Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=792419#p792419:9m1wf9bd je napisao(la):
Andrejee » Čet Nov 12, 2020 7:27 am[/url]":9m1wf9bd]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=790428#p790428:9m1wf9bd je napisao(la):
spatiotecte » Čet Nov 05, 2020 9:22 pm[/url]":9m1wf9bd]Ja se secam nekog plana sa izmenjenom prugom i nekim štulcom, sto je delovalo malo nezgrapno i nefunkcionalno. Probaću da nadjem taj plan.


Edit: upravo sam našao, nije štulc nego menjanje smera a vidim da postoje 2 pravca posle stanice aerodroma, jedan ka obilaznici drugi ka Surčinu.

file.php
Gde ide plavi krak u zutoj zoni? Kako ide, podzemno, nadzemno? Zar to nije ono povezivanje sa BG Metro i BG voz (sto ce sve biti BG Metro prema njima)?
Taj krak železnice ili metroa (prema njima) je u samom planu podeljen na zeleni i plavi deo. Nisam iz ove oblasti.
Zna li neko za sta je oznaka plave boje u Planu regulacije Aerodrom Nikola Tesla i za sta je oznaka zelene boje za zeleznicu?
Hvala unapred.

Je l oni planiraju jos jednu pistu da prave donje strane aerodromskog puta gledano na planu, sada gde su parking mesta i njive? Ne odgovara mi to. Za sad su samo napravili jednu pistu paralelnu pored postojece ili je prave kako sam cuo i to je super. Ovaj juzni deo na mapi plana celoj ne znam cemu ce sluziti, najbolje je da ako grade novi soping centar na aerodromu da to bude u tom podrucju, ali da bude to kompleks rezidencijalni sa parkovima velikim, itd, bar prema Surcinskoj ulici.

Nema potrebe za pistom jos jednom. Zagrebcani su isto dali nekoj francuskoj firmi da im napravi novi aerodrom i sada su radnici u velikom minusu, ostali bez posla. Generalno, Beograd je malo veci grad od Zagreba sa vise sadrzaja, ali ni mi ne mozemo da iskoristimo ove kapacitete, a ta pomocna pista dok se ova renovira ce raditi svoj posao. Nije mi jasno sta planiraju da rade na tom delu, samo da ne bude pista ili neka masina.

Pozdrav opet.
 
Biće i tamo pista, planirana je oduvek, ali u narednih 100 godina mislim da možeš da odahneš;)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=794665#p794665:1hng4d6n je napisao(la):
Tikvica » Čet Nov 19, 2020 11:27 am[/url]":1hng4d6n]Malo sunčanih slika


Sreća pa su ostavili i prozore, da ne kažem prozorčiće.
 
Lepe slike ali ne mogu da se otmem utisku da kad ne bi znao da je ovo aerodrom, pomislio bi da je ovo neka fabrika u izgradnji.
 
Све очекујем да ће да се промени на боље правац у коме иде градња аеродрома али изгледа ништа од тога. Ово делује разочаравајуће, као најјефтинији рителј парк у провинцији. Штета...
 
Ne znam šta ste vi očekivali, ali ovo izgleda kao na renderu..
 
И ја нисам разочаран, сасвим очекивано. Па није то буџетска сиса па да се музе за архитектонске бисере као рецимо зграда музеја недалеко...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800438#p800438:3b4xhh5v je napisao(la):
Vox91 » 06 Dec 2020 10:18 pm[/url]":3b4xhh5v]Ne znam šta ste vi očekivali, ali ovo izgleda kao na renderu..

Nažalost izgleda kao na renderu.
A kad kad se prisetim kakve sam aerodrome vidjao po francuskoj pitam šta se desilo sa ovim našim da urade tako bezlično rešenje.
 
ne mora da bude arhitektonsko cudo...samo da bude aerodrom i da sev funkcionise kako treba...generalno...kroz sva putovanja..uvek sam najvece probleme imao na tim dizajnerskim aerodromima...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ne osporavam funkcionalnost, verujem itekako da će biti funkcionalnije.
I ok, ne mora da bude neko arhitektonsko ćudo ali opet ne mora da izgleda kao fabrika ili retail park.

Prosto polazim od sebe sta bi ja uradio da imam takav projektantski zadatak, ne bi morao da se puno podrudim da ponudim neko lepše rešenje.
Ako je cena u pitanju, ponoviću po stoti put, lep projekat ne znaći nužno da bude mnogo skuplji.
A ovde vidim da imaju na raspolaganju sasvim solidne budžete da urade nešto sto bi bilo estetski mnogo bolje od ovog.
 
Vrh