Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Na osnovu čega su dobili 5 spratova više od okoline
 
Grad je sam zgodno odredio kada je prodavao parcelu da bude visa spratnost od okoline. Mada mi se cinilo iskreno da je bilo 8 spratova, ne 10 :?
 
Šta će biti na placu između ograde OŠ Sterija i postojeće zgrade u Vojvođanskoj 11-15? Ovim tempom, očekujem stambeni soliter od 20+ spratova...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695995#p695995:1o355e8f je napisao(la):
direktor » 06 Jan 2020 02:58 pm[/url]":1o355e8f]Na osnovu čega su dobili 5 spratova više od okoline

Na osnovu PGR-a i potvrđenog UP-a

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696211#p696211:1o355e8f je napisao(la):
wrexham » 07 Jan 2020 10:54 am[/url]":1o355e8f]Šta će biti na placu između ograde OŠ Sterija i postojeće zgrade u Vojvođanskoj 11-15? Ovim tempom, očekujem stambeni soliter od 20+ spratova...

Na tom placu je (za sada) predviđen predškolski objekat.
 
Hvala za info. Lokacija je odlična za vrtić, znači opravdano je očekivati skoru prenamenu.
 
Tema mozda nije ni u skladu sa nazivom ali jedno pitanje za sve...Srusena je jedna kuca na 50m od raskrsnice sa Gandijevom i stavljena tabla da se zida zgrada.Zar nije zabranjeno zidanje tj samo prizemne kuce?
 
Mislio sam i ja ranije, ali si čini mi se baš ti Bežaninca preneo da nema tih zabrana. Godinama ranije se vrtela ideja da je ta strana "zaštićena" da ostane tako, ali očigledno ništa od toga. Najgore mi je što se sigurno neće praviti lep ulični front već ima po svim mogućim uglovima da zidaju zgrade obzriom da su parcele sa te strane uglavnom uske i upravno na samu ulicu.
 
Pa cuo sam da je rusenjem one preko puta strane je ova ostavljena tako...medjutim, vidoh da nije tako..tabla sa svim dozvolima...Roma company zida tu zgradu, zaboravih da slikam. S tim sto u delu od nekadasnje pumpe pa sve do raskrsnice sa gandijevom,ima bar 3,4 kuce koje ce same da padne, ne mora niko ni da ih rusi..tu znaci da ocekujemo uskoro gradnju...s tim sto je zauzece parcela 60% ,izvor iz Gradske uprave, znaci moguce da se morati neki svoj parking da naprave jer vec i ovde se javlja problem parkinga. Prosto neverovatno.idemoooo
 
Ja sam u nekoliko navrata pisao u više srodnih tema ovde na forumu o toj predrasudi da je parna strana Vojvođanske pod nekim stepenom zaštite.

Mnogi građani su (bili) pod takvim utiskom iz raznih razloga.

Bilo je nekoliko incijativa u javnosti da se ta zaštita formalizuje. Pisalo se. Predlagalo se.

Trebalo je da bude.

Ali nije i neće biti.
 
Šta se ovde gradi?

vojvodjanska nova zgrada.jpg


Vidim da se Savski nasip nešto buni, ali ne vidim problem u nastavljanju izgradnje, naročito ako bude iste visine kao prethodna zgrada.

https://twitter.com/savski_nasip/status ... 60/photo/1
 
@dane bezanija,evo ga taj plac na kojem je srušena kuća sa te desne strane
where is the closest bp gas station

Dule,to je taj plac pored škole koji je namenjen za predškolsku ustanovu.Mada mislim da taj bager sa slike samo čisti plac od korova,na žalost sad posle izbora teško da će krenuti gradnja.
 
#Savski nasip po običaju lupa gluposti i vodi tuđe bitke, umesto da se fokusiraju na problem savskog keja oni su počeli da vode bitke i oko reka stare planine i Korone u Kini. Gde god da vide neki tzv problem oni su tu da pametuju, zato ih je i napustio veliki broj pravih pratilaca i aktivista.
Izvinjam se na offu.
 
Slažem se da ne treba gubiti fokus u delovanju.
 
Redak prizor danas u Vojvođanskoj... Ja za 20 godina svog vozačkog staža ne vidoh "perača semafora" u Beogradu...
 

Prilozi

  • 20200920_095234.jpg
    20200920_095234.jpg
    200,2 KB · Pregleda: 4.988
Neko je otvorio novu temu o onom osmospratnom čudovištu na početku Vojvođanske ulice koje će nići sa leve strane.Ništa manje zlo niče tačno prekoputa te zgrade.Toliko o očuvanju ambijentalne celine.Ovo sam slikao u junu dok je još bilo iskop (par postova ranije) ali tada se nije videlo da će ova zgrada izlaziti i na drugu stranu na ulicu Pere Segedinca.


 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=814770#p814770:3ad2licl je napisao(la):
astrodule » 19 Jan 2021 04:22 pm[/url]":3ad2licl]Užas. Ne zanima me da li je nešto pod nekom zaštitom, ali ovakvo silovanje koje toliko štrči jednostavno ne sme da se radi.
Ovo je stvarno usas. Prosao sam par puta u poslednjih mesec dana tuda i stvarno nisam mogao da verujem sta tu raste. Nazalost, ta leva strana nema prethodnu zastitu, mada je svojevremeno bilo reci o tome. Da li je bila pa skinuta ili nikada nije donesena - ne znam, a nije ni bitno. Bilo kako bilo - ovo je nedopustivo. Sve mi ovo lici da je "ekipa" dosla na ideju kako da dodju do extra kvadrata za prodaju u "sirem centru grada". Urbanisticko silovanje na delu!!
 
Evo sta ce da bude na kraju:
V 19.jpg


Ima na saltu http://www.v12.rs vise informacija o ovoj zgradi. Inace investitori su Roma (dve kuce od ove) i City Invest, izmedju ostalih zgrada, investitori zgrade u Svetozara Radica 4 - koja je iznikla na mestu srusene jedne od poslednjih kuca balkanske arhitekture u Beogradu koja je bila pod "zastitom" Zavoda, pa volsebno nestala preko noci...

Dakle, izgleda da se ovo sprema vecem delu ove strane Vojvodjanske...
 
Почела врачаризација и тог дела града...
 
Baš šteta jer Vojvođanska ima svoj Vojvođanski šmek ali to u Srbiji ne znači ništa.
 
Meni je neshvatljivo da ne postoji neki zakon koji zabranjuje ovakve objekte koji se nikako ne uklapaju u okolinu.

Zar za svaku ulicu mora da se donese zakon da ona bude zaštićena zona i da tu moraju da se poštuju neka "nepisana" pravila.

Ne mora baš za sve da postoji zakon, zar nije dovoljno da kabinet Gradskog arhitekte mora da "aminuje" za svaki objekat i ako je očigledno da štrči - ne može.

Nadam se da shvatate šta hoću da kažem, nemam baš taj arhitektnoski rečnik.

Razumem kada imamo ceo jedan blok, ali ovako kuća po kuća, ne ide...
 
Vrh