Doka WWW Heder

Nove adaptacije u Areni

16-01-2017

  Nove adaptacije u Areni

  Učestvuj u diskusiji u okviru Beobuild FORUM-a

  Unutrašnjost Arene ponovo doživljava značajne modifikacije, ubrzano se pripremajući za jos jedan značajan sportski događaj. Posle uspešno realizovanog Evropskog prvenstva u vaterpolu, kada su za potrebe spektakla postavljeni olimpiski bazeni, ovog puta pripreme se vrše za Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici. Prvenstvo će biti održano od 3. do 5. marta, a za ovu priliku grade se posebne konstrukcije koje će izdići atletska borilišta čitavih 3.5 metara bliže publici za još kvalitetniji i potpuniji doživljaj svih učesnika i posetilaca. Na posebno izgrađenoj platfomi biće postavljena savremena atletska podloga sa površinama za sve dvoranske discipline, uključujući 6 kružnih i jednu sprint stazu.

  Adaptacija terena vrši se uz pomoć 120 tona teške čelične konstrukcije koja će nostiti izdignutu platformu površine 4.900 kvadrata. Na platformi će biti postavljena specijalizovana podloga na kojoj će trkačke staze zauzimati 3.800 kvadrata, dok će ostali prostor biti namenjen ostalim atletskim disciplinama. Manje izmene biće izvedene i na nižim delovima gledališta za potrebe novinara, zvaničnika i učesnika. Rok za završetak radova je 15. februar, a 25. februara biće održano Balkansko atletsko prvenstvo kao generalna proba pred evropski šampionat. Specijalizovana podloga koja će biti postavljena u Areni za potrebe Evropskog dvoranskog prvenstva je kupljena, pa će Atletski savez Srbije moći da je koristi i nakon završetka događaja.

  Paralelno sa adaptacijama u velikoj dvorani Beogradske arene teče rekonstrukcija i sanacija male sale. Ovaj projekat započeo je pre više od dva meseca, a do sada je u najvećem delu završeno postavljanje izolacije. Na glavnom platou pušta se voda kako bi se testirala nova hidroizolacija, dok se istovrenemo betoniraju nova stepeništa. Zamenjena je i stolarija, a trenutno se radi preostala izolacija bočnih zidova, kao i na delovima unutrašnjosti objekta. Rok za završetak rekonstrukcije male sale je druga polovna februara.

  Pogledajte kako u Areni teku pripreme za Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici.

  Beogradska Arena - postavljanje atletske staze


  Beogradska Arena - rekonstrukcija male sale


  Beogradska Arena - izgled dvorane za atletsko prvenstvo