Ljudi moji pa ja uopšte nisam u toku.
Ovo je prilično gusta mreža za tako kratak rok. Takođe dobro je to što su uzete i brze saobraćajnice u obzir radi racionalnog pokrivanja sporednih putnih pravaca sa slabijim obimom saobraćaja.
Interesantno je to da je pun profil autoputa sa potpunom denivelacijom ukrštanja predviđen za koridore Niš-Priština, Pojate-Užice, Užice-Boljare, Užice-Kotroman, Bubanj Potok-Vršac, Ostružnica-Bubanj Potok, Borča-Zrenjanin-Novi Sad, Kuzmin-Sremska Rača, da su brze saobraćajnice predviđene na koridorima Kragujevac-Mrčajevci, Loznica-Šabac-Ruma-Novi Sad, Mala Krsna-Požarevac-Golubac-Donji Milanovac-Kladovo, Paraćin-Zaječar-Negotin-Stara Brza Palanka, Bački Breg-Sombor-Vrbas-Srbobran-Novi Bečej-Kikinda s tim da nije poznato da li će ceo koridor Valjevo-Lajkovac-Lazarevac-Aranđelovac-Topola-Markovac-Despotovac-Bor-Zaječar sa krakom Aranđelovac-Orašac-Mladenovac-Mali Požarevac (nazvan Vožd Karađorđe tj. Karađorđev koridor) biti izgrađen u punom profilu ili će delimično biti izveden u vidu brze saobraćajnice.
Ovaj poslednji najvećim delom deonice Vlaška-Mali Požarevac već ima profil poluatoputa pa je bar do Mladenovca suludo ostaviti brzu saobraćajnicu posebno kada se uzme u obzir da je isti satelitski grad u makroregionu Beograda. S tim u vezi ne bi bilo loše da se Karađorđev koridor izgradi u vidu autoputa od Valjeva bar do Despotovca imajući u vidu tangencijalnu vezu južnog oboda beogradskog regiona sa dva paralelna međunarodna koridora.
Osim navedenog Grad Beograd može sam izgraditi prigradske autoputeve makar na deonicama Jablanička-Petlja Orlovača-Lipovica-Barajevo (ako ne skroz do Čukaričke Padine), odnosno Ostružnica-Obrenovac.