Šta je novo?

Pešačka pasarela od Kalemegdana do Savskog pristaništa

Пасарелом сам пар пута прешао са бициклом и могу рећи да није проблематична са стране "Бетон хале" за стари брзинац. Верујем да треба ипак сићи са бицикла да би се прешла пасарела због безбедности пешака и онако, али поготово што је ужасно уска за бајс, поготово вијугави део.

По мени је велика мана поплочана рампа која иде од пасареле ка Бул. војв. Бојовића. И за пешаке је опасно неравна, поготово при дну, а за инвалидска колица и бицикло није уопште за коришћење. Подсећа ме највише на прво постављање коцке на Тргу Републике.

Ево један видео (>>> https://i.imgur.com/xc7QU5f.mp4 <<<) који сам снимио док сам ишао узбрдо при минималној брзини. Камера ми нема "оптички стабилизатор" тако да би требало да верно приказује неравнине. Ја бих рекао да је и горе него што делује.
 
Овде се види да су накнадно ипак ставили мрежу испод ове платформе како се не би испод задржавало смеће и свакакве животиње.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=738552#p738552:11kcogn0 je napisao(la):
Саша » Чет Мај 14, 2020 6:41 pm[/url]":11kcogn0]
 
Oва мрежица је позитиван пример, слично решење би требало применити на бројним местима у граду.
 
heh...a da ste tu mrezicu videli uzivo...primetili bi i jedan nas poznati boleku***** momenat.

Stavili su mrezicu a da nisu prethodno ocistili smece koje je bilo ispod.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ovde se vidi da zamenikovi sledbenici definitivno čitaju ovaj forum. Neka, neka, imaju šta pametno i da pročitaju.. :grand:
 
До данас сам ову пасарелу гледао само на сликама јер ми није било баш успут да је посетим од кад су је изградили. Очекивао сам да ће ми бити ружна али колико-толико уклопљена у окружење, да му да неки "шмек".

Данас сам се прошетао и могу да кажем да је потпуно супротно. Пасарела (била она потребна или не) изгледа поприлично импресивно и лепа је на неки сирови, индустријски начин (чак ни кортен не смета толико већ се уклапа). Оставља јак утисак брутализма иако се не би баш могла сврстати у њега.

То буди речено, на потпуно је погрешном месту са таквим изгледом. Има толико места на Новом Београду где би била пригоднија али је уместо тога направљена поред складишта из доба Краљевине где стоји као пилету сисе. Никако се не уклапа у амбијент нити треба да се уклапа, то је једно од ретких места у Београду, поред Савамале, да није доживело судбину брутализовања до сада. Овде је требало нешто или потпуно савремено и фенси да се уклопи са новом наменом тих складишта или класичан пролаз испод земље до тврђаве. Рђа и бетон стварно немају шта да траже на оваквом месту ишта више него што имају у дворишту Саборне цркве.
 
Jeli proradio lift da moze da ide u zavrsene projekte ....
 
Korten će napraviti vise stete, nego koristi.Njegovim spiranjem će se obojiti, odnosno ,upropastiti betonska podloga na samom setalistu.
Sva uputstva za njegovu primenu, govore o kanalisanju odvoda ,na neko mesto koje je skriveno i gde nece doći u dodir sa betonom.
Ako su vec isli na hromiranu ogradu i skulpturu na vrhu, trebala je i kapsula lifta biti od istog materijala.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Ali stvarno su ljudi seljaci. Ne mogu da verujem da nismo došli do nivoa svesti da ti bude neprijatno ako ostaviš đubre za sobom i da to je i dalje društveno prihvatljivo bacanje smeća van kante za smeće...
 
Nisam najbolje razumeo da li je to vesić izjavio da pasarela nije za bicikliste?
 
Ma bre ja sam pravio, pobogu ljudi, nemo' se vređamo, kakav Bastać... :D
Pozdrav za Groksija.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739379#p739379:3m92i115 je napisao(la):
Igor » Ned Maj 17, 2020 3:31 pm[/url]":3m92i115]Nisam najbolje razumeo da li je to vesić izjavio da pasarela nije za bicikliste?
Da. Pa i na klipu se čuje.
 
Jasno, na ovom benderovom snimku zvuči kao da je izjavio da nije pa sam se začudio.
 
To sam se i ja mislio dok sam pravio.

Emmm kako da ti kažem Igore, kad radiš sa... animalnim zvucima koji se međusobno prepliću i brljaju... teško je obraditi i odseći deo zvuka tako da sve bude apsolutno razgovetno i slušljivo. :D
 
Svaka čast za video!!! xD Kraj je najjači :D
 
Bez obzira sto se meni svidja pasarela i licno mi odgovara pozicija i sve ostalo, nije pasarela za bicikliste.

Bicikli postaju sve tezi jer ih je sve vise elektricnih. Zamislite sad nekoga ko treba da ponese bicikl od 20kg uz one stepenice na Kalemegdanu. Apsolutno nerealno. Nerealno je i nizbrdo a kamoli uzbrdo.

Zamislite tek ovaj mucenik sta da radi :)
https://delfastbikes.com/bikes/prime/
 
Upravo je započeta izgradnja pasarele za "Ada Mall". Zanimljivo je da je ta pasarela veća, ima više liftova, gradiće se 6 puta kraće i biće 3 puta jeftinija! Razlog je jednostavan - ne gradi se našim novcem.
 
Subota 24.05. sve puno na setalistu
 

Prilozi

  • kamen.jpg
    kamen.jpg
    200,2 KB · Pregleda: 1.489
  • kamendekor.jpg
    kamendekor.jpg
    171,7 KB · Pregleda: 1.493
Vrh