PRODEXPO

Gradi se novi hotel u Jug Bogdanovoj

11-06-2018

    Gradi se novi hotel u Jug BogdanovojBeograd sve brže nadziđuje svoju hotelsku ponudu pokušavajući da drži korak sa rastućim brojem posetilaca. Koliko god nam se činilo da je napravljen ogroman pomak, biće potrebno još puno novih hotela da bi rast u narednim godinama bio održiv. Dovoljan je jedan veći međunarodni događaj, poput nedavno održanog košarkaškog takmičenja, da pokaže relativnu ograničenost trenutnih kapaciteta. U prethodnih nekoliko meseci centar grada dobio je poznati “Hilton” i “Mama's Shelter”, a nedavno je počela realizacija još jednog vrlo interesantnog hotelskog projekta kod Zelenog venca u Jug Bogdanovoj ulici. Radi se o manjem butik hotelu, koji će pored 38 soba imati restoran, bar, spa sa bazenom, prostor za sastanke i konferencije, kao i pripadajuću podzemnu garažu.

    Novi hotel kod Zelenog venca delo je autorskog tima beogradskog biroa “MVArch” i predstavlja vrlo kreativno rešenje, pogotovo imajući u vidu sva ograničenja ove lokacije. Jako dobar pristup pre svega očitava se u oblikovanju objekta, koji iako se nalazi na umetnutoj parceli u uličnom nizu, ipak zauzima formu ugaonog objekta. Na taj način dobijen je dvostran objekat, povećane su javne površine oko zgrade i napravljen atraktivan pešački prilaz. Za zgradu je isto interesantno i da će imati 6 podzemnih i 8 nadzemnih etaža (6Po+P+6+Ps), ali kako se radi o iskošenom terenu veći deo prizemlja biće ukopan. Na podzemnim etažama planirani su pomoćni sadržaji kao što su klub (-1), multifunkcionalne sale za konferencije i sastanke (-2), kunjinja i spa (-3), bazen (-4) i garaža sa autoliftom (-5 i -6).

    Na prizemlju je planiran ulazni hol sa foajeom i recepcijom, restoran i bar, kao i kolski pristup autoliftu. Na spratovima biće raspoređene jednokrevetne i dvokreventne sobe, do trećeg sprata rastojanje od susednog objekta je skoro 5 metara, dok se ostali spratovi stepenasto povlače do vrha objekta. Materijalizacija bi isto trebala da bude kvalitetna, najavljeni su prirodni kamen i alu stolarija na fasadi, uz zelenu obradu krovne terase. Ukupna bruto površina objekta iznosi 3.400m2, a rok za završetak radova je kraj 2020.

    U prilogu pogledajte 3D prikaze novog hotela.

    Hotel u Jug Bogdanovoj - 3D prikazi


    Hotel u Jug Bogdanovoj (foto) - 11. jun 2018.