Lidl Beograd

Teme o pojedinačnim projektima koji se nalaze u izgradnji

Moderator: Igor

zexland
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 4559
Pridružio se: Čet Jun 07, 2007 3:54 am
Lokacija: Belgrade / Βελιγράδι
Kontakt:
Pohvaljen: 6892
Pohvalio: 21633

Re: Lidl Beograd

Postod zexland » Ned Jan 05, 2020 12:29 am

neshaoct » 03 Jan 2020 11:43 pm napisao:
zexland » 02 Jan 2020 01:56 pm napisao:Problem je danas da se definise sta je to uopste domaca roba jer gomila fabrika je tkdj proadata samo se vode da su srpski brendovi, to posebno vazi za Next, Swislion Takovo i slicne...ne znam sta je sa Starkom, ali vecina proizvodnje sokova i slatkisa recimo je pod stranim firmama, isto je i za mlekare...ali opet kazem ne znam 100% tacno ko kome pripada...


Sve što se proizvodi u Srbiji je domaća roba. Ko je vlasnik firme koja je tu robu proizvela nije od značaja.
Ili, ako je lakše, sve na čemu piše ''Made in Serbia'' je domaće.

Ako je nacionalnost vlasnika firme ustvari kriterijum po kome se odlučuje, ako je nekakav nacionalni interes da vlasnik bude naš i da je samo i jedino u tom slučaju reč o domaćem proizvodu, onda se taj nekakav nacionalni interes štiti državnom svojinom nad tom fabrikom, a ne privatnom svojinom nekog Srbina. To (da je bolje da bude naš privatnik nego stranac jer je od nekakvog nacionalnog interesa da bude Srbin vlasnik), je bilo medijsko podvaljivanje domaćih tajkuna (davno, dok je privatizacija još kod nas bila aktuelna), a neuki narod je u velikoj meri to prihvatao kao istinu.

Opet kažem, ako je vlasništvo nad nekom fabrikom od nacionalnog interesa, to se onda sprovodi državnom svojinom nad tom fabrikom. Jedino tako.
Nikako podvaljivanjem pogodnog domaćeg tajkuna da bude vlasnik, sa pričom pa on je naš, bolje Srbin nego Hrvat/Amer/Kinez/Nemac....

Kako izgleda koncept opšte državne svojine nad privredom smo imali priliku da vidimo i kod nas, i po istoku Evrope - svuda je propao slavno.
Zato, država treba da bude vlasnik, ili da učestvuje u vlasništvu samo u onim delatnostima gde postoji opšti interes ili neki drugi opšti značaj.
Uostalom, u današnjem svetu multinacionalnih kompanija je i nemoguće utvrditi njihovu ''nacionalnost''...brojni su primeri.


Sve što se proizvodi u Srbiji je domaća roba. Ko je vlasnik firme koja je tu robu proizvela nije od značaja.
Ili, ako je lakše, sve na čemu piše ''Made in Serbia'' je domaće.


Nije istina.

Sirovina je domaca, ali vlasnik kompanije koja raspolaze sirovinom je stranac. Samim tim oduzima se pravo na polaganje prava da je to srpska roba. Grdno se varas oko polaganja prava na licence i sirovine i proizvodnju, tj mesas proizvodnju i mesto porekla sa stranim kapitalom vlasnistva.

Upravo obrnuto. Made in Serbia ne znaci da je to srpska roba, jer motanje kablova koji su recimo uvezeni iz Kine kao sirovina ili slicne stvari ne moze biti srpski proizvod, pisace Made in Serbia, ali tu nema ni S od Serbie.

Iako pise Made in Serbia (sto jeste dobra stvar) to apsolutno ne znaci da je to srpska roba.

Nacionalnost vlasnika firme je nebitna, jer se gledaju druge stvari, zato i postoje marketing timovi i sektori koji se bave iskljucivo plasiranjem robe na razlicita trzista.

