Šta je novo?

Stadion Crvene zvezde (Rajko Mitić)

Ја бих наше фудбалере, док не науче да поново играју, терао да то чине на развалинама неке бомбардоване фабрике.

Улажимо новац у оне дисциплине у којима постижемо успех, а чији представници не уживају ни у делићу подршке, а ни материјалних благодети, у којима уживају професионални фудбалери.
 
Ne pratim vise fudbal, pogotovo ne srpski, ali se preteruje u tom smislu. Zvezda je dve godine u LS tj. 32 elitna kluba Evrope, pa moze se reci i sveta, a reprezentacija je isto bila medju 32 najbolje ekipe sveta na proslom SP.

Da li se samo zlato ili medalja vrednuju? I nasa liga i reprezentacija i top klubovi, kakvi god da su, bolji su od jedno 80, 90 posto sveta.

I mnogo je veci uspeh plasman na SP ili u LS nego zlato na OI u nekom devetom esalonu ozbiljnog sporta.
 
Imali smo više zapaženih rezultata u mlađim kategorijama ( zlato na svetskom) i definitivno nam ne fali talenti.
Problem nastaje kada se u priču uključe mendzerske hijene, koje im obećavajući kule i gradove na kraju upropaste karijeru...
 
Добро, биће да сам претерао. Није ни њима лако кад им јавност упућује искључиво прекоре и увреде.

Како год, мислим да треба мало више уложити у спортове попут одбојке, тениса, ватепола..
 
Хаеул":uo9qiqhn je napisao(la):
Добро, биће да сам претерао. Није ни њима лако кад им јавност упућује искључиво прекоре и увреде.

Како год, мислим да треба мало више уложити у спортове попут одбојке, тениса, ватепола..
Нажалост ту пара нема,нико неће ту да улаже.....

Послато са SM-G9500 помоћу Тапатока
 
Pa Zvezda je za ove 3-4 godine prihodovala preko 100 miliona evra od transfera i UEFA takmičenja, verovatno i 150, toliko ne zarade ni neka veća proizvodna preduzeća. Pre svega u profesionalni fudbal država ne treba da ulaže ni dinar, tj. omogućiti pravni okvir za nesmetano funkcionisanje, pa čak i podsticati privrednike da finansiraju sport nekim olakšicama, profesionalne klubove privatizovati ili neka se organizuju kako hoće ali da više ne očekuju ništa od države, dok jedino amaterski fudbal treba finansirati.
 
Ne, prihodovala je stranka (firma koja upravlja ovom državom) Aleksandra Vučića koja je isturila Zvezdana Terzića za posao izvlačenja novca odatle, nekadašnjeg begunca od pravde koji osim kriminalne istorije već ima jedan uništen klub iza sebe. Pare su izvučene, svi radovi koji su bili na Marakani i oko nje su namešteni burazerskim preduzećima, mahom u vlasništvu bivših i sadašnjih vođa navijača koji su postali jedna od najbitnijih klasa u ovom društvu. Da ne govorimo o procentima i fiktivnim ugovorima, gde npr. rezerva rezervnog golmana potpiše ugovor na 100.000 evra sa prećutnim pristankom da se njemu isplati 36.000, a ostatak nestane u celoj toj mafijaškoj shemi. Mnogo je takvih igrica koje možda neko ne zna ili zaboravi u moru svega što se dešava.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737415#p737415:2gdp1c4a je napisao(la):
Piccolo » 11 Мај 2020 20:30[/url]":2gdp1c4a]Pre svega u profesionalni fudbal država ne treba da ulaže ni dinar
Слажем се. Нека улажу у омладинске спорсте клубове (укључујући и фудалске), и нека подрже мање комерцијалне спортове.

Погледајмо какве резултате постижемо у ватерполу, на пример. Нажалост, како ствари стоје, питање је да ли ћемо за десетак година уопште имати репрезентацију, јер се механизам који је изродио наше шампионе урушава. Могуће је да неће имати ко да их замени.
 
@Trejsi Znam sve kako to funkcioniše kod nas, samo sam ukazao da fudbal itekako može da bude značajna ekonomska stavka za razliku od ovih ostalih timskih sportova, to što od svih tih para većina završi na računima poltičara, krimosa i ostalih iz tog kruga je širi problem i nešto što se dešava u svakom aspektu društva u Srbiji, ne samo fudbalu.

@Hauel Što se tiče vaterpola nama još uvek veći gradovi kao Čačak, Valjevo, Kraljevo ili Novi Pazar nemaju zatvorene bazene, to je sramota i sa aspekta pravilnog fizičkog razvoja školske dece, a kamoli što se tiče toga koliko je vaterpolo zapostavljeno. Većina gradovaa nema ni modernu atletsku tartan stazu, pa bazen i atletsko igralište su bazične stvari, nešto što bi svako mesto preko 5000 trebalo da ima.
 
