EECFA

"Green Heart" kreće ovog leta

07-04-2017

  "Green Heart" kreće ovog letaPoslovni kompleks GTC Square, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti, ući će ove godine u veliku dogradnju i rekonstrukciju. Postojeći objekti izgrađeni su početkom 2009. godine, a najavljeni radovi podrazumevaju rekonstrukciju postojećih i dogradnju novih objekata u dve faze. Nakon rekonstrukcije i dogradnje kapacitet postojećeg kompleksa biće višestruko uvećan, uz tri nova objekta na parceli i dodatnih 60.800 kvadrata bruto prostora. Planirano je preoblikovanje površina između objekata i formiranje parkovskog ambijenta u unutrasnjosti bloka, kao i izgradnja velike podzemne garaže sa 900 parking mesta. U skladu sa istaknutim zelenilom kompleks će dobiti i novo ime – Green heart (Zeleno srce).

  Sadašnji kompleks GTC Square raspolaže sa oko 20.000 kvadrata u dva objekta građenih bez podzemne garaže, tako da najveći deo parcele zauzimaju otvoreni parkinzi. Izgradnjom velike trospratne podzemne garaže oslobađa se značajan deo parcele za nove komercijalne kvadrate i na tom delu bloka biće izgrađena tri nova sedmospratna objekta prvoklasnog kancelarijskog prostora. Radovi će biti realizovani u dve faze, gde se u prvoj radi rekonstrukcija postojećih zgrada u okviru sadašnjih gabarita uz izmenu fasade i ulaznog hola, kao i gradnja garaže i dva nova objekta. U drugoj fazi će biti izgrađena još jedna nova zgrada. To znači da će kompleks nakon rekonstrukcije činiti 5 objekata i garaža sa ukupno 87.500 kvadrata bruto građevinske površine.

  Poseban akcenat je stavljen na zelenilo i stvaranje prijatnijeg radnog okruženja za korisnike objekata, što se ogleda i na arhitekturi objekata i na uređenju otvorenih površina. Svi novoizgrađeni objekti koncipirani su sa terasama, što će omogućiti ozelenjavanje fasada i kreiranje prirodnog okruženja. Sve terase gledaju ka unutrašnjosti bloka gde je planirano centralno zelenilo sa parkovskim uređenjem. Na 3D prikazima vidi se i “omotač” koji treba da pomogne na uštedi energije i zaštiti unutrašnjeg zelenila.

  Realizacija prve faze radova počeće u junu ove godine, dok je planirani rok za završetak treći kvartal 2018. Ukupna vrednost svih radova u obe faze iznosi oko 65 miliona evra.

   

  GTC "Green Heart" - 3D prikazi