Uostalom sve zavisi STA se proizvodi, KOJA roba je u pitanju, i GDE se plasira.
Live, Love & Create / Ζήστε, Αγάπη & Δημιουργώ
SRBO
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 3133
Pridružio se: Pet Jan 23, 2015 9:48 pm
Lokacija: Учитељско Насеље
Kontakt:
Pohvaljen: 2823
Pohvalio: 146

Re: Lidl Beograd

Postod SRBO » Ned Jan 05, 2020 1:57 am

Колко пара толко музике

Пробао једном ћевапе, баш огавни. Мада опет нисам ја спремао.

А дискусију треба завршити једном заувек увођењем протекционизма. Како ови из ЕУ очекују конкурентну привреду ако немамо привреду уопште хехе
Једино решење за лоше и насилне људе су добри људи који су вештији у насиљу.
Pohvale za post: 1
marrecar
Advanced
Postovi: 3309
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 8:12 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 2678
Pohvalio: 1767

Re: Lidl Beograd

Postod marrecar » Ned Jan 05, 2020 4:21 am

Ja se ne razumem baš u to da li ima neke značajne razlike u ukusu u zavisnosti od mešavine mesa, ali mogu da potvrdim da nekada ćevapi i pljeskavice iz Lidla imaju odvratan ukus. Ali eto baš danas sam pripremao pljeskavice koje su bile mešavina svinjetine i junetine, i ukus je bio solidan. Nekada stvarno bude nekakav bezveze ukus, ali nekada bude baš lep. Ali meso im je sasvim pristojno, i osim pljeskavica i ćevapa, sve ostalo im je odlično i nisam imao zamerke na ukus. Omiljena su mi rebarca u marinadi, bukvalno iz kese izvadim, stavim u pleh, rernu, i to je to, a budu preukusna.
Pohvale za post: 1
Žika
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 5933
Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 7:28 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 7150
Pohvalio: 2016

Re: Lidl Beograd

Postod Žika » Ned Jan 05, 2020 10:47 am

Istina je da sveže meso, naročito mleveno zna da zaudara. Opet greške nije bilo sa šniclama, kremenadlama i ostalim mesom u komadu.
Jesu domaći ili bar piše da je iz Srbije.
Ono što sam primetio da su malo opušteni što se tiče mesa, isteraju veliku paletu iz magacina/hladnjače i dok unesu u vitrinu ono stoji jako dugo pored. Često su sladoledi poluistopljeni.
Prigovorio sam poslovođama radnji. Drugo i sami potrošaču uzmu tako pakovanje iz frižidera šetaju po radnji u međuvremenu se predomisle ili frknu negde između rafova ili ostave na kasi, dok se to ponovo vrati u friz eto problema.
Pohvale za post: 1
vucko
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 18260
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 1:42 pm
Lokacija: Okretnica trolejbusa 28 Zvezdara
Kontakt:
Pohvaljen: 5918
Pohvalio: 1526

Re: Lidl Beograd

Postod vucko » Uto Jan 14, 2020 6:22 am

O kakvih to 16 objekata govore u plaćenim oglasima po sajtovima? Da li su oni otvoreni ili će tek biti otvoreni?
Sačuvajmo trolejbuski podsistem javnog prevoza u Beogradu.
neshaoct
Intermediate
Postovi: 395
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 1:31 am
Kontakt:
Pohvaljen: 657
Pohvalio: 101

Re: Lidl Beograd

Postod neshaoct » Uto Jan 14, 2020 4:49 pm

zexland » 04 Jan 2020 11:29 pm napisao:
Sve što se proizvodi u Srbiji je domaća roba. Ko je vlasnik firme koja je tu robu proizvela nije od značaja.
Ili, ako je lakše, sve na čemu piše ''Made in Serbia'' je domaće.

Nije istina.

Jeste istina.
Ako nije, zašto sve što se proizvodi u Srbiji, tj. ima oznaku ''Made in Serbia'' ulazi u srpski bruto domaći proizvod ako nije srpski proizvod?
To kako se računa BDP (GDP) nisam ja izmislio, nisi ni ti, ali to treba da nam bude kriterijum. Zna se kolika je vrednost uvezena, kolika je dodata u Srbiji. Mislim da te je upravo to zbunilo...

zexland » 04 Jan 2020 11:29 pm napisao:Sirovina je domaca, ali vlasnik kompanije koja raspolaze sirovinom je stranac. Samim tim oduzima se pravo na polaganje prava da je to srpska roba. Grdno se varas oko polaganja prava na licence i sirovine i proizvodnju, tj mesas proizvodnju i mesto porekla sa stranim kapitalom vlasnistva.

