Šta je novo?

BEO Shopping Center [ Tržni centar | 130 000m² ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728424#p728424:2yx9ivqz je napisao(la):
nikolaj » Čet Apr 16, 2020 2:09 pm[/url]":2yx9ivqz] ima 10 lokala, koji rade i koje ne možeš sve i da hoćeš da sakriješ, na vrhu je (ne)legalno dvorište sa sekundarnim sirovinama. Nije stvar ni užitka nego urbanističkog džumbusa koji postoji a koji će se povećati kada se TC otvori.

Зашто би уопште неко сакривао локале који регуларно раде, то су мали предузетници који су кичма сваке економије, овако ће им се можда посао и повећати јер ће бити већа циркулација људи на том потезу Војислава Илића а то значи и више пара од пореза од њих.
 
Јел ти схваташ да је то на дивље сазидано 1999/2000
То све треба уклонити крај дискусије
 
Мислим да није на дивље него са привременом дозволом као и свуда по граду, значи није неко дошао као нпр. на савском насипу оивичио ,,његово" и зидао јер да јесте у том случају би ово одавно било срушено од стране града или општине. Ево управо гледам на онлајн катастру да, вероватно власници објекта, имају право закупа земљишта на више од 10 год. тако пише, што значи да не треба џабе неко да се нада да ће се појавити неко и сутра то срушити, осим ако нису фантоми наравно.
 
Све је рађено на дивље човјек који је зидао хвалио се како је муљао сви папири су накнадно рађени тако да кад бихтјео неко да се позабави тим лако би се то распетљало као и на савском насипу као и свуда по граду ....
 
Сасвим друга прича је на савском насипу, зна се који сталеж има тамо викендице, него гледајући у катастру ове парцеле где се налазе ти објекти све ми је јасније да су изгледа на почетку хтели ови из града или општине да превеслају те људе и да им сруше објекте али су они кренули у правну офанзиву и доказали да имају право закупа на том земљишту, макар ако је судити по датуму уписа а то је 2018. година.
Е сада ако су ти мали привредници утицајнији од некога ко изгради шопинг мол од 100 милиона евра онда ок, али изгледа да правна држава ипак функционише :)
 

Prilozi

  • UntitledZakup.jpg
    UntitledZakup.jpg
    46,2 KB · Pregleda: 3.714
Pravo zakupa na zemljištu ne bi trebalo da spreči državu da poravna nelegalne objekate.
 
Sve to sto je dvilje ozakonjeno (znam da nema smisla, ali u Srbiji ima...) lepo oporezovati po par hiljada eura godisnje pa cemo videti koliko ce dugo to drzati.. Svaki objekat tamo ne vredi 10 000 eura ulozenog materijala, tamo je vec 20 godina, otplatili su to, pa molim lepo...
 
То право закупа како је започело може и да престане већи проблем што власнику тц те кућице не сметају
Питање да ли се закуп за земљиште уопште плаћа...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728854#p728854:a98raepw je napisao(la):
Dart » Pet Apr 17, 2020 7:13 pm[/url]":a98raepw]Pravo zakupa na zemljištu ne bi trebalo da spreči državu da poravna nelegalne objekate.

Да слажем се, само горак укус би остао да држава ангажује машинерију да то раде на земљишту које има закупца док се на савском насипу на туђем земљишту и даље башкари елита током ових тешких дана живота у граду а што је најбитније и даље угрожава водоснабдевање свих нас.
 
Na nelegalnu gradnju na Savskom nasipu se bune obični ljudi dok ovi nelegalni objekti prave problem verovatno najvećem investitoru u Beogradu u poslednje četiri godine. Nije da ne živimo u Srbiji pa da ne znamo da se zakon selektivno primenjuje, ali to opet nije opravdanje da ono nelegalno ruglo ostane.
 
Sve sto je nelagalno treba da bude sruseno i vraceno u predjasnje stanje. Bas sve, Hajde da krenemo od negde.
 
Не може да се крене од било чега јер би то врло вероватно пробудило бунт да закон важи само за сиротињу, прво оно на туђем земљишту без правне основе, онда зграде за даљу препродају станова без и једног папира или дозволе итд. а док стигнемо до ових конкретно случајева ће проћи доста времена јер су потребне огромне паре за оно раније наведено.
 
Trenutno su 4 zgrade u okolini ovog tržnog centra su izgrađene u poslednje dve godine bez ijednog papira, podnosio sam prijave, čak i dobijao pretnje i nikom ništa. Znamo gde živimo.
 
Fasada mi izgleda prilično prosečno, osim ono staklo na ulazu koje mi izgleda fantastično. Samo ne vidim prilaz za osobe sa invaliditetom.
A oko TC su mogli da posade nekakvo zelenilo, da malo ulepša okolinu jer fasada je baš onako sumorna.
 
Postoji i bočni ulaz koji je u nivou.
 
Bočni ulaz misliš iz Mis Irbijeve ili te male Uličice koja ide i iz Linde? Drugar i ja smo prošli danas, videli smo gde je ulaz za automobile ali ne i gde je drugi ulaz za posetioce pešake.
 
direktor":92xaqb9i je napisao(la):
Мало фотки у круг.



Meni najviše bodu oči bele kamere postavljene nasred fasade, zar nisu mogli naći elegantinije rešenje?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728870#p728870:kuinbzju je napisao(la):
Assad84 » 17 Apr 2020 18:41[/url]":kuinbzju]Не може да се крене од било чега јер би то врло вероватно пробудило бунт да закон важи само за сиротињу, прво оно на туђем земљишту без правне основе, онда зграде за даљу препродају станова без и једног папира или дозволе итд. а док стигнемо до ових конкретно случајева ће проћи доста времена јер су потребне огромне паре за оно раније наведено.

Размишљај неограничено. Реално, новца треба само за машинерију. Разуми то како хоћеш :wink:
 
Da li neko zna sta je crveni plac? Na njemu su temelji nekih objekata koji nisu izgradjeni?

Plavom bojom je obelezena ulica koja se nelogicno zavrsava u zid ka trznom centru.

A zutom su dve ograde izmedju kojih su ograda TC-a i ograda privatnih kuca izmedju kojijh je prolaz od oko 2 metra sirine kojim je moguce peske sici ka trznom centru.
 
Црвено је друга половина покојног Метала, коју није узео Лидл. Неки лик је узео ту на кварно нешто да гради па су затворили и од тад напуштено. Вероватно стециште наркомана као и пре Лидла што је било

А за ову улицу (Долењску) не зна се ништа док не изађе ПДР за тај део а то ће ко зна кад јер реално нема баш интереса од стране инвеститора јер је малтене све изграђено и у питању су веће куће

То питање ће се решити истовремено са оним чатрљама испред
 
Dolenjska kao da je sada opravdala svoj naziv,zato sto su se javila ostecenja na kucama.Neki su vec obesteceni,neki tek trebaju.
 
Неки је на почетку и дигао неку зградицу на кварно боли га уво нико није ни пријављивао изгледа
 
Cime se pokojni Metal bavio zar nije to miskovic kupio i prodao lidlu ...
 
Jutros sam gledao kako poplocavaju stepenište. Možda nije praktično rešenje za ulaz ali stepenice doprinose mocnijem izgledu.
Mislim da oni ovo ne bi završili na vreme i bez vanrednog stanja. Sa druge strane tržnog centra i dalje rade teške mašine.

Što se Metala tiče
519f052a21363d649cef4238d557cc94.jpg
 
Vrh