Šta je novo?

Izbori 2024

A ima i ovakvih mišljenja (bez sumnje naručenih od strane SNSa) :)

недеља, 07.02.2021. у 22:00
Александар Апостоловски
БАЛКАНСКИ ЕВЕРГРИН
Ведрана вакцинисана, кад ће Дејо и Хандке
Земље које су седеле само на једној столици, лупиле су о земљу, суочене са колапсом у набавци вакцина. Испоставило се да је, седењем на неколико столица, Вучић уместо на поду, завршио на угаоној гарнитури
Ко би рекао да су Срби почели да користе вештачку интелигенцију? Ћушнули су је, ваљда алгоритамски, у интернет дигиталну платформу за испоруку и заказивање вакцина „Систем за управљање имунизацијом Републике Србије”, па народ у реалном времену може да прати обавештења о напретку, праћењу и распореду вакцинација.

Када користимо природну интелигенцију, онда већ долази до одређених сметњи на везама, па се мислим, користећи свој непрскани и-ку, зашто су се поједине душе толико узнемириле јер се Ведрана Рудан шприцнула у Србији. Наравно да је хрватска књижевница могла да у тишини прими вакцину у Србији, али ко може да замисли Ведрану како се шуњајући приближава Београду. Наравно да је авантуру распукнула на свом блогу, мада се од ње не очекује толико романтике. Пише жешће од сваког мушкарца. Уследила је класична епска гунгула: Коме ли је, мајчин сине, Ведрана мазнула вакцину? Није никоме, јер када читате њене књиге и гледате њене драме, не узимате јој крв да бисте утврдили чија је и одакле је. То се не утврђује бројећи крвна зрнца, браћо и сестре. И да тиме коначно завршимо с том бедастоћом.

Него, зна ли неко да ли се вакцинисао Петер Хандке? Такве које сврби мишица док размишљају о Ведрани, можда би Хандкеу рекли – извини нобеловче, имамо лек који ти може продужити живот, био си ту кад си нам требао, али реши то сада са другом Себастијаном. Замислимо и ово: Дејо Савићевић, Роби Просинечки, Дарко Панчев, Илија Најдоски и Рефик Шабанаџовић долазе на нашу границу, а ми их враћамо. Ко сте ви, момци? Играчи Црвене Звезде који су освојили Бари, били су, заправо, репрезентација Југославије. Извините Дарко и Илија, снађите се. Роби, бриши назад, нека ти вакцину да Пленковић, а ти Дејо, реши то са Милом и Кривокапићем, или са Берлусконијем.

„Србија и друге земље које су показале сувереност у набавци вакцина постају глобални шампиони вакцинације”, констатује амерички магазин „Форбс” и у тој реченици се заправо сумира спољна политика Србије. То ће рећи да кинеске, руске и америчке вакцине нису пале са неба како би Вучић могао да се коначно насмеје ујутру када чита силне похвале светских медија. Хвале га са више ентузијазма него Пинк. Али требало је имати не само политичку идеју већ и храброст, па постати једина земља у Европи која није увела санкције Русији и још куповати њихове мигове, уз војну параду пред Путином усред Београда. Требало је и одолети притисцима са Запада и склопити пријатељство с Пекингом, као кључна земља на новом кинеском путу свиле који се рачва ка Европи, што је подразумевало продају „Железаре Смедерево”, Борских рудника, градњу ауто-путева и модерне пруге ка Будимпешти.

Требала је још једна мала ситница. Србија никада у међународним организацијама није гласала против интереса Русије и Кине, иако је због тога добијала пацке западних пријатеља, поготово када су те примедбе могле да се претворе у скидање Вучића из премијерске, па потом и председничке фотеље.

Седећи на неколико столица и не раскидајући политичке и економске везе са Ангелом Меркел, стварајући нове са Емануелом Макроном, уз геополитичку концесију Београдског аеродрома француском Вансију, после чега се Макрон потрудио да подужи текст на Калемегдану прочита на српском, далеко правилније него ЊКВ, Вучићу су многи предвиђали да ће, поред толико столица на којима се башкари, једног тренутка треснути о земљу. Међутим, суочен са короном, свет је почео тектонски да се мења, па се показало да су оне земље које су седеле само на једној столици, лупиле о земљу, суочене са колапсом у набавци вакцина.