Upravo obrnuto. Made in Serbia ne znaci da je to srpska roba, jer motanje kablova koji su recimo uvezeni iz Kine kao sirovina ili slicne stvari ne moze biti srpski proizvod, pisace Made in Serbia, ali tu nema ni S od Serbie.

Malo si se pogubio sad sa tim ''sirovinama'', ''vlasnik'', uveo si i nekakvo ''pravo na polaganje prava''. To je ono što kažem da te je izgleda zbunila vrednost koja je ušla u Srbiju... Evo, ispravi me ako grešim negde:

GVA = gross value added.
GDP = zbir svih GVA u svim granama ekonomije unutar granica jedne države, plus lokalno naplaćeni porezi.
GNI = gross national income. Vrednost proizvoda ili pruženih usluga bez obzira gde su napravljeni/usluge pružene, već na osnovu vlasništva nad brendom.

Na jednom primeru:
Displej se pravi u Južnoj koreji, bateriju pravi neka druga kompanija sa sirovinama izvađenim iz rudnika u Africi, CPU se pravi u Kini i sklapanje se radi u Kini. Na iPhonu piše ''Made in China'' = kineski proizvod.
Naravno da onaj rudnik u Afici (npr. u Zimbabveu) prvo iskopa litijum. Zimbabve vrednost te rude računa u svoj BDP. Npr. 1 nečega.
Onda litijum stigne u Južnu Koreju koja ga je platila tih 1 nečega. U fabrici u Južnoj Koreji se od te rude napravi baterija za iPhone. Upakuje se i proda fabrici u Kini za 5 nečega. GVA je 4 nečega, pa u GDP Južne Koreje ulaze ta 4 plus naplaćeni lokalni porezi. Fabrika u Kini uzme tu bateriju, uzme displej, uzme CPU, napravi kućište i šta sve već...i sklopi iPhone. Proda ga Amerima za 100 nečega. GVA od tih 100 je npr. 60 nečega, i Kina računa 60 plus naplaćene poreze na tih 60 u svoj GDP. Amerikanac uzme i reklamira ga, smisli mu operativni sistem, i proda ovcama u Americi za 1.500 nečega. Razlika od 100 do 1.500 nečega je USA GPD. Od tih 1.500 npr. 150 su lokalni porezi u Americi. Dakle, 1.250 je GVA, 150 su lokalni porezi. Kada se taj iPhone proda u SRB, 1.250 se računa u USA GDP, 100 se rasparča u GDP svih ostalih u lancu pre počev od Zimbabvea, a npr. 150 je SRB GDP jer su to naplaćeni porezi kod nas i pružena usluga trgovca. Mi GVA na iPhone imamo samo po pitanju pružene usluge trgovca, plus smo naplatili porez prilikom prodaje, a u GDP ulazi GVA plus porezi.
Svih 1.350 USA može da računa u svoj GNI (gross national income) jer je Apple USA brend, tj. USA firma ima vlasništvo nad tim telefonom.

Sad sa onom fabrikom kablova u Srbiji.
Kabal se proda npr. Mercedesu koji ga u fabrici u Nemačkoj ugradi u S klasu. Naravno, nije kabal nego je kompletna instalacija, ali nema veze, pojednostavljujemo. Onoliko koliko je Mercedes platio te kablove fabrici u Srbiji neće ući u Nemački GDP, već u SRB GDP. Isto kao što onome u Kini cifra po kojoj je fabrika iz Srbije prodala kablove u Nemačku neće ući u njegov GDP, već samo cena po kojoj je on prodao fabrici u SRB (mada, usput nisam baš siguran da je sirovina iz Kine pored toliko bakra u Boru). Ali, to što postoji vrednost sa kojom su kablovi došli u Srbiju, nikako ne znači da tu nema našeg GDP. Pa, ima ga čak i kada prodaš već gotov iPhone, a kamoli kad dodaš i nešto od proizvodnje u GVA (a, ne samo pruženu uslugu trgovca i lokalne poreze kao kod prodaje iPhona u SRB).

