Šta je novo?

Rekonstrukcija Požeške ulice

to sigurno oće ako mogu da ga nekom utope za dobru lovu, al žalim slučaj nemam toplap, nego klasiku od kompa, pa nek dođu, prvo moraju da pređu preko moje žene koja je preko kompa poskidala dva registratora recepata za klopu, samo neznam koji će joj kad ništa od toga nepravi, a onda i sa komšijskom klinčarijom kad dođu da rgraju rigrice ima ih između 15 i 115. :grand: :grand: :grand:
 
dragan44":r5uswimo je napisao(la):
prvo moraju da pređu preko moje žene koja je preko kompa poskidala dva registratora recepata za klopu, samo neznam koji će joj kad ništa od toga nepravi
Е, што ми је то нешто познато... :lool: :lool: :lool:
 
brate Kojote nije valjda da smo u istom sosu. Samo skidaju recepte a 20 jela standardnih se stalno vrti.
Vidim jutros iz tranbelaja da su počeli da nabacuju beton da spajaju nožice, al meni nekako iz tranbelaja te nožice izgledaju bangavo, kao da nisu srazmerne kao da je zapadna pod većim uglom, al to je sigurno ono jutarnje bunilo do 10 neznam za sebe.
 
:lool:

Е, мој Драганче, неке ствари су парадигма.
 
Da se vratimo na Požešku.
Behaton je kod "francuske pekare" potpuno polomljen, ulegao i potrebna je zamena, i rađenje podloge. Trg kod Česme u centru Brda još uvek niko ne radi. Urađene su stepenice i to je sve. Opština je obećala da će "do početka leta" uraditi osvetljenje, klupice, cveće i proradiće Česma. Ni traga od toga, a danas je 6. juli. Verovatno ćemo na zimu moći da uživamo u novom trgiću??? Zar je toliko teško uraditi to?
Naravno, turistički znaci koji su solidno urađeni i dalje leže u parku i nema ih ko postaviti. Prosto mi je neverovatno kako na to niko ne obraća pažnju. Hajde da ih nema, pa da se trabaju praviti, pa dizajn, tender, bla, bla, ali da 6 meseci leže i niko ih ne može postaviti?
 
Mora to sve da prodje proceduru,cekaj da objave tender za podizanje putokaza i postavljanje istih na svoja mesta,srbijo :bash:
 
M postavili bi oni te turističke putokaze samo kad bi mogli da se snađu u kom pravcu treba da ih okrenu :bash: :bash: :bash: .
Prođoše već 4 velika pljuska tj 2 poplave i sad se tek vidi fuš od radova. kako nisu dobro uradili onu gumu oko šina koja je počela da ispada posle nekoliko dana od kad je puštena požeška (od sada namerno kucam ime ulice malim slovima koliko su je uništili ne zaslužuje veliko slovo) u saobraćaj. Behaton na mnogim mestima ispucao ili se iskrzao, zatvarače na banderama nema ko još da postavi, savesne komšije se i dalje parkiraju na trotoarima, behaton izlepljen žvakama, asvalt nikakvog kvaliteta što će se videti kad skoče temperature na 30 C. da nabrajam dalje ili vam se sve već smučilo. meni jeste.
 
POŽEŠKA JE SPREMNA JA VELIKU REKONSTRUKCIJU TJ ZA PRAVU REKONSTRUKCIJU
 
Ma kako lose radili i ostale ulice, ubedjen sam da je Pozeska uradjena najgore. A 8 meseci maltretiranja, gomila para...
 
Stvarno ja svaki put kad prođem požeškom(otkad je rekonstruisana) se pitam da li je moguće da niko nije otišao u zatvor zbog toga. A siguran sam da je neko zaradio dobre pare. Da živim na BBrdu nervirao bih se svaki dan.
 
