EECFA

Palilulska pijaca spremna na proleće

11-09-2018

    Izgradnja nove Palilulske pijace nalazi se na sredini ugovorenog roka. Napredak na gradilištu je očigledan i prema stanju stvari za sada sve ide predviđenom dinamikom. Izgradnja pijace započela je u decembru 2017. godine i nakon skoro devet meseci već su praktično završeni svi betonski radovi na novom objektu, a u julu počela je ugradnja čelične krovne konstrukcije koja će natkrivati prodajni prostor. Konstrukcija krova je inače osmišljena u izlomljenoj formi sa izdignutim krajevima, koji tako formiraju visok i atraktivan ulazni plato. Blago iskošen teren koji se spušta ka Ulici 27. marta omogućava smeštanje čak četiri etaže - dve nadzemne, suteren i javnu garažu.

    Prizemlje će vršiti funkciju pijace sa modularnim odeljcima za prodaju, odakle će se blagom rampom pristupati mezaninu sa prodavnicama suvenira i narodne radinosti, štandovima za degustaciju hrane i pića, kafe-restoranom i slično. Sa Ulice majora Ilića pristupaće se suterenskom nivou gde je planiran veliki supermarket, magacinski prostor sa hladnjačama, kao i prostor za pakovanje i pripremu robe.

    Ovaj objekat je trenutno najveća investicija JP Gradske pijace, a radove izvodi konzorcijum firmi koji čine “Koto”, „Еx Ing B&P“ i „TVI“. Nova Palilulska pijaca imaće čak 12.500 m2 bruto prostora, biće prva beogradska pijaca koja će u celosti biti pokrivena, a vrednost investicije iznosi 1.35 milijardi dinara. Rok za završetak rekonstrukcije je maj 2019. godine.

    Palilulska pijaca - 3D prikazi


    Palilulska pijaca (foto) - 11. septembar 2018.