Doka WWW Heder

Novi projekti hvataju zalet

06-02-2017

  Novi projekti hvataju zaletRušenjem postojećih objekata u toku su pripreme za realizaciju novih projekata na Čukarici, Novom Beogradu i Rakovici. Sva tri projekta već poseduju građevinske dozvole, tako da se gradnja može očekivati odmah nakon pripremnih radova. Radi se o lokacijijama nekadašnje Minelove fabrike na Čukarici kod Ade Ciganlije, stare poslovne zgrade Jugodrva u bloku 65 na Novom Beogradu i prostoru nekadašnje fabrike Rekord u Rakovici. Na prostoru srušenih hala planirana je izgradnja novih komercijalnih i stambenih objekata.

  Nekadašnji industrijski objekat Minela na Čukarici nalazi se na atraktivnoj lokaciji odmah prekoputa Ade Ciganlije. Milioni posetilaca tokom leta i slaba pokrivenost komercijalnim sadržajima bila je izuzetna prilika koja je brzo našla investitora. Fabrika je premeštena na periferiju grada, a ova vrlo perspektivna lokacija postala je dostupna za razvoj novih funkcija. GTC Srbija priprema izgradnju modernog maloprodajnog centra sa ponudom različitih komercijalnih i uslužnih sadržaja, kako posetiocima Ade Ciganlije, tako i široj stambenoj zoni koja ga okružuje. Prošle godine predstavili smo ovaj ambiciozni projekat, a njegova gradnja počeće za oko mesec dana.

  Na Novom Beogradu počelo je rušenje nekadašnje poslovne zgrade Jugodrva u Ulici Omladinskih brigada. Ovde se prostor rasčišćava za narednu fazu izgradnje kompleksa West 65, gde uskoro kreće izgradnja poslednje tri zgrade stambenog dela bloka, nakon čega sledi izgradnja komercijalnog centra i poslovne kule. Komercijalno-poslovni deo kompleksa, uključujući i 33 sprata visoku poslovnu kulu, mogao bi krenuti sa realizacijom već krajem ove godine.

  Treća lokacija nalazi se u Rakovici, odnosno prostoru nekadašnje fabrike Rekord, gde je uklanjanje objekata počelo još u maju prošle godine. Zbog manjeg odlaganja pri pribavljanju građevinske dozvole radovi na rušenju prekinuti su na nekoliko meseci, međutim sada se polako privode kraju i gradnja može ubrzo da počne. Imajući u vidu da se radi o maloprodajnom parku koji ne podrazumeva zahtevnu gradnju, otvaranje 19.000 kvadrata maloprodajnog prostora u prvoj fazi očekuje se u oktobru ove godine.

  Pogledajte fotografije pripremnih radova na ove tri lokacije.

  GTC "Ada Mall" - februar 2017.


  West 65 - februar 2017.


  Capitol park Rakovica - februar 2017.