Doka WWW Heder

GTC gradi "Ada Mall" krajem godine

13-09-2016

  GTC gradi "Ada Mall" krajem godineTokom aprila ove godine najavljena je izgradnja još jednog maloprodajnog centra u Beogradu, na prostoru nekadašnje Minelove fabrike u Radničkoj ulici. Ova lokacija nalazi se nadomak Ade Ciganlije, pa će pored stanovnika ovog dela grada tržni centar biti dostupan i velikom broju posetioca gradskog jezera. U tom smislu, ovaj objekat treba da nadoknadi nedostatak kvalitetnog maloprodajnog prostora i upotpuni komercijalno-turističku ponudu ove atraktivne gradske zone. Sa 34.000 kvadrata prostora za izdavanje (GLA) "Ada mall" će biti jedan od većih maloprodajnih objekata u gradu i prvi moderni tržni centar na Čukarici.

  U odnosu na ostale objekte ovog tipa, može se primetiti pohvalan iskorak kada se govori o arhitekturi i izboru fasade. Talasasto oblikovanje volumena uz kaskadnu spratnost upotpunjeno je kombinacijom fasadnih brisoleja sa velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama. Tržni centar imaće skoro 1000 parking mesta, tri nivoa kvalitetnog prodajnog prostora i multifunkcionalni prostor za događaje. U okviru projekta biće izgrađena i posebna pešačka pasarela, koja će tržni centar direktno povezati sa autobuskim stajalištem u Radničkoj ulici na pravcu ka gradu. Glavni ulaz u objekat biće iz Radničke ulice, dok će se pristupi podzemnoj garaži nalaziti bočno u Paštrovićevoj ulici. Arhitektonsko rešenje izradio je londonski arhitektnoski studio "Design international".

  Investitor je kompanija GTC, već poznato ime na tržištu poslovnog prostora, koja ovim projektom ambiciozno ulazi u segment maloprodaje. Na lokaciji su do sada završena sva neophodna geomehanička istraživanja, dok se početak gradnje očekuje krajem ove godine. Otvaranje tržnog centra planirano je za jesen 2018. U prilogu pogledajte prikaze konačnog rešenja novog tržnog centra kod Ade Ciganlije.

  "Ada Mall" - 3D prikazi septembar 2016


  "Ada Mall" - lokacija
  Beogradsko oko

  Petlja "Radnička"

  Železnička stanica Prokop

  Ostružnički most

  Pristupi mostu preko Ade - Lot 1

  Obilaznica oko Beograda

  Autoput Surčin - Obrenovac