BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Tramvaji, autobusi, trolejbusi, a nadamo se jednog dana i metro...

Moderator: Igor

Дошљак
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8123
Pridružio se: Sub Nov 01, 2014 12:14 am
Kontakt:
Pohvaljen: 8132
Pohvalio: 19114

Re: RE: Re: BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Postod Дошљак » Sre Avg 07, 2019 1:22 pm

dex87 » Уто Авг 06, 2019 8:00 pm napisao:
Дошљак napisao:Секундарци прво угрожавају своје животе и здравље и своје деце. Деца им тегле гвожђе и баратају са алатима, пале изолације па удишу канцерогене гасове, упадају у трафое и чепркају по високонапонској мрежи, крећу се по прузи. Ја сам лично у кругу бивше главне станице видео њих 50 секундараца од тога десеторо деце млађе од 15 како са алатима скидају металне делове са пруге, лимене кровове магацина, електричне инсталације, кидају арматуру из бетона... Ту поред крађе имамо и угрожавање здравља деце и злоупотребу деце. Да ли то треба да се толерише?
Ne treba.
Šta je rešenje ako država ne radi ništa?
Da se samoorganizujemo? Da ih jurimo po ulicama?

Tреба да постоји правно-безбедно-социјални систем који функционише и штити све грађане и имовину. Да се не толерише рад деце и терање на прошење ако је то кривично дело по закону. Да се не толерише занемаривање деце ако је то кривично дело по закону. Да се не толерише не слање деце у школу ако је то кривично дело по закону. Да се не толерише крађа ако је то кривично дело по закону. Да се не толерише организовано прошење ако је то кривично дело по закону. Да се не толеришу петнаестогодишњаци који возе фрезе за скупљање картона по прометним улицама ако је то кривично дело по закону. Да се не толерише крађа струје ако је то кривично дело по закону. Да се не толерише паљење гума, жица и пласике ако се тиме угрожава безбедност и здравље. Да се збрину деца узраста 5-12 година која после 10 сати просе по улицама, продају цвеће или марамице а родитељи процесуирају због занемаривања. Да се збрину деца која живе у катастрофално нехигијенским и опасним условима дивљих депонија-насеља без пијаће воде и канализације у картонским склепозинама са краденом струјом која је опасна по живот самим својим склепаним провођењем. Да се не толерише терање малолетника на проституцију!

Имамо ли судове? Имамо ли тужилаштва? Имамо ли полицију? Имамо ли комуналну полицију? Имамо ли ватрогасце? Имамо ли школство? Имамо ли социјалну службу? Имамо ли здравство? Имамо ли хуманитарне организације? Имамо ли разноразне инспекције? Имамо ли одборе за људска права? Имамо ли већа националних мањина? Имамо ли разноразне невладине организације? Имамо. Е па нека лепо седну сви заједно, на свим нивоима, националним, регионалним, општиниским, локалним и нивоима месних заједница, направе јасну стратегију и држе је се чврсто.
Pohvale za post: 3

Povratak na “Javni gradski saobraćajni prevoz”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Gile222, HADZIJA282 i 4 gosta