Šta je novo?

Pešačka pasarela od Kalemegdana do Savskog pristaništa

Ovo sto pise direktor je istina. Na zalost to je tako.
Jedna vlast dodje zapuste projekte od prethodne vlasti da ne bi ispalo da su ovi "uspesni" umesto da nastave istim tempom. Sada ako bi sadasnja da kazem prava opizicija dosla na vlast oni bi namerno ukinuli odrzavanje pasarele, BNV, fontane na slavije da bi sve to izgledalo kao promaseni projekti. Na kraju samo gradjani ispastaju zbog njihovih za******* :)
 
Pa to je vrlo bitna tema o kojoj cemo, zivi bili, tek da pisemo. Svaka nova vlast koja bi zapustila projekte svojih predhodnika, jer su ih oni napravili, ne zasluzuje moj glas. To je gest koji govori da nisu nista bolji od njih.
Potrebno je insistirati na ovim pitanjaima kod opozicionih stranaka ili imati puno poverenje da ce uraditi ispravnu stvar.

Ok je reci "to prepustamo struci da odluci", ali bih ja pre glasanja hteo da imam konkretnije odgovore, barem sto se nekih odredjenih projektaka tice, poput BG na Vodi itd.
 
Amaterski pokušaj partijskog glasila Novosti da ispromovišu Sklaparelu u svom najnovijem članku u rubrici ''Beograd'' :mrgreen:
Vecernje glasilo.jpg

vg.jpg


https://www.novosti.rs/vesti/beograd.74 ... ljudi-FOTO

giphy.gif
 
Haha "nikla" atrakcija tokom vanrednog stanja :bash:
 
moze da kazete sta hocete, ipak mislim da je ovaj projekat dobro prihvacen. meni deluje lepo, lift je nepotreban, ionako to ce brzo neko namerno da rusi. park je lep, da vidimo kako ce na kraju da izgleda. ono setaliste je dobro, moglo je ipak i tu po neko drvo
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=735991#p735991:22orw6fm je napisao(la):
bullwye » Čet Maj 07, 2020 6:19 am[/url]":22orw6fm]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=735988#p735988:22orw6fm je napisao(la):
jlaki » Čet Maj 07, 2020 5:58 am[/url]":22orw6fm]Lift najmanje razumem, posebno zbog stanja lifta na Brankovom mostu i liftova Mosta na Adi... Ipak, ova druga dva lifta su DS projekti, pa kapiram da je u skladu sa osionom SNS politikom da se sve što je njihovo ostavi da truli, pa da se posle kaže da su oni prethodno krivi...

molim te ne bavi se politikom a i ne ide ti. zavrsava se i mosta na adi koji je ostavio DS...ipak ovo nije politicki forum i tako treba da ostane.

a sta se lifta tice, da i ja mislim da je nepotreban
Uzimajući u obzir tvoj zdravorezonski stav kada su u pitanju liftovi za konkretne svrhe nepotrebni, ljubazno te molim da se setiš i nekih za koje jesu.
Od politike ne možeš pobeći čak i kad na pijaci kupuješ piršlu zeleni.
 
Прошетао вечерас и могу рећи да је супер пасарела. Шетао од 25 маја до Савалове, па окренуо до пасареле. Продају точено пиво и кафу испред пасареле. Свашта су писали овде људи о практичности, мада сад кад сам уживо прошао променио сам мишљење јер је скроз ок одрађено, после моста имају степенице које избијају код Јапанске чесме горе. Све је осветљено од пода и стварно пристојно изгледа. Наравно, нема оправдања што је грађена као Скадар на Бојани.
 
Jedina prednost, ove preskupe skleparele, je ta sto će očigledno, postati mamac za pesake, pa će se mnogo vise njih, odlučiti za taj vid osvajanja tvrdjave, nego za nekim drugim jeftinijim, i racionalnijim vidom prelaza.
Ostaje velika nepoznanjca, da li će stranci sa kruzera, imati snage, odnosno želje za usponom.


Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Овај ћошак су средили за пар дана и радња ради



Посадили су глицинију целом дужином ограде

 
Znaci stukli su rampu kako bi cosak iskoristili za sank krasno....
 