Испоставило се да је, седењем на толико столица, Вучић завршио на угаоној гарнитури, имајући у виду ефекте Слобине неуротичне политике и Титово умеће да ове уклете крајеве претвори у екстериторију на којој ће се правити међународни дилови. Себична трка највећих земаља око отимања маски, потом респиратора и коначно, јагма за вакцинама на међународном тржишту, где је било свега осим солидарности, учинила је да су чак и Немачка и Француска остале на цедилу, што ће рећи без довољно цепива, тако да, барем према последњим изјавама бриселских званичника, „спутњик В” изненада постаје лек, а не биолошко оружје.

За то време, Вучић се већ чуо са Путином, договарајући заједничку производњу вакцина „спутњик ве” у Србији. И Јелена Милић је, иако је могла да бира, изабрала руску, што је показало да се приближавамо вакциналном детанту: Јелена би у НАТО, са спутњиком у крви.

Када је Србија дала 8.000 доза „Фајзерових” вакцина Северној Македонији, није то била само комшијска солидарност већ и ширење меке моћи у региону. Док Софија појачава идентитетске претензије ка Скопљу, Београд шаље вакцине. И не тражи да Гоце Делчев постане Србин. Није избројано ни колико се Албанаца са Косова изненада сетило старих, српских докумената, али је приметно њихово присуство око центара за вакцинацију у Врању и околини. И треба да долазе! Можда би Вучић требало да размисли о томе да предложи институцијама у Приштини да се Албанци вакцинишу цепивима које би им бесплатно испоручио Београд, без икаквих условљавања. Знамо шта би одговорили Курти и екипа, али како би на то реаговали Албанци, како Срби којима је Косово света српска земља, а како они који набавку вакцина користе за политичку борбу.

Гунгула у најави!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=822449#p822449:3d7tdytf je napisao(la):
StariPosmatrač » Čet Feb 11, 2021 10:20 pm[/url]":3d7tdytf]Da se nadovežem na jučerašnju diskusiju... Ovo nas čeka uskoro: https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2253795

Apsolutno na sto ceka.
Ono sto ne razumem je ideoloski motiv?
Zasto je neoliberalima to potrebno?
Da bi se razdvojili jedni od drugih? Da bi ubili nasu organsku prirodu? Zasto?
 
Por qué? :)
Smanji malo doživljaj, nije toliko dramatično.
 
Pogledao me je jedan gej danas u troli, odmah sam postao homoseksualac. Strašno šta nam rade.
 
Izbori na Kosovu dobar su pokazatelj kako ce biti sa izborima u Srbiji.
Narod je 96% dao partiji Vodje.
Tako ce biti i u Srbiji, koija s ekupa u ljubavi i zahvalnosti Vodji.
 
I izbori za Patrijarha SPC jasno pokazuju kojim ce se pravcem Srbija kretati u Buducnosti.
Sve institucije sada su pod apsolutnom kontrolom jednog coveka sto nikada nismo imali u istoriji.
Nikada narod nije imao razumljiviju i svom mentalitetu bliskiju vlast, nego danas.
 
Патријарха Германа је Тито лично бирао, његови партијски прилепци су управљали сваком институцијом и нико није смео глас да пусти иначе би ОЗНА почела да убија. Не би ти смео пред Титом прст да дигнеш а камоли да се овако херојски буниш као сад против Вучића. Тито је био прави окупатор, против кога су само најбољи устајали и најчешће завршавали закопани на непознатим локацијама.
 
Није Тито толики проблем, колики су проблем синови и кћери његових пионира. Они ће још дуго времена пустошити Србију уз подршку заглупљеног народа.
 
Tito i partija mu dodju dezurni krivci za SVE, isto kao sto sadasnja partija okrivljuje "proslu vlast" za sve.
Kao da oni koji su dosli posle njih nisu bili i ostali jos gori.
 
