Novi Sad

Diskusije o razvoju u regionu

Moderator: Igor

nensav
Higher intermediate
Postovi: 651
Pridružio se: Čet Jan 16, 2014 6:03 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 188
Pohvalio: 181

Re: Novi Sad

Postod nensav » Sub Avg 04, 2018 2:23 pm

Ponuda placeva u Novom Sadu za individualnu gradnju

Mišljenje agenata koji se bave prodajom nekretnina je da ponuda placeva u Novom Sadu za gradnju individualnih objekata nije najbolja. Novi Sad je izuzetno deficitaran sa dobrom lokacijom sa placevima tog tipa. Poznato je da su placevi u našem gradu izuzetno skupi, upravo zbog toga što je potražnja znatno veća od ponude.

Trenutno govorimo samo o placevima koji se nalaze samo na teritoriji grada, a ne u prigradskim naseljima.

Pod placevima za gradnju individualnih objekata, smatraju se i placevi na kojima se nalaze takozvane ruševne kuće u kojima se ne može živeti. Ovi placevi na kojima je potrebno potpuno srušiti staru kuću, može se ponovo izgraditi novi individualni stambeni objekat ili više stambenih objekata.


Plac na prodaju Novi Sad


Najčešće lokacije slobodnih placeva

Placevi za individualnu gradnju, najčešće su smešteni na rubnim delovima Novog Sada. Evo koja su to naselja, gde još ima slobodnih placeva u prodaji:

Adice
Klisa
Veternik

U ovim rubnim delovima grada, još se mogu pronaći slobodni (goli) placevi sa urađenom infrastrukturom (voda, kanalizacija, struja, grejanje, gas...). Ostali slobodni placevi se pojedinačno mogu pronaći u urbanim delovima grada i to su najčešće placevi sa kućama za rušenje. Mada se na urbanim lokacijama prodaju i kuće u kojima se može živeti, ali vlasnici često odlučuju da kuću prodaju, jer za nju mogu dobiti ozbiljnu sumu novca. Mada najčešće vrednost koja im se isplati kroz izgrađene nekretnine na nekoj drugoj lokaciji, a ređe na istoj lokaciji, ali tek kada se planirani objekat izgradi.

Na Telepu se sada već teško mogu pronaći slobodni placevi za gradnju individualnih građevinskih objekata. Ali je zato ovaj deo grada u Novom Sadu, sve više interesantan investitorima. U urbanim delovima grada nema više slobodnih placeva za izgradnju više stambenih objekata. Na Telepu se sve više grade urbane vile sa četiri stana, takozvani P+1 i to nisu porodične kuće.


Placevi Telep


Ponuda placeva u blizini Novog Sada

Pod prvim prstenom oko Novog Sada, gde isto u ponudi ima građevinskih placeva na prodaju, smatraju se sledeće lokacije: Petrovaradin, Sremska Kamenica, Rumenka pa čak i Veternik. Jedino moramo napomenuti da placevi na ovim lokacijama, imaju izuzetno visoku cenu. To su nešto udaljenija naselja, ali koja se opet direktno naslanjaju na Novi Sad i zbog toga se ti placevi i nude po većim cenama. Jeftiniji placevi se mogu pronaći tek u drugom prstenu oko Novog Sada. To su naselja koja se opet naslanjaju na taj prvi prsten naselja oko Novog Sada, ali su ipak udaljenija od samog grada.

Pod drugim prstenom, smatraju se naselja uz put od Sremske Kamenice ka Beočinu i to su: Ledinci, Novi Ledinci, Rakovac, naselje Salaksije. Možemo ovde spomenuti možda i mesto Beočin, dok se Čerević već smatra ipak jako udaljenim u ovoj varijanti o kojoj pišemo. Sremski Karlovci isto mogu biti interesantni za kupovinu građevinskih placeva, jedino što je cena istih, nešto jača od cena placeva u mestima u pravcu Beočina. Mada je cena građevinskih placeva u Sremskim Karlovcima ipak znatno niža od cena placeva u Petrovaradinu. U drugi prsten mesta oko Novog Sada, gde se mogu kupiti placevi po povoljnijim cenama i tu možemo spomenuti Futog, Begeč pa i Kisač.