Na računanje GDP-a ne utiče šta se proizvodi, ne zavisi od vrste robe, niti gde se plasira. Bitno je samo da je to napravljeno/pružena usluga unutar granice jedne teritorije/države.
Pohvale za post: 7
MC_
Higher intermediate
Postovi: 1263
Pridružio se: Uto Nov 14, 2017 11:51 am
Kontakt:
Pohvaljen: 2037
Pohvalio: 374

Re: Lidl Beograd

Postod MC_ » Uto Jan 14, 2020 4:51 pm

marrecar » Ned Jan 05, 2020 3:21 am napisao:Ja se ne razumem baš u to da li ima neke značajne razlike u ukusu u zavisnosti od mešavine mesa, ali mogu da potvrdim da nekada ćevapi i pljeskavice iz Lidla imaju odvratan ukus. Ali eto baš danas sam pripremao pljeskavice koje su bile mešavina svinjetine i junetine, i ukus je bio solidan. Nekada stvarno bude nekakav bezveze ukus, ali nekada bude baš lep. Ali meso im je sasvim pristojno, i osim pljeskavica i ćevapa, sve ostalo im je odlično i nisam imao zamerke na ukus. Omiljena su mi rebarca u marinadi, bukvalno iz kese izvadim, stavim u pleh, rernu, i to je to, a budu preukusna.


Nikad ne kupujte meso u hipermarketima!
"On ce prvo da 'zahebe' Svabe, pa ce da 'zahebe' EU, pa Amerikance. Dace im sta treba, i sve ce da ih 'zahebe'.
I oni ce sve da nam placaju onda. Sve cemo da imamo, dobra kola da vozimo."
Nakupac na pijaci 2016.
Žika
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 5933
Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 7:28 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 7150
Pohvalio: 2016

Re: Lidl Beograd

Postod Žika » Uto Jan 14, 2020 5:56 pm

Upravo suprotno, treba kupovati tamo gde je velik obrt robe i gde postoji nekakva kontrola.
Iskreno i žena se žali na mleveno meso iz Lidla tako da ga izbegava već kupuje u Metrou, Tempu ili Maxi-ju. Ali samo u pakovanju.
zexland
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 4559
Pridružio se: Čet Jun 07, 2007 3:54 am
Lokacija: Belgrade / Βελιγράδι
Kontakt:
Pohvaljen: 6892
Pohvalio: 21633

Re: Lidl Beograd

Postod zexland » Sre Jan 22, 2020 1:22 am

neshaoct » 14 Jan 2020 03:49 pm napisao:
zexland » 04 Jan 2020 11:29 pm napisao:
Sve što se proizvodi u Srbiji je domaća roba. Ko je vlasnik firme koja je tu robu proizvela nije od značaja.
Ili, ako je lakše, sve na čemu piše ''Made in Serbia'' je domaće.

Nije istina.

Jeste istina.
Ako nije, zašto sve što se proizvodi u Srbiji, tj. ima oznaku ''Made in Serbia'' ulazi u srpski bruto domaći proizvod ako nije srpski proizvod?
To kako se računa BDP (GDP) nisam ja izmislio, nisi ni ti, ali to treba da nam bude kriterijum. Zna se kolika je vrednost uvezena, kolika je dodata u Srbiji. Mislim da te je upravo to zbunilo...

zexland » 04 Jan 2020 11:29 pm napisao:Sirovina je domaca, ali vlasnik kompanije koja raspolaze sirovinom je stranac. Samim tim oduzima se pravo na polaganje prava da je to srpska roba. Grdno se varas oko polaganja prava na licence i sirovine i proizvodnju, tj mesas proizvodnju i mesto porekla sa stranim kapitalom vlasnistva.

Upravo obrnuto. Made in Serbia ne znaci da je to srpska roba, jer motanje kablova koji su recimo uvezeni iz Kine kao sirovina ili slicne stvari ne moze biti srpski proizvod, pisace Made in Serbia, ali tu nema ni S od Serbie.

