Doka WWW Heder

Kamen temeljac za Voždove kapije

23-03-2017

  Kamen temeljac za Voždove kapijePostavljanjem kamena temeljca danas su otvoreni radovi na kompleksu Voždove kapije na Voždovcu, trenutno najvećim stambenim projektom u gradu. Kompleks će se nalaziti u Ulici vojvode Stepe, prekoputa Saobraćajnog fakulteta, na parceli od 2.2 hektara i sa ukupnom (GLA) površinom od 70.000 m2. Kroz više faza gradnje ukupno će biti realizovano preko 700 stambenih jedinica, od čega se u prvoj fazi gradi 129 stanova sa pripadajućom garažom.

  Gradnja će početi na jugozapadnom delu bloka, odnosno na uglu ulica Bilećke i Otokara Keršovanija. U prvoj od 6 planiranih faza biće izgrađene dve stambene lamele, sa 129 stanova i 13 komercijalnih lokala u prizemlju (Pо+Pr+7+Ps). U sklopu ove faze biće izgrađen i podzemni parking sa 60 mesta, kao i dodatnih 24 parking mesta na delimično natkrivenom parkingu u krugu objekta. Na predmetnoj parceli planiran je i privremeni parking do izgradnje treće faze sa kapacitetom 68 mesta.

  Partner menadžer projekta Voždove kapije Gili Dekel zahvalio se prisutnim predstavnicima lokalne samouprave i grada Beograda i izjavio: „Projekat Voždove kapije koji je vredan 170 miliona evra predstavlja nastavak ulaganja izraelske kompanije Shikun & Binui Group u srpsko tržište. Nakon uspešnog projekta Central Garden, gradimo dom za 700 porodica postavljajući novi standard komfornog života u gradu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa predstavnicima Grada Beograda i Vladom republike Srbije uspeli smo da postanemo lideri na tržištu nekretenina zbog čega sam posebno ponosan.“

  Posao ekskluzivnog agenta prodaje stanova i lokala u kompleksu poveren je renomiranoj kući CBRE Srbija.

  Voždove kapije - 3D prikazi


  Voždove kapije - početak radova, mart 2017.