I ja sam protiv crkve ili bilo kakvog objekta (u smislu zgrade) na tom mestu. Non stop kukamo kako Beograd postaje sve tesniji, kako se zgrade trpaju gde im nije mesto, kako nam fali mesta gde može da se uhvati lepa panorama ili bar širok pogled na okolinu... a ovamo pričamo o nasađivanju objekta posred centralnog gradskog vidikovca. I to ni manje ni više nego - crkve?!
Zex ima pregršt fantastičnih predloga i što sam rekao jednom davno na drugoj temi - menjao bih 20 (tadašnjih) Folića za jednog Zexa, da on bude gradski arhitekta. Ali ovo je jedna od onih ideja s kojima se nimalo ne slažem. Premda ju je Zex, kao i uvek, lepo izradio i prezentovao, i kapiram njegovu perspektivu i zamisao. Ali ne mogu da se složim sa njom.
Ta padina treba da ostane takva čista i prostrana, a odgovor na pitanje šta uraditi sa tim prostorom leži u brojnim planovima, crtežima i predlozima koji su kačeni, kako na ovoj temi, tako i na temi ''Neostvareni Beograd''. Dakle, da se to klošarsko ruglo od parka sredi, da se naprave kaskade i platoi na njemu i da se počisti prostor između njega i Gavrila Principa, te da se jednog dana tu napravi pristojna veza i šetalište koje bi Beograd napokon u svakom smislu spustilo na Savu.
Na primer... (moderna varijanta)

(starinska varijanta)

A crkvi imamo i više nego dovoljno. I tek nam ne treba jedna posred gradskog jezgra, da glumi ''starije i lepše'' nego one koje imamo na drugim mestima. Jedna pijaca Zeleni venac, iako omražena na ovom forumu kao i sve druge pijace što se usuđuju da postoje u 21. veku, ovakva kakva je, u sebi nosi više autentičnosti, istorije i duha Beograda nego što bi ikad nosila ta crkva.