Doka WWW Heder

Mona gradi novi hotel u Beogradu

02-11-2017

  Mona gradi novi hotel u BeograduBeograd će za dve godine dobiti još jedan hotel, a pripremni radovi za izgradnju počeli su ovih dana. Novi gradski hotel nalaziće se na uglu Ulice cara Uroša, Dračke i Solunske na Dorćolu, nedaleko od nekadašnje fabrike Beko i sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”. Investiciju realizuje domaća kompanija “Mona”, čuveni proizvođač kožne galanterije koji već nekoliko godina uspešno radi i u hotelijerstvu. Projekat podrazumeva formiranje kompleksa rekonstrukcijom i prenamenom postojećih objekata na parceli, uz dogradnju 13-spratne kule i pripadajuće podzemne garaže. Planirano je da hotel ima ukupno 157 soba srednje kategorije, sa 48 parking mesta u podzemnoj garaži i još 6 mesta na otvorenom u okviru parcele.

  Postojeći objekti na parceli izgrađeni su početkom 20-og veka i predstvaljaju zaštićene objekte industrijskog nasleđa. Osnovna zgrada je izgrađena 1910, čije je nadziđivanje nastavljeno 1922. godine dogradnjom tri sprata i manjih objekata u dvorištu. Projektovana je kao fabrika za poznato ime tog vremena - “Kosta Šonda”, prvog srpskog proizvođača konditorija, kakao proizvoda i čokolade, osnovanog davne 1902. godine. Objekti nekadašnje fabrike su u vlasništvu kompanije “Mona”, koja je 2002. obavila temeljnu rekonstrukciju objekta, prilagođavajući je za potrebe svoje proizvodnje uz pripadajući kancelarijski i skladišni prostor. Ovim projektom biće izvršena prenamena ovih objekata u hotelski prostor sa obavezom čuvanja autentičnog izgleda fasade objekata pod zaštitom.

  Ukupna bruto površina kompleksa je skoro 18.000 kvadrata, od čega oko 5.700 otpada na površinu postojećih objekata. Ostatak će biti u novoizgrađenom objektu na slobodnom delu parcele, čija visina od 50 metara (2Po+Pr+13) treba da doprinese ekskluzivnosti objekta, kao i formiranje unutrašnjeg platoa sa atraktivnim parternim uređenjem. Objekat je planirano da na zadnjem spratu kule ima svečanu dvoranu za organizaciju konferencija, prijema, venčanja i sličnih događaja. Glavni ulaz u hotel biće omogućen preko hotelskog platoa na uglu Solunske i Dračke ulice, dok će kao "svečani" biti zadržan i ulaz iz Ulice cara Uroša.

  Kada se završi hotel bi trebalo da nosi 3 zvezdice, pokrivajući modernim objektom solidnih kapaciteta vrlo deficitarnu kategoriju smeštaja u Beogradu. Vrednost građevinskih radova na hotelu procenjena je na 13 miliona evra, a rok za završetak je april 2020.

  U prilogu pogledajte 3D prikaze novog hotela na Donjem Dorćolu.

  Hotel Mona - 3D prikazi


  Hotel Mona (foto) - 2. novembar 2017.


  Hotel Mona - prikaz lokacije

  Termoizolacija
  C1 - Business Garden
  Ytong_280x230_HTML5

  EECFA

  Starije vesti

  Beobuild anketa

  Pregled tržišta