Да није било Тита неби било ни ових после њега. Све ово што данас гледамо била је младеж у то време, све ове данашње демократе су заправо бивши комунисти. А сам Тито је био злочинац, побио је неколико хиљада Срба и створио је албанску мафију преко својих доушника у српској полицији.
 
Opet, ova danasnja carsija najvise podseca na onu pre 2. Sv. rata, za vreme kralja.
 
Елита која је водила Београд пре Другог светског рата мучки је ликвидирана од стране комуниста кад је краљ кукавички побегао из земље. Дедиње је било прекривено крвљу предратне елите, читаве породице су ликвидиране а њихове куће запленили су Титови комесари. У ликвидацијама су учествовали и Стаљинови красноармејци који данас важе за хероје ослободиоце.
 
Nego Migze predlozi nam za koga to da glasamo, tj na koga da obratimo paznju danas - posto stalno pricajuci o juce (vec decenijama) ne idemo unapred nigde? Ko je taj (ili ko su ti) sto nisu Titovi pioniri, njihovi sinovi ili kceri pa da vidimo imamo li koga izabrati, makar po tom kriterijumu?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=824772#p824772:at8txhuq je napisao(la):
MIG29 » Pet Feb 19, 2021 3:18 pm[/url]":at8txhuq]Елита која је водила Београд пре Другог светског рата мучки је ликвидирана од стране комуниста кад је краљ кукавички побегао из земље. Дедиње је било прекривено крвљу предратне елите, читаве породице су ликвидиране а њихове куће запленили су Титови комесари. У ликвидацијама су учествовали и Стаљинови красноармејци који данас важе за хероје ослободиоце.

Ako su bili tako dobri lepi i pametni sto nisu pobedili komuniste?
Stop nisu oni vodili borbu portiv Nemaca?

Ta predratna eliat bila je jedna banda ist kao i ova sada. Procitaj o tadasnjim aferama. ima sknjigu "POLITIKA I KORUPCIJA U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI"

Od 1830. do danas Srbija je visoko korumpirana drzava.
https://www.momcilodjorgovic.com/teksto ... -korupcije

Prisetio se da je Bontu podmićivao i vladine i opozicione poslanike sa po 20 do 50 hiljada dinara. Ponudio je i njemu nagradu, ali ga je Čeda, kako je napisao, iznerviran izbacio iz stana, ali mu se Bontu kasnije izvinio. Optuživali su i Milana Piroćanca, ni to nije dokazano, a u njegovim beleškama možemo da čitamo koliko ga je to ogovaranje pogodilo i uvredilo.
Ali, ono što se gura pod tepih jeste da je Nikola Pašić dobio 20 hiljada lično od Bontua da ne izađe iz Skupštine kada se glasa o ugovoru Generalne unije. I ma koliko je ranije pretio da će izići i tako sprečiti Skupštinu da glasa, Pašić je ostao i obezbedio kvorum. Savremenici su uočili to njegovo ponašanje – da napada, preti, a onda pretnje ne realizuje, da postavlja pitanja, a ne traži odgovore, i sumnjali su da je dobijao „ponude koje nije mogao da odbije“.
Konačno, i on je istom metodom „ubeđivao“ one koji su se njemu suprotstavljali. Pavle Paja Mihajlović, saborac i prijatelj Pašića, jedan od pokretača Narodne radikalne stranke, prevodilac romana „Šta da se radi“ Černiševskog, u dnevnicima je kritikovao Pašićevu osobinu da sve, i kad za tim nema potrebe, radi tajno, konspirativno. Smetalo mu je što su u Pašićevu kuću vrlo često svraćali ruski izaslanici i poslanici.
Grozio se Pašićeve sebičnosti i njegove upornosti u kojoj nije birao sredstva da dođe do novca. Zahtevao je čak da mu država isplaćuje i sporne godine službovanja. Dok su bili u opoziciji vođe radikala su kritikovali i kralja Milana i vlast da otimaju od „naroda“, a kada su oni došli na vlast njihovim pohlepama i zloupotrebama nije bilo kraja. Mihailović je zapisao:“Lični interesi su na prvom mestu pa posle sve ostalo kako kod jednih tako i kod drugih, i kad to rade ljudi koji bi trebalo da to najmanje rade, onda zaista se nemamo nadati nikakvom boljitku u budućnosti. Svaki ti to vuče za sebe i na svoju stranu, a narodu i zemlji kako bude. Na sve strane, u sred poplave ove, jad i nevolja, narod nema porezu da plaća a njegovi prvi ljudi traže da mu natovare da plaća i neke godine službe koje su pod pitanjem… Sirota Srbija, šta ti ona još neće dočekati“.
Mihajlović u dnevnik zapisuje i saznanja ozbiljnih ljudi (Jevrema Gudovića i Alimpija Vasiljevića) da je Pašić primio novac i od Rozena i od generala Černjajeva prilikom glasanja o Bontuovoj koncesiji.
Od generala Černjajeva da je osporava, a od Rozena da je prihvati.
Poznavaoci biznisa tvrde da su premije i nagrade potencijalnim partnerima običaj u poslovnom svetu, i „da se tome ne može ništa ozbiljno prigovoriti“ ukoliko se radi o poslu kojim niko nije oštećen.
Siromaštvo žitelja ondašnje beogradske varoši učinilo je da svi pomahnitaju pred tim običajem i da preteruju sa sumama koje bi Bontua pre naterale da odustane, nego da prihvati posao.
Kraljica Natalija Obrenović je u Mojim uspomenama zapisala:“Razume se da ima izuzetaka, ali su oni na žalost veoma retki. Šovinisti, ali lišeni rodoljublja, jer su kao vrlo siromašni podložni korupciji i to za smešno male iznose. Žalosno je reći, ali nema skupštine u Srbiji koja se ne može kupiti za najviše dvesta hiljada franaka“.
 
