EECFA

Krenula izgradnja nove kule na Ušću

27-02-2018

  Krenula izgradnja nove kule na Ušću

  Učestvuj u diskusiji u okviru Beobuild FORUM-a

  Zvaničnim otvaranjem gradilišta danas je obeležen početak radova na izgradnji poslovne kule Ušće 2. Projekat koji smo ranije najavili dobio je građevinsku dozvolu u septembru prošle godine, a danas je i simbolično postavljen kamen temeljac. Novi poslovni objekat najavljen je kao A+ klasa poslovnog prostora, čime Beograd ojačava premijum ponudu na sve zahtevnijem tržištu. Bruto površina nadzemnog dela objekta iznosi preko 27.000 kvadrata, od čega površina za izdavanje iznosi 23.200 kvadrata podeljenih na 22 etaže. Investitor je kompanija MPC Properties, jedan od najvećih investitora u nekretnine i jedan od lidera u segmentu poslovnog prostora.

  Pored prvoklasnog kancelarijskog prostora korisnicima će biti dostupna i velika podzemna garaža površine 21.000 m2 sa 740 parking mesta. Kao i postojeća kula, novi objekat biće praktično monofunckionalan sa manjim komercijalnim krilom u prizemlju i restoranom na zadnjem spratu. Visina nove kule biće jednaka visini postojeće i iznosiće 103,9 metara.

  - Naša moderna i prestižna poslovna zgrada, biće sagrađena u skladu sa najvišim standardima zelene gradnje BREEAM excellent standarda sa krajnjim ciljem da zaposlenima obezbedi novi nivo udobnog i zdravog radnog okruženja. Uvođenjem novih standarda na tržištu, Ušće Tower Two će postati sinonim za uspešan biznis i kao takav će privući i kompanije koje još uvek nisu prisutne kod nas, ali i podstaći ekonomsku aktivnost u zemlji - izjavila je Tijana Vujović, član borda direktora MPC grupe.

  Idejno rešenje nove kule na Ušću izradio je arhitektnoski studio "Chapman Taylor", dok je projekat pripremih radova izradio domaći projektantski biro VMS iz Beograda. Vrednost investicije procenjuje se na 65 miliona evra, a očekivani rok za završetak izgradnje druge kule na Ušću je 2020. godina.

  Ušće kula 2 - 3D prikazi


  Ušće kula 2 (foto) - 27. februar 2018.