Мене само занима једна ствар. Како аустријски Свителски није обавезан да поправи оно што је лоше? Па и у станоградњи постоји "гарантни" рок од две године. Да ли је могуће да град и кредитори не могу да их натерају да исправе брљотине? Или је и за то потребно да се најпре номадима са различитих београдских ливада саграде куће. :rolleyes:
 
Vest od pre nedelju dana sa sajta zelenila

20100706125924-mid.jpg


Санација зелених површина у Пожешкој улици

Епитет „централне зоне“ на општини Чукарица свакако да носи Пожешка улица. Разлог је очигледан. Она је, са околним и улицама које се у њу уливају,истовремено у саобраћајном смислу најпрометнија, у пословно-трговачком најсадржајнија, дуж њеног значајног дела протеже се највећи парк у урбаном делу општине, а у самој њеној близини је и њен административни центар-зграда Општине.

С обзиром на поменута обележја, и значај који из тога произилази, изглед и уређеност ове улице је предмет посебне бриге Општине али и Града у целини. Потврда за то је скорашњи завршетак радова на њеној реконструкцији-саме улице, трамвајских шина, тротоара итд. Са завршетком ових радова било је неопходно извршити ревитализацију и санацију травњака и других оштећених зелених површина дуж ове улице.

Радови су у току и изводи ће се на око двадесет појединачних локација-код Шумарског факултета, подземног пролаза, у парку Баново брдо итд.

Највећи обим радова, као што смо већ споменули, обухвата обнову травњака. То подразумева скидање и одвоз слоја стерилне, а разастирање плодне хумусне земље (159м3). Уградњом травног бусена обнова травњака биће извршена на површини од 1450м2, а сетвом семена на 1750м2.

Значајан део укупног посла се односи на рушење постојећих, дотрајалих и оштећених, и уградњу нових ивичњака. Између различитих врста највише је дуплог белог бетонског ивичњака ( 260м), која служи и као заштита зелених површина. Бели баштенски ивичњаци ће бити постављени у дужини од 19м, сиви на 8,80м, а обични бели ивичњаци у дужини од 4,8м.

Садња живе ограде обавиће се на око 50 дужних метара. Томе треба додати и машинско вађење пањева (16ком.), постављање 25комада металних стубића висине 70цм као заштите, израда мањег потпорног зида од армираног бетона као и уградња 4 бетонске клупе без наслона.

http://www.zelenilo.co.rs/index.php?page=novosti_prikaz&uid=20100706125924
 
To je isitna! Sada rade te zelene povrsine.
Trg kod Cesme Opstina jos nije ni pocela, Cesma ne radi, osvetljenje takodje, klupice su razbijene... receno je da ce biti zavrseno do leta???
 
Sinoć sam prošao Požeškom, i vidim mašinama raskopavaju kolovoz u pravcu ka gradu kod Raiffeisen banke (ne znam koji je je to broj)... stvarno strašno... tuga...
 
Bas htedoh to da napisem. I danas kod Rajfajzena, to je negde u visini Pozeske 80, raskopano u duzini od oko 50 m. Valjda rade nesto u sahtovima. Ko zna sta je, ali kad zavrse imacemo jednu divnu zakrpu, ni 6 meseci od rekonstrukcije.

Samo da podsetim i dalje se nista ne radi kod Cesme, a takodje su i dalje turisticki znaci razbacani po parku. Cisto da se zna!
 
O Bože! :o uzeli su pare za kompletno izmeštanje instalacija,a nisu ništa pomerili samo su cevi zamenjene,šahtovi su ostali na najgorim mestima gde su i bili pre rekonstrukcije,neko mora da leti zbog toga.. :grand:
 
Posto sa takvom strascu pisete o tom problemu, pisite odmah i Gradonacelniku, Zastitniku prava gradjana (i nasih poreza), Agenciji za korupciju, Dacicu itd.
Ako ne zele nista da preduzmu, bar ce imati nas feedback i videti da gradjanima Beograda znaci njihov grad i trosenje njihovih para.
 