Što se tiče vaterpola, u ovom slučaju ne moramo da idemo van Beograda primerima, jer u istom tom Beogradu, gde je hram, slobodno mogu reći i sveCkog vaterpola, u stanju raspada više od deceniju.. ono treba videti & osetiti hladnoću one vode, dok sa plafona vise paneli, koji su padali ihahaj puta.. SRAMOTA za državu i resornoga nam "ministra" koji je na tom bazenu i vozdignut! Ovo sve pričan kao cigan btw ali za vaterpolo uvek duboki naklon komšijama.. :sesir:

Šteta, šteta što nema sistema.. morala, razuma, etike.. Žali bože 150+ mEleona što prođe kroz Tvorzine ruke, a šta se moglo uraditi za "manje" spotove sa 20% - 30% tih parica..

Izvini Igore za delimični do potpuni off.. :wink:
 
Pa otišlo je od tih para nešto za KK, manje za RK, a za vaterpolo ne znam.

Tako to i u Evropi funkcioniše, FK Barselona i FK Bajern daju delić za košarku (ovi prvi i za rukomet), jer samo u fudbalu mogu da se zarade pare. Nepravedno ili ne, tek, u Evropi je fudbal jedini isplativ kolektivni sport (ne poznajem ekonomiku hokeja na ledu, though).

Dakle, temelj snažnog SD Crvena zvezda može biti samo snažan FK Crvena zvezda, kako je uostalom decenijama i bilo. Bez FK, sve se svodi na 'udelite siromahu'.
 
Panto, sve 5, ali kako da se poredimo sa kataloncima i bavarcima kad smo transparentnosti bez! Funcionisalo je to (SD) kod nas 70ih i 80ih, ali posle Barija_potop jer nas preuzeše gladni SPS, DS, SNS..
 
Da, Vesić se učio na nama pre nego što je preuzeo grad.

Zanimljiv podatak sam skoro pročitao: da je Bajern, kada ga je preuzeo Uli Henes (1979.) imao godišnji budžet 7 miliona maraka. Budući da smo mi 1991. imali 15 miliona dolara, ispada da uopšte nismo bili siromašniji klub.

Sada je njihov budžet 700 miliona evra...
 
Један наш ватероплиста је пре годину-две (да сад не проверавам) искористио уживо емитован кратки интервју након доделе златне медаље да укаже на проблем с којим се суочава њихов спорт. Стање је заиста алармантно. Чак и тамо где има затворених базена, кубуре с финансијама и временом (јер, те базене користе сви).

Ако је тешто одвојити средства за безборј клубова широм земље, у најмању руку, Београд, Ниш, Нови Сад и Крагујевац треба да имају државне спортске комплексе, са затвореним базенима, унутрашњим теренима/борилиштима за одбојку, рукомет, кошарку, борилачке спортове итд. који ће бити отворени за све клубове. А не би нам био на одмет ни један комплекс за репрезентативце и посебно надарене младе спортисте, негде далеко од градске вреве и загађења..

Кладим се да би нас све то скупа, заједно са изградњом нових депоа за Народну библиотеку, финансирањем капиталних пројеката из културе итд. коштало неупоредиво мање него што нас кошта море посланика и одборника, на свим нивоима, који гласају на звонце.
 
Pa jedan ministar je bivsi vaterpolista. Ako on ne moze to da sredi sa svojim ortacima iz Vlade, ne znam ko bi trebao...
 
Plivačica Ana Crevar je prozvala tog vaterpilistu što bazeni još nisu otvoreni.

Mislim da se Vanja posrao na svoju sjajnu karijeru ulaskom u Vladu da glumi fikus.
 
Па, проблем је у томе што је он актулени политичар, у пуном значењу коју та реч има у нашеој средини, а тек бивши ватерполиста.
 
Pozajmio sam ove kadrove iz Zvezdinog klipa sa današnje utakmice sa Radnikom, pa eto da podelim, jer stadion deluje prelepo iz ove perspektive, kao i deo grada :gobb: 8)

xFqelL8.jpg

8o0nLzw.jpg


link ka klipu: https://youtu.be/SlN54EhwJBI
 
Mediko blok
 

Prilozi

  • 20200713_134855.png
    20200713_134855.png
    654,7 KB · Pregleda: 11.900
  • 20200713_135156.png
    20200713_135156.png
    1.014,8 KB · Pregleda: 11.908
Upristojili su dosta stadion u odnosu na stanje od pre 4-5 godina, plus sa onim novim terenima okolo, ali to je otprilike maksimum bez da se radi neka ozbiljna rekonstrukcija.
 
Šta predstavlja ovaj mural od stolica u kombinaciji sa transparentom?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=851684#p851684:3bzubvde je napisao(la):
solecar » Čet Maj 20, 2021 12:16 pm[/url]":3bzubvde]Šta predstavlja ovaj mural od stolica u kombinaciji sa transparentom?

Мурал од столица представља Звездана Звезданића, маскота и стрип из 70их о навијачу Звезде, а транспарент позив на прославу титуле у суботу увече организовану на броду који ће крстарити Савом.
 
Vrh