Фактор плус: Када би се парламентарни избори одржавали у недељу, листа око СНС би освојила 60 одсто гласова; СПС 8,3; СПАС 4,3 и ДЈБ 3,8 одсто.

Potpuno ocekivan rast popularnosti SNS-a.
Na sledecim izborima ce trijumfovati.
Kriminalne afere ucinile su ih popularnijim, jacim, blizim narodu.

Narod voli hajduke ili Robina Huda?
Verujem da bi Kristijan Golubovic kod nas takodje imao puno uspeha kao politicar.
 
Ali MC druže, zašto polaziš od pretpostavke da su "istraživanja" tačna? Te Agencije rade za pare. Ne kažem da nema ljudi koji su za Vučića, ali oni pripremaju javnost pre zvaničnih Izbora i rezultata, manipulišući npr da je izlaznost 40%, a ne 20%. A u ovom istraživanju je izlaznost toliko mala da su sakrili podatak kolka bi bila. Nije isto 60% podrške od 80% izlaznosti i od 20% izlaznosti. Očigledno da ovim saučestvuju u veličanju Vučića, da ga prikažu kao velikog Vođu 60%, a ne malog vođu 10-15%. Samo to mi je primedba, sve ostalo se slažem.
 
Izlaznost nije mnogo vazna, videli smo na proslim izborima.
Onda i ovakvi rezultati postaju realni.
 
Iznenadjenje mi je da je DJB na 3.8%. Jesu oni bili najjača opoziciona stranka na nekim prethodnim izborima, ali su ih od onda napustili broji poslanici i članovi. A i marketing uglavnom rade na društvenim mrežama.
 
Faktor plus oduvek naginje za vlast. A DJB se sveo od liberala na ekipu teoretičara zavera i balkan info nacionalista.
 
Ja sam prvo mislio da je DJB nova sansa za Srbiju, ali sam kasnije slusajuci intervjue njegovih portparola shvatio da se radi o obicnim folirantima. Partiju cine iskljucivo bivsi komunisti i liberali, koji bi sad da glume suvereniste. Balkan Info je samo njihova razglasna stanica.
 
Kada treba da bude reizbor glavnog primata?

El Presidente.jpg
 
Vrh