EECFA

New LED street lights in Belgrade

16-06-2010

    New LED street lights in BelgradeNew LED street lights in BelgradeČetiri meseca nakon početka radova, ekipa Beobuild-a obavila je još jedan obilazak deonice Bulevara Kralja Aleksandra duž koje se trenutno obavljaju radovi na rekonstrukciji nadzemne i podzemne infrastrukture. Obrisi budućeg bulevara polako počinju da se naslućuju, najviše na levoj strani potezom od Batutove ulice do Cvetkove pijace gde se trenutno privodi kraju postavljanje "behaton" ploča na trotoarima, a završeno je i postavljanje tramvajskih šina u levoj traci, dok će se izradi desne strane pristupiti narednih dana.

    Na deonici između Vukovog spomenika i Batotove ternutno se izvode najobimniji radovi. Duž cele desne strane u pravcu ka Cvetkovoj pijaci izvode se završni radovi na postavljanju podzemnih instalacija, što znači da će se i na ovom potezu rekonstrukcije uskoro početi sa asfaltiranjem kolovoza i popločavanjem dela trotoara koji dosada većim delom nije postavljen. Narednih dana radnici bi trebalo da pređu i na drugu (levu) stranu bulevara gde će se nastaviti sa obimnim radovima na rekonstrukciji, a čiji ćemo napredak takođe ispratiti.

    Od inovacija smo zapazili jednu jako interesantnu novinu. Naime, postavljeni su novi stubovi rasvete koja će po prvi put u Beogradu koristiti najsavremeniju LED tehnologiju. Ova tehnologija osvetljenja je izuzetno popularna sa svojim novim aplikacijama, a pruža mnogobrojne prednosti u odnosu na klasične gasne sijalice. U praksi ovo osvetljenje je pokazalo izuzetnu energetsku efikasnost i trajnost, tako da su troškovi održavanja nekoliko puta manji. Najsavremeniji modeli pružaju garanciju i do 10 godina, dok se nešto veća cena ovih lampi kroz uštedu energije vrati za svega par godina. Takođe ne sadrži živu, olovo ili neke druge hazardne materijale, pa je uticaj na okolinu minimalan.

    Želimo da istaknemo zadovoljavajući kvalitet dosada izvedenih radova, a prilažemo vam i najnovije fotografije sa lica mesta.

    Kralja Aleksandra Boulevard - Construction Site