EECFA

Hilton Hotel

23-04-2018

  Hlton Hotel  Opis projekta:

  U centru grada pokrenut još jedan projekat iz hotelskog segmenta – i to luksuzni “Hilton” koji će se nalaziti na uglu ulica kralja Milana i kralja Milutina. Biće to prvi hotel iz ove franšize u Beogradu i Srbiji, kao još jedno pojačanje u visokoj hotelskoj kategoriji.

  Nadzemni kvadrati biće raspoređeni na osam spratova, a objekat će posedovati prostranu podzemnu garažu i otvoreno unutrašnje dvorište. Atrijumski prostor unutrašnjeg dvorišta planiran je kao deo za relaksaciju sa uređenim zelenilom i letnjom pozornicom. Podzemna garaža zauzimaće 4 podzemna sprata i imaće 281 parking mesto. U Ulici Kralja Milutina planirana je “drop-off” zona za goste hotela koji dolaze automobilom ili autobusom, kao i ulazi u javnu garažu i ekonomski deo hotela. Što se smeštaja tiče predviđa se 242 jedinice, od čega će se deo ekskluzivnih apartmana nalaziti na prednjem uglu objekta (ugao ulica Kralja Milana i Kralja Milutina), dok će ostatak biti standardne sobe.

  Idejno rešenje, urbanistički projekat, idejno rešenje za lokacijske uslove kao i projekat za građevinsku dozvolu izrađeno je u projektnom birou Zap iz Beograda čiji su autori: Bojan Zabukovec dipl.inž.arh., Zoran Mrvaljević dipl.inž.arh., Aleksandar Sudžuković dipl.inž.arh., Božidar Manić dipl.inž.arh., Igor Marić dipl.inž.arh.

  Projektanti na izradi projekta za građevinku dozvolu: Sonja Zabukovec dipl.inž.arh, Nenad Terzić dipl.inž.arh., Ana Šikić dipl.inž.arh., Viktorija Radosavljević  dipl.inž.arh, i Milan Radoičić dipl.inž.arh.

   

  Investitor:

  Belaga Management Company

  Lokacija:

  Ugao Kralja Milana i Kralja Milutina, Stari grad → pogledaj na mapi

  Površina:

  GBA 34.000 m²

  Vrednost:

  €70 miliona

  Rokovi:

  Završetak projekta početkom 2018.