовати спортска друштва, а из буџета давати паре искључиво за дечији и омладински спорт и параолимпијски спорт.
 
Većina ljudi nije svesna koliko je malo novca (u poređenju sa fudbalom) potrebno za neke "male" sportove gde je potrebno finansirati puteve na takmičenja za sportiste i stručni štab. Naročito za mlađe kategorije. Takođe za plate trenera, nove strunjače, rekvizite i slično.

Imamo one kajakašice što se presvlače u raspalim svlačionicama, pa teretane iz prošlog veka u malim klubovima, sve u svemu, prvi kontakt dece kada dođu na veslački ili atletski trening uopšte nije pozitivan.

A onda pogledamo trening centar naše fudbalske reprezentacije, a rezultata nigde, ali zato pare samo kaplju u džepove od transfera...

I onda se pitamo zašto nemamo više olimpijskih medalja?!
 
Daje se i za manje sportove, anravno manje pare, za vaterpolo, za košarku, odbojku, dalo se dosta i atletičarima, i tamo nije bilo nekog rezultata, onda taekvodnu itd, itd,
Daje se vrhunskim sportistima,onima koji već imaju rezulate koje seiskorišćavaju u propagandne svrhe. A amaterima, školskim sportovima i rekreativcima ništa. U Švedskoj je na primer obratno.l
 
Švedska prestonica Stokholm je prvi grad sa dva potpuno pokrivena velika fudbalska stadiona u Evropi. Klubovi slabiji od naših.

Fudbal je važna privredna grana, jedini isplativ sport u Evropi, u kojem se okreće enorman novac. Svako želi makar delić tog kolača. Ako neka zemlja ne bi želela, bila bi - glupa.

Ipak, ne treba naci stadion. Treba da nastave da postoje dva istorijska stadiona, kao u proteklih 90 godina, samo u novom, trećem izdanju.

Toliko je jednostavno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=693279#p693279:3tonvlma je napisao(la):
zexland » Pet Dec 27, 2019 10:50 pm[/url]":3tonvlma]Ideja za Prokop je jako dobra, ali i za Bogosloviju. Ovo gde oni oce da prave je Bogu iz nogu. Ali ocigledno je zasto to zele...

Zasto prave bogu iza nogu?
 
Vrh