PRODEXPO

Krenula izgradnja nove zgrade FON-a

29-03-2020

  Krenula izgradnja nove zgrade FON-aNakon nekoliko godina priprema, konačno je počela izgradnja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka. Projekat koji je inicijalno predstavljen još 2018. godine, ove nedelje dobio je odobrenu prijavu radova od gradskog Sekretarijata za urbanizam, a na lokaciji je ograđeno gradilište i započeti pripremni radovi. Novi objekat koji će se nalaziti odmah do postojćeg na Voždovcu, ustvari predstvalja njegovu dogradnju, a nova i stara zgrada biće funkcionalno povezane toplom vezom. Investicija vredna oko 6.6 miliona evra podrazumeva izgradnju preko 6.000m2 bruto kvadrata novog prostora (2Po+Pr+4), uključujući i podzemnu garažu sa 55 mesta.

  Nadzemni deo novog objekta iznosi oko 3.400m2 bruto prostora, što je malo manje od površine postojeće zgrade. Dupliranjem postojećih kapaciteta biće rešen višedecenijski problem prostora u ovoj visokoškolskoj ustanovi, a za oko dve godine studenti će imati na raspolaganju potpuno nove i savremene sale za nastavu. Postojeće dečije igralište na parceli biće izmešteno u neposrednu blizinu, a planirano je i uređenje okolnog prostora, uključujuci izgradnju pristupnog platoa i sadnju ukrasnog i zaštitnog zelenila.

  Projekat nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka izradio je projektni biro Krip Inženjering, dok je ugovor o izvođenju radova potpisan sa konzorcijumom beogradskih firmi koju čine EX ING B&P d.o.o., M Enterijer Gradnja d.o.o. i Jugogradnja d.o.o.. Rok za izvođenje radova je oko 600 dana, što znači da se zavrsetak može očekivati u novembru 2021. godine.

  U prilogu pogledajte osvežene 3D prikaze budućeg objekta.

  3D prikazi - Gradnja.rs

  Dogradnja FON-a - 3D prikazi