Raspon cena placeva u Novom Sadu

Na lokacijama poput Adica, Klise i Veternika, gde se može kupiti takozvani goli plac bez ikakvog objekta, iznos koji kupac treba izdvojiti za plac veličine 500 kvadrata je od 15.000 do 20.000 eura, mada ponekad u pojedinačnim slučajevima, ove cene mogu biti i veće.

Uvek je naravno pitanje lokacije i sa koliko novca raspolažete, jer ako je ta suma manja onda svakako treba razmisliti da li da kupite plac od 15.000 do 20.000 eura uz sve kasnije dodatne troškove komunalija i troškove zidanja ili kupiti kuću u blizini Novog Sada To je recimo mesto Rakovac, koje je udaljeno od Novog Sada oko 15 kilometara,a gde možete kupiti kuću i za 20.000 eura u koju se vaša porodica odmah može useliti.

Međutim već na Telepu, teško da se može pronaći plac za gradnju ispod 100.000 eura. Na Telepu se zna da se to prodaju uglavnom već sagrađene kuće, a mogu se pronaći i ruševne kuće, ali tek nešto malo ispod cene od 100.000 eura. Na cenu placeva, pre svega utiču same lokacije na kojima se placevi prodaju. Kao luksuzne lokacije na kojima se prodaju građevinski placevi, možemo pre svega smatrati lokaciju oko Jodne banje i okolinu ulice Cara Dušana. Možemo slobodno reći da su ove dve lokacije, ujedno i najluksuznije lokacije na kojima se mogu pronaći građevinski placevi u Novom Sadu. Na ovim lokacijama se uglavnom prodaju placevi sa starim ili eventualno ruševnim kućama i ovaj tip placeva, teško da možete pronaći ispod sume od 200.000 eura.

Skuplje placeve poput onih na Telepu, kod Jodne Banje i u okolini Cara Dušana, kupuju imućniji ljudi. Jer ako za jedan građevinski plac izdvoje oko 100.000 eura za izgradnju individualnog stambenog objekta im treba barem još 100.000 pa i 200.000 eura. Placeve za koje je potrebno izdvojiti ozbiljne sume novca, poput onih na Telepu, kod Jodne Banje i u okolini Cara Dušana, kupuju imućniji ljudi.

ceo tekst na linku
Pohvale za post: 1
Stefan BB
Intermediate
Postovi: 301
Pridružio se: Sre Jun 20, 2018 12:02 am
Kontakt:
Pohvaljen: 201
Pohvalio: 64

Re: Novi Sad

Postod Stefan BB » Ned Avg 05, 2018 2:53 pm

Dva pitanja za Novosadjane.Prvo sta se desava sa Carrfurom u Novom Sadu i kako ste dozvolili da dignu ono cudo od Pupinove Palate?Inace iako sam iz Bg-a znam sve vase projekte. :D
srefanns
Korisnikov avatar
Intermediate
Postovi: 118
Pridružio se: Pon Okt 27, 2014 4:14 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 128
Pohvalio: 275

Re: Novi Sad

Postod srefanns » Ned Avg 05, 2018 3:07 pm

O Carrfuru niko više i ne priča, a taj kompleks u centru je politicki podrzan kao i Bg na vodi, dzabe protesti građana i negodovanja. Novac i mito su čudo.
Stefan BB
Intermediate
Postovi: 301
Pridružio se: Sre Jun 20, 2018 12:02 am
Kontakt:
Pohvaljen: 201
Pohvalio: 64

Re: Novi Sad

Postod Stefan BB » Ned Avg 05, 2018 3:45 pm

Sad sam video za carrfur vise nismo u planu...
Вожд
Expert
Postovi: 5399
Pridružio se: Uto Apr 15, 2014 11:47 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 6189
Pohvalio: 5824

Re: Novi Sad

Postod Вожд » Ned Avg 12, 2018 7:33 pm

originalslika_Petrovaradin-164963879.jpg
originalslika_Petrovaradin-164963879.jpg (118.26 KiB) Pogledano 291 puta
Pohvale za post: 3
nensav
Higher intermediate
Postovi: 651
Pridružio se: Čet Jan 16, 2014 6:03 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 188
Pohvalio: 181

Re: Novi Sad

Postod nensav » Uto Avg 14, 2018 1:12 pm

Pohvale za post: 1

Povratak na “Regionalni razvoj”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: termicar i 6 gosta