Malo si se pogubio sad sa tim ''sirovinama'', ''vlasnik'', uveo si i nekakvo ''pravo na polaganje prava''. To je ono što kažem da te je izgleda zbunila vrednost koja je ušla u Srbiju... Evo, ispravi me ako grešim negde:

GVA = gross value added.
GDP = zbir svih GVA u svim granama ekonomije unutar granica jedne države, plus lokalno naplaćeni porezi.
GNI = gross national income. Vrednost proizvoda ili pruženih usluga bez obzira gde su napravljeni/usluge pružene, već na osnovu vlasništva nad brendom.

Na jednom primeru:
Displej se pravi u Južnoj koreji, bateriju pravi neka druga kompanija sa sirovinama izvađenim iz rudnika u Africi, CPU se pravi u Kini i sklapanje se radi u Kini. Na iPhonu piše ''Made in China'' = kineski proizvod.
Naravno da onaj rudnik u Afici (npr. u Zimbabveu) prvo iskopa litijum. Zimbabve vrednost te rude računa u svoj BDP. Npr. 1 nečega.
Onda litijum stigne u Južnu Koreju koja ga je platila tih 1 nečega. U fabrici u Južnoj Koreji se od te rude napravi baterija za iPhone. Upakuje se i proda fabrici u Kini za 5 nečega. GVA je 4 nečega, pa u GDP Južne Koreje ulaze ta 4 plus naplaćeni lokalni porezi. Fabrika u Kini uzme tu bateriju, uzme displej, uzme CPU, napravi kućište i šta sve već...i sklopi iPhone. Proda ga Amerima za 100 nečega. GVA od tih 100 je npr. 60 nečega, i Kina računa 60 plus naplaćene poreze na tih 60 u svoj GDP. Amerikanac uzme i reklamira ga, smisli mu operativni sistem, i proda ovcama u Americi za 1.500 nečega. Razlika od 100 do 1.500 nečega je USA GPD. Od tih 1.500 npr. 150 su lokalni porezi u Americi. Dakle, 1.250 je GVA, 150 su lokalni porezi. Kada se taj iPhone proda u SRB, 1.250 se računa u USA GDP, 100 se rasparča u GDP svih ostalih u lancu pre počev od Zimbabvea, a npr. 150 je SRB GDP jer su to naplaćeni porezi kod nas i pružena usluga trgovca. Mi GVA na iPhone imamo samo po pitanju pružene usluge trgovca, plus smo naplatili porez prilikom prodaje, a u GDP ulazi GVA plus porezi.
Svih 1.350 USA može da računa u svoj GNI (gross national income) jer je Apple USA brend, tj. USA firma ima vlasništvo nad tim telefonom.

Sad sa onom fabrikom kablova u Srbiji.
Kabal se proda npr. Mercedesu koji ga u fabrici u Nemačkoj ugradi u S klasu. Naravno, nije kabal nego je kompletna instalacija, ali nema veze, pojednostavljujemo. Onoliko koliko je Mercedes platio te kablove fabrici u Srbiji neće ući u Nemački GDP, već u SRB GDP. Isto kao što onome u Kini cifra po kojoj je fabrika iz Srbije prodala kablove u Nemačku neće ući u njegov GDP, već samo cena po kojoj je on prodao fabrici u SRB (mada, usput nisam baš siguran da je sirovina iz Kine pored toliko bakra u Boru). Ali, to što postoji vrednost sa kojom su kablovi došli u Srbiju, nikako ne znači da tu nema našeg GDP. Pa, ima ga čak i kada prodaš već gotov iPhone, a kamoli kad dodaš i nešto od proizvodnje u GVA (a, ne samo pruženu uslugu trgovca i lokalne poreze kao kod prodaje iPhona u SRB).

Na računanje GDP-a ne utiče šta se proizvodi, ne zavisi od vrste robe, niti gde se plasira. Bitno je samo da je to napravljeno/pružena usluga unutar granice jedne teritorije/države.