Pa prava odluka bi bila nova rekonstrukcija,ali ovoga puta manjeg obima gde bi se otklonili prezentovani nedostatci,znači izmestili šahtovi i to u skladu sa pripremama za gradnju Metroa s obzirom da je ispod Požeške predviđen duboki tunel :kafa: ili pak da to krenu da rade kada otpočne gradnja Metroa pa o jednom trošku,da kažem i to da će i u Bulevaru ponovo morati da se kopa na nekim mestima radi izmeštanja pojedinih instalacija za Metro
 
ja bi pohapsio te iz tog svitelskog,uzas sta uradise od ulice.

@2012 Ne bih da te vredjam,ali sigurno izmestaju sahtove zbog metroa,kad bi se gadjali metro vagonima :rolleyes:
 
Pisao sam JKP "Beograd Put" u vezi postavljenja turističkih putokaza, ali su odgovorili da oni nisu radili Požešku, niti su odgovorni za to. Treba se obratiti Direkciji za puteve ili "nadležnij inspekciji". Pisao sam Direkciji za puteve, odgovora još nema.

A kome bi se moglo obratiti da se ukloni jedan betonski blok kod same autobuske stanice na vrhu Požeške.
Tamo kod vrtića, bliže okretnici. Stoji već godinu dana. Za to treba bogami neka mehanizacija ili više ljudi. Verovatno će tu stajati vekovima???

Da dodam: završili su ona dva šahta kod Rajfajzena, sada imamo dve lepe zakrpe (to su prve nakon rekonstrukcije, ali ne i poslednje :(), dalje, jedan šaht na samoj raskrsnici Požeške i Blagoja Parovića je otvoren već dva dana i stoji znak koji vozila obilaze, radnika nigde.

I dalje se ništa ne dešava kod Česme! Opština obećala: "do početka leta biće osposobljena Česma, osvetljenje, klupice, čak video nadzor" !?!?
 
kiza_BB":6p6umwcx je napisao(la):
Pisao sam JKP "Beograd Put" u vezi postavljenja turističkih putokaza, ali su odgovorili da oni nisu radili Požešku, niti su odgovorni za to. Treba se obratiti Direkciji za puteve ili "nadležnij inspekciji". Pisao sam Direkciji za puteve, odgovora još nema.

A kome bi se moglo obratiti da se ukloni jedan betonski blok kod same autobuske stanice na vrhu Požeške.
Tamo kod vrtića, bliže okretnici. Stoji već godinu dana. Za to treba bogami neka mehanizacija ili više ljudi. Verovatno će tu stajati vekovima???

Da dodam: završili su ona dva šahta kod Rajfajzena, sada imamo dve lepe zakrpe (to su prve nakon rekonstrukcije, ali ne i poslednje :(), dalje, jedan šaht na samoj raskrsnici Požeške i Blagoja Parovića je otvoren već dva dana i stoji znak koji vozila obilaze, radnika nigde.

I dalje se ništa ne dešava kod Česme! Opština obećala: "do početka leta biće osposobljena Česma, osvetljenje, klupice, čak video nadzor" !?!?
Nakon odgovora JKP "Beograd put" da nisu nadležni evo odgovora od Direkcije za puteve. Takođe isti. Upućuju na nekog trećeg :)

"Proverom u Direkciji za puteve utvrdjeno je da signalizacija u Pozeskoj ulici nije predata ovoj direkciji na odrzavanje. Potrebno je da se obratite Agenciji za investicije I stanovanje, trg Nikole Pasica broj 6 kako bi postavili signalizaciju u skladu sa projektnom dokumentacijom."


Ne zna se ko pije, ko plaća.... ustvari zna se ko plaća... mi!
 
kod pozeske 61 na trotoaru tj prekoputa mts poslovnice uradili su osnovu za turisticki putokaz (betonska osnova sa srafovima na koje se montira stub). Ne bi me cudilo da je to platio vlasnik hotela Sumadija jer je tu bio putokaz za njegov hotel...
 
Vrh