Doka WWW Heder

Otvoren tržni centar u Rajićevoj

14-09-2017

  Posle tri godine gradnje, danas je otvoren prvi segment komercijalnog kompleksa u Rajićevoj ulici. Višefunkcionalni objekat u samom centru grada krenuo je u realizaciju još 2014, a prema projektu sastoji se iz maloprodajnog i hotelskog dela. Današnjom ceremonijom je za posetioce otvoren tržni centar, dok se početkom naredne godine očekuje otvaranje hotelskog krila. Ugovor za brendiranje hotela potpisan je sa francuskim lancem Accor Hotels i njihovom franšizom “Mama Shelter”. Maloprodajni centar zauzima 18.000 kvadrata bruto prostora, dok otvorena podzemna garaža ima približno 20.000 kvadrata ili oko 450 parking mesta.

  Tokom izgradnje kompleksa pronađeni su značajni arheološki ostaci iz više era, koji su u saradnji sa Arheoloskim institutom i Zavodom za zaštitu spomenika sačuvani, rekonstruisani i prezenovani budućim posetiocima. Arheoloski ostaci iz 2-og, 4-og i 17-og veka, uključujući i arhitektonsku plastiku iz rimskog perioda, izloženi su u posebnim staklenim basenima na ulasku u objekat, čime je omogućen još jedan uvid u dugu i dinamičnu istoriju ove lokacije. Uz očuvane arheološke ostatke, kompleks sadrži i depo od 1.600 kvadrata, koji je dograđen Gradskoj biblioteci za potrebe savremenog arhiviranja istorijskih izdanja i dokumenata.

  Što se tiče moderne komercijalne funkcije, maloprodajni deo sadžaće oko 80 prodavnica i lokala, organizovanih da na prizemlju i prvom spratu nude odeću, na drugom spratu različite aksesoare, dok će na trecem spratu biti kutak za decu sa LEGO prodavnicom, igraonicom i slicnim sadzajima. U suterenu objekta nalaziće se veliki supermarket i prodavnice kompjuterske opreme. Kao posebna atrakcija, na krovu objekta otvoreno je više panoramskih terasa sa kafe baštama.

  Od poznatih brenodva u ponudi će biti Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Lindex, Springfield, Levis, Huawei, Timberland, Pandora, Esprit, Carpisa, Extreme Intimo, Nine West, Yamamay i drugi, a najavljen je i niz premijera na domaćem tržištu. Među novitetima nalaziće se radnje Calvin Klein Jeans, Armani Exchange, Go Active i Dormeo Home, uz multi-brend prodavnice, kao što su Mia Maya (Moschino, Valentino Red, Emporio Armani…), Fashion & Friends (Guess, Lui Jo, Superdry…), Sportina (Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Morgan…) i Beosport (Quicksilver, O’Neill, The North Face…).

  Investitor je izraelska kompanija Ashtrom International, a vrednost celokupne investicije dosegla je 80 miliona evra. Autori arhitektonskog rešenja su Milan i Vladimir Lojanica. U prilogu pogledajte fotografije novootvorenog tržnog centra u Rajićevoj ulici.

   

  Rajićeva (foto) - 14. septembar 2017.