Мени као обичном шетачу се свиђа јер сам ту купио точено пиво и наставио шетњу, шта фали томе? Није никаква трафика него шанк на точковима. Тога треба да има више а мање ових башти кафића, лепо купиш пиће и наставиш да шеташ а не да се заваљујеш по кафићима да гомилаш сало.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737337#p737337:cgx1a4ky je napisao(la):
astrodule » Пон Мај 11, 2020 9:51 am[/url]":cgx1a4ky]Ovaj šank ću da prijavim u roku od "odma"
Nije problem u šanku već u razlupanoj rampi i delimično na račun nje napravljenoj terasi.. sve to bez dozvole, divljački i vulgarno a na zaštićenom objektu..
 
abrines":30s5wtcx je napisao(la):
Мени као обичном шетачу се свиђа јер сам ту купио точено пиво и наставио шетњу, шта фали томе? Није никаква трафика него шанк на точковима. Тога треба да има више а мање ових башти кафића, лепо купиш пиће и наставиш да шеташ а не да се заваљујеш по кафићима да гомилаш сало.
Onda ti se kao običnom šetaču sviđa i SavaNova na najužem delu šetališta ?

Verovatno ti ne smetaju ni trafike sa frižiderima koje prepreče pola trotoara jer tu možeš da kupiš vodu (i pivo :) ) ?

Takođe su onda super i one tezge na ulazu i Kalemegdan jer eto, možeš svašta tu da kupiš?

Problem sa svim ovim mobilnim objektima je što se stavljaju na prometna mesta, a u krugu od par desetina metara ima mesta gde ne bi toliko smetala
 
Дуле ја лепо рече да није трафика или Саванова него шанк на точковима, и не свиђа ми се то што си побројао доле јер нема везе са мојим коментаром.
 
Pa poenta je ista. To što nam nešto odgovara, ne znači da može da se postavi gde god neko želi. Čak i da imaju dozvolu, kriv je taj što im je dao dozvolu.

Kakve veze ima što je na točkićima, kada vrlo dobro znamo da će to tu da stoji dok god ima ljudi, znači ceo dan.

Moj "problem" je što ne volim kada neko nešto postavi da smeta pešacima. Plus što je to jedini objekat koji "štrči" (za sada). Sledeći su sladoledi i šećerna vuna protiv kojih takođe nemam ništa protiv, ali ne možeš sve da trpaš na šetalište i to na njegov uzak deo, naročito ako postoji proširenje blizu.
 
Да се надовежем, искрено ме је подсетило(иако нема толико сличности) на стару луку у Ђенови која је јако лепо преуређена у неки уметничко-угоститељски кварт са пуно људи и дешавања и тамо на сваком ћошку стоје људи из оближњих ресторана са таквим покретним шанковима и точе пиво и праве коктеле на шеталишту.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737384#p737384:3nksjsa9 je napisao(la):
astrodule » Пон Мај 11, 2020 12:24 pm[/url]":3nksjsa9]Pa poenta je ista. To što nam nešto odgovara, ne znači da može da se postavi gde god neko želi. Čak i da imaju dozvolu, kriv je taj što im je dao dozvolu.

Kakve veze ima što je na točkićima, kada vrlo dobro znamo da će to tu da stoji dok god ima ljudi, znači ceo dan.

Moj "problem" je što ne volim kada neko nešto postavi da smeta pešacima. Plus što je to jedini objekat koji "štrči" (za sada). Sledeći su sladoledi i šećerna vuna protiv kojih takođe nemam ništa protiv, ali ne možeš sve da trpaš na šetalište i to na njegov uzak deo, naročito ako postoji proširenje blizu.
Јасан ми је твој став, такође се слажем са тобом да не треба на најужа места шеталишта постављати било шта што омета пешаке, можда се они прошире и направе хаос ту, али као замисао је јако добра и естетски прихватљива за мене.
 
Ne bih se ja mnogo bunio da svi restorani imaju te mobilne štandove ispred i zaista to može lepo i korisno da izgleda, ali ako on pripada ovom Lafajetu koji je već krenuo da uvodi "novine" tipa nove tende i kandelabre, pa sada i ovaj mobilni šank - e to mi se ne sviđa. Sutra će ga pomeriti metar ka sredini i na kraju će da baš da smeta.

Ili većina ili niko.

U principu se razumemo :)
 
astrodule":3prby1js je napisao(la):
Ovaj šank ću da prijavim u roku od "odma"
Prijavi i trulu ogradu, preko puta kafića, i to celom dužinom.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Vrh