EECFA

Novogradnja u bloku 32

02-05-2018

  Novogradnja u bloku 32U bloku 32 na Novom Beogradu počinje izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa sastavljenog od tri međusobno povezana objekta ukupne bruto površine 36.600 kvadrata. Projekat na parceli koja se nalazi u Bulevaru Zorana Đinđića, odmah do Hrama Svetog Dimitrija, dobio je građevinsku dozvolu u avgustu prošle, a radovi su zvanično otpočeli u martu ove godine. Kompleks se sastoji od dva stambena objekta sa ukupno 127 stanova, poslovnog objekta i dvospratne podzemne garaže sa 322 parking mesta. Prizemlje objekata imaće i pripadajući komercijalni prostor sa osam lokala za prodajne i uslužne delatnosti.

  Parcela na kojoj se kompleks gradi vlasništvo je Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i ima površinu od skoro 7400 m2. Na njoj je započeta izgradnja objekata ukupne površine nadzemnog dela od 24.606m2, sa dva stambena objekta (P+7+Ps) i nešto nižeg poslovnog krila (P+5+Ps). Objekti su postavljeni da spratnost opada prema hramu, tako da će poslovni objekat biti uz crkveno dvorište, dok će stambeni deo biti u delu parcele bliže Bulevaru umetnosti. Sva tri objekta spojena su u nivou prizemlja i prvog sprata veznim aneksom, a pristup kompleksu biće omogućen i kroz dva kolska prilaza.

  Glavni deo kompleksa je njegov stambeni blok koji se sastoji od dva kubusa sa poluatrijumskim dvorištem ka unutrašnjm delu bloka. U ponudi će biti stanovi praktično svih struktura, od jednosobnih do petosobnih, kao i prostrani dupleksi na poslednjim spratovima. Ono što posebno ističe arhitekturu objekta jesu velike ozelenjene terase, koje će velikim stanovima dati poseban kvalitet. Unutrašnja pjaceta imaće komercijalno prizemlje namenjeno je za usluge, trgovinu i ugostiteljstvo sa lokalima od 70 do 600 m2. Poslovni deo kompleksa je objekat od oko 8400m2, klasičan otvoren i fleksibilni kancelarijski prostor visoke kategorije.

  Ovaj dosta ambiciozan projekat stambene novogradnje zajednički je poduhvat Srpske pravoslavne crkve i PMC inženjeringa, ćerke kompanije Jugoimporta SDPR. Ukupna predračunska vrednost objekta iznosi 3,5 milijarde dinara sa PDV-om, a rok za završetak je 18 meseci ili u septembru 2019. godine.

  Stambeni kompleks u bloku 32 - 3D prikazi


  Stambeni kompleks u bloku 32 (foto) - 1. maj 2018.