EECFA

Kamen temeljac za NCR u bloku 42

14-05-2019

  Kamen temeljac za NCR u bloku 42Nakon što su početkom prošlog meseca počeli pripremni radovi, danas je zvanično postavljen kamen temeljac na izgradnji nove poslovne centrale kompanije NCR na Novom Beogradu. Izgradnja poslovnog objekta prati rast poslovanja ove američke kompanije, gde je prethodnih godina zaposleno preko 3000 ljudi na poslovima korisničke i tehničke podrške. Novo sediste kompanije predstavlja regionalni centar koji će objediniti postojeće operacije, kao i omogućiti nova zapošljavanja i širenje usluga. Objekat će se nalaziti u bloku 42, na njegovom severoistočnom delu, ka raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i Ulice Đorđa Stanojevića, a rok za završetak je prvi kvartal 2021. godine.

  Ukupna bruto površina objekta iznosi preko 55.000 kvadrata, od čega podzemno oko 14.800 m2, a nadzemno oko 39.700 m2, sa dodatnih 3.150 m2 na tehničkoj etaži. Neto korisna površina iznosi skoro 36.000m2 na devet nadzemnih i dve podzemne etaže (2Po+Pr+7+Te). Sa zadnje strane objekta (ka železničkom vijaduktu) biće izgrađena servisna saobraćajnica za prilaz podzemnoj garaži sa 440 parking mesta, dok će na otvorenom za zaposlene i goste biti dostupno dodatnih 75 parking mesta. U prizemlju objekta planirani su komercijalni i ugostiteljski lokali.

  Autori arhitektonskog rešenja su Milan i Vladimir Lojanica, kao deo “Proaspect” tima sa svojim saradnicima. Rešenje fasade karakterisaće kombinacija reflektujućih i transparentnih staklenih panela sa serijom alu-bond ramova i vertikalnih brisoleja. Poslovna centrala biće izgrađena po visokim standardima energetske efikasnosti i ispunjavaće sve kriterijume za LEED Gold sertifikat.

  Ukupna vrednost ove investicije treba da dosegne 90 miliona evra, a kao državni podsticaj projektu iz budžeta je dodeljeno 14 miliona evra.

  NCR regionalni centar - 3D prikazi


  NCR regionalni centar - lokacija


  NCR regionalni centar (foto) - 12. maj 2019.