EECFA

Otvoren hotel "Mona Plaza" na Dorćolu

26-01-2020

  Otvoren hotel "Mona Plaza" na Dorćolu

  Učestvuj u diskusiji u okviru Beobuild FORUM-a

  Izgradnja hotela “Mona Plaza” na Donjem Dorćolu završena je krajem prošle godine, a svečano otvaranje se očekuje krajem februara ili početkom marta. Hotel se trenutno nalazi u “soft opening” fazi, praktično svi radovi na opremanju su završeni, a novozaposleni se polako uhodavaju i dočekuju prve goste. Ostalo je još malo posla na sređivanju spa centra, dok je ostatak objekta već u punoj funkciji.

  Novi gradski hotel nalaziće se na uglu Ulice cara Uroša, Dračke i Solunske na Dorćolu, nedaleko od nekadašnje fabrike Beko i sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”. Kompleks je kategorisan sa četiri zvezdice, a u ponudi će biti 170 smeštajnih jedinica sa svim pratećim sadžajima. Investitor je domaći hotelski lanac u vlasništvu kompanije “Mona”, poznatog proizvođača kožne galanterije, koji više godina uspešno posluje u ugostiteljstvu. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 30 miliona evra.

  Projekat je podrazumevao rekonstrukciju i dogradnju, gde su integrisane dve celine – objekat industrijskog nasleđa sa pocetka 20. veka i moderna 13-spratna kula (2Po+Pr+13). Ukupna bruto površina kompleksa je skoro 20.000 bruto kvadrata, od čega je oko 5.700 otpada na površinu rekonstruisanih objekata. Stara zgrada izgrađena je 1910. godine kao fabrika čokolade “Kosta Šonda” i čini zašticeno dobro, koje je potpuno rekonstruisano za novu namenu.

  Kao deo hotela stara zgrada sadržaće 20 smeštajnih jedinica, restoran, gastro bar, 4 konferencijske sale, 2 multi-banket prostora, spa centar i poslovni prostor za menadžemnt hotela. Dograđeni deo kompleksa uključuje preostalih 150 smeštajnih jedinica, ulazni hol i recepciju, dve kongresne sale sa 500 i 250 mesta, kao i dva nivoa podzemne garaže sa 54 parking mesta. Gostima su dostupne četiri verzije jedinica, a u ponudi je 7 apartmana, 103 superior sobe, dok ostatak kapaciteta čine takozvane comfort i standard sobe.

  U prilogu pogledajte foto reportažu iz unutrašnjosti novog “Mona Plaza” hotela u Beogradu.

  Hotel "Mona Plaza" (foto) - 26. januar 2020.