EECFA

Krenula prva faza kompleksa "New Minel"

06-08-2019

    Krenula prva faza kompleksa "New Minel"Sa građevinskom dozvolom koja je izdata sredinom prošlog meseca sve je spremno za početak gradnje prve faze stambenog kompleksa “New Minel” u bloku 60 na Novom Beogradu. Novo naselje nalaziće se prekoputa nekadašnjeg IMT-a u Ulici Tošin bunar, a na parceli već se izvode pripremni radovi za izgradnju prva dva stambena objekta (2Po+Pr+6+Ps) sa pet lamela i pripadajućom podzemnom garažom. U prvoj fazi biće izgrađeno 328 stanova, 10 poslovnih apartmana, 23 lokala u komercijalnom prizemlju i velika podzemna garaža sa 454 parking mesta. Kada se završi čitav kompleks imaće 550 stambenih jedinica, a rok za završetak prve faze je 28 meseci, odnosno krajem 2021. godine.

    “New Minel” je ime vezano za nekadašnju fabriku MINEL Elvo, proizvođača složenih komponenti za električne vozove, čiji su se pogoni nekada nalazili u ovom bloku. Ceo industrijski deo Novog Beograda polako se transformiše u stambena naselja, a u ovoj zoni "New Minel" je jedan od najkvalitetnijih projekata trenutno. Zamišljen je kao kompleks kombinovane namene sa ukupnom površinom nadzemnog dela od 120.000m2 i dodatnih 30.000m2 u podzemnim garažama kapaciteta preko 1000 parking mesta. Kupcima su u ponudi stanovi svih organizacija u rasponu kvadratura od 25 -122 m2, a u prizemlju će biti dostupni prateći sadržaji poput vrtića, igraonice, kao i niz uslužnih i prodajnih lokala.

    Investiciju realizuje kompanija “Galens Invest”, na tržištu prepoznatljiva po projektu “Pupinova Palata”, jednoj od najznačajnijih investicija u Novom Sadu poslednjih godina. Sa projektom “New Minel” ovo novosadsko preduzeće gradi svoj najveći beogradski projekat do sada, a u prilogu pogledajte 3D prikaze budućih objekata i sveže fotografije sa ovog novog gradilišta.

    New Minel - 3D prikazi


    New Minel (foto) - 5. avgust 2019.