Tek sam sada pazljivo procitao tvoj odgovor. U pravu si. Hvala ti na detaljnom pojasnjenju :sesir:
Live, Love & Create / Ζήστε, Αγάπη & Δημιουργώ
Pohvale za post: 1
boca-ica
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 9075
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 4:58 am
Kontakt:
Pohvaljen: 3922
Pohvalio: 876

Re: Lidl Beograd

Postod boca-ica » Čet Jan 23, 2020 11:37 pm

neshaoct
vrlo lepo tumacenje
+ 1 :D
postoji 1.000 razloga za necu, a 1 za hocu :)
trialin
Advanced
Postovi: 2136
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 3:50 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 2301
Pohvalio: 438

Re: Lidl Beograd

Postod trialin » Sub Feb 15, 2020 3:19 pm

Lidlova parcela u Valjevu,u toku su pripreme za rusenje starih magacina i pripreme za izgradnju.
Prikačeni fajlovi
Screenshot.png
Pohvale za post: 3
astrodule
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 13914
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:39 pm
Lokacija: Novi Beograd, Fontana
Kontakt:
Pohvaljen: 19847
Pohvalio: 8001

Re: Lidl Beograd

Postod astrodule » Sub Feb 15, 2020 3:33 pm

Sve to ruše?

Daj jedan Lidl i iza Beton hale umesto onih baraka :)
Stvari koje me nerviraju:
1. Roditelji koji sa decom prelaze na crveno
2. Nepropisno parkiranje iako parking postoji na manje od 100m
Duletov blog
Slika
Pohvale za post: 1
trialin
Advanced
Postovi: 2136
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 3:50 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 2301
Pohvalio: 438

Re: Lidl Beograd

Postod trialin » Sub Feb 15, 2020 3:38 pm

Da to su bili magacini trgovinskog lanaca iz vremena socijalizma "Diva".Kupio privatnik iz Valjeva i preprodao Lidlu prosle godine.
zeljkobg77
Novice
Postovi: 6
Pridružio se: Sre Feb 14, 2018 9:44 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 15
Pohvalio: 0

Re: Lidl Beograd

Postod zeljkobg77 » Pet Feb 21, 2020 6:53 pm

Lidl Železnik danas:

Slika
Pohvale za post: 4
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31714
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 22552
Pohvalio: 8737

Re: Lidl Beograd

Postod direktor » Pet Feb 21, 2020 11:18 pm

Tu će ubrzo otvaranje spremno za asfalt
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Pohvale za post: 1
zexland
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 4559
Pridružio se: Čet Jun 07, 2007 3:54 am
Lokacija: Belgrade / Βελιγράδι
Kontakt:
Pohvaljen: 6892
Pohvalio: 21633

Re: Lidl Beograd

Postod zexland » Sub Feb 22, 2020 2:18 am

Ajmo ajmo jos malo ! :)
Live, Love & Create / Ζήστε, Αγάπη & Δημιουργώ
Pohvale za post: 1
vucko
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 18260
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 1:42 pm
Lokacija: Okretnica trolejbusa 28 Zvezdara
Kontakt:
Pohvaljen: 5918
Pohvalio: 1526

Re: Lidl Beograd

Postod vucko » Sre Mar 11, 2020 11:51 am

Ajmo Lindaši, nešto ste se ućutali?
Sačuvajmo trolejbuski podsistem javnog prevoza u Beogradu.
marrecar
Advanced
Postovi: 3309
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 8:12 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 2678
Pohvalio: 1767

