EECFA

Marriott announces arrival

05-12-2011  Marriott announces arrivalNa konferenciji za novinare koja je danas održana, kompanija PSP Farman najavila je dolazak još jednog velikog hotelskog lanca u Beograd. U saradnji sa Marriott International, a u okviru njihovog hotelskog brenda “Courtyard”, biće otvoren prvi objekat iz ovog lanca u našoj zemlji.

  Hotelski brend “Marriott” je jedan od najvećih lanaca na svetu i poseduje preko 3.600 objekata u 71 zemlji sveta. U okviru svoje ponude komapnija “Marriott” nudi smeštaj različite kategorizacije i ponude za svoje korisnike. Sa ovim aranžmanom koji je ugovoren sa PSP Farman u Beogradu će biti otvoren hotel “Courtyard by Marriott” koji u portfoliu brendova pokriva tržište više srednje biznis klase i prvi je hotel iz Marriott grupacije u Srbiji.

  „Mi i dalje uviđamo jake razvojne mogućnosti širom jugoistočne Evrope i radujemo se našoj daljoj ekspanziji u Srbiji“, rekla je Amy McPherson, predsednik i generalni direktor Marriott International-a u Evropi. „ Sa sve većom frekvencijom poslovnih putovanja u Beograd, uvereni smo da će brend Courtyard by Marriott, a posebno naš novonajavljeni evropski prototip Courtyard-a, dobro poslužiti tržištu.“

  “Courtyard” je brend linija nastala 1983. godine u SAD, medjutim zbog velike popularnosti 1997. kreće se u međunarodnu ekspanziju. Koncept ovog brenda je pre svega namenjen poslovnim, ali i putnicima koji traže odmor. Pripada hotelima sa 4 zvezdice, a trenutno spada u 10 najvećih hotelijerskih brendova u svetu sa 800 hotela u SAD i još 100 širom sveta.

  Što se tiče objekta u kome će se hotel nalaziti, radi se o bivšoj zgradi “Jugodrva” na Trgu Republike u najstrožijem centru Beograda. Zgrada se nalazi tik uz Narodno pozorište, odnosno Narodni muzej i gradsku pešačku zonu u Knez Mihajlovoj ulici. Nekadašnja poslovno-prodajna centrala kompanije “Jugodrvo” će za potrebe hotela doživeti delimičnu funkcionalnu i estetsku modifikaciju, a na kraju će posedovati 107 soba visoke kategorije. U sklopu hotela nalaziće se i zatvoren bazen, fitness i spa centar, biznis centar, sala za sastanke, prodavnica i dve podzemne etaže kao parking prostor.

  Izgradnja hotela počeće u drugoj polovini 2012, dok se vrednost investicije procenjuje na 25 miliona evra.

  Marriott Hotel - Visualisations