Re: Lidl Beograd

Postod marrecar » Sre Mar 11, 2020 12:17 pm

Taman da osvežim malo temu u drugom pravcu. Bio sam u jednoj Lindi (meni ovo već ušlo u naviku da zovem Linda, a ne Lidl) u Beču koja se nalazi u okviru jedne zgrade. Ne bih znao da kažem tačno šta je bilo ranije u tom prostoru, ali je ovo bio poprilično neobičan raspored zidova i stubova i svega. Nekako sam se osetio kao da sam u jednom od ozloglašenih Amana u Srbiji koji još nisu bili uređeni. Naravno, higijena i urednost su na maksimumu, sve je lepo označeno. Nažalost na guglu nema slika celokupne unutrašnjosti. Uglavnom ima jedan deo prodavnice gde je jedan stub/zid koji ide pravo, a sa desne strane od njega takođe jedan zid koji ide u levo i smanjuje prolaz. E, oni su na tom zidu stavili rafove, tako da izgleda krajnje neobično. Prostor između svih zidova je takoreći okej, ali plafon izuzetno visok i sve izgleda nekako neobično, kao da niste u prodavnici nego u nekom magacinu koji prodaje stvari na rasprodaji pa je stavio rafove gde je video mesto.
Sve ovo mi nije negativno, nego sam hteo da podelim malo neobičan prizor, a i činjenicu da bi u Srbiji takođe trebalo da otvaraju Linde u sklopu već izgrađenih zgrada, posebno u centrima gradova gde nema mnogo prostora za gradnju.
Nažalost cene ne mogu da uporedim jer sam u tom trenutku tražio dve tri specifične stvari pa nisam obraćao pažnju na cene.
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31714
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 22552
Pohvalio: 8737

Re: Lidl Beograd

Postod direktor » Sub Mar 14, 2020 2:04 am

Ti se pridruzio bb beckoj ekipi vidim ja nego jel ko pisao lindi utiske sto su reklamirali ...
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
marrecar
Advanced
Postovi: 3309
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 8:12 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 2678
Pohvalio: 1767

Re: Lidl Beograd

Postod marrecar » Sub Mar 14, 2020 11:38 am

Jesam dišo.
Inače, protekle nedelje su mi na instagramu izlazile reklame od Linde da se otvaraju dve nove radnje, jedna u Pančevu i jedna u Bečeju. A vidim da ovde nije to bilo pisano.
vucko
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 18260
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 1:42 pm
Lokacija: Okretnica trolejbusa 28 Zvezdara
Kontakt:
Pohvaljen: 5918
Pohvalio: 1526

Re: Lidl Beograd

Postod vucko » Čet Apr 09, 2020 8:52 am

Krenula izgradnja Lidla na Jerkoviću, ugao Ignjata Joba i Trogirske.
Prikačeni fajlovi
lidl.jpg
lidl.jpg (63.91 KiB) Pogledano 3190 puta
Sačuvajmo trolejbuski podsistem javnog prevoza u Beogradu.
Pohvale za post: 2
Dart
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1538
Pridružio se: Čet Sep 13, 2018 11:56 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1713
Pohvalio: 18

Re: Lidl Beograd

Postod Dart » Čet Apr 09, 2020 8:58 am

Svaka čast ako završe do Novembra.
Gde je zapelo sa Ustaničkom i Cvijćevom? To je odavno najavljeno, a nisu još započeli.
vucko
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 18260
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 1:42 pm
Lokacija: Okretnica trolejbusa 28 Zvezdara
Kontakt:
Pohvaljen: 5918
Pohvalio: 1526

Re: Lidl Beograd

Postod vucko » Čet Apr 09, 2020 9:26 am

Ne bi znao, bio sam juče na lokaciji Ustanička to jest Bulevar. Verujem da je za Cvijićevu problem jer mora veliki objekat da se ruši. Verovatno su dozvole problem, vidiš da je ova pravosnažna od 20.3.2020.
Sačuvajmo trolejbuski podsistem javnog prevoza u Beogradu.
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31714
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 22552
Pohvalio: 8737

Re: Lidl Beograd

Postod direktor » Čet Apr 09, 2020 10:29 am

A zapela je i ona u visnjickoj isto za ovu u BKA mislim da imaju problem i sa Rae populacijom...
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Zezeljko
Higher intermediate
Postovi: 741
Pridružio se: Uto Jun 05, 2012 7:53 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 996
Pohvalio: 1151

Re: Lidl Beograd

Postod Zezeljko » Čet Apr 09, 2020 2:31 pm

Ja mislim da će se ta u Višnjičkoj graditi kad se nastavi gradnja Big Fashion Parka, budući da je trenutno parcela na kojoj bi trebalo da se gradi Lidl natrpana tonom zemlje iz prve faze gradnje Parka.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Povratak na “Projekti u izgradnji”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gosta