EECFA

Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

07-01-2020

  Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastruktureOve godine u Beogradu biće održana Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina pod nazivom “Razvoj budućnosti”, koja se održava u Hotelu Metropol Palace u utorak, 11. februara, 2020. godine. Događaj koji je poprimio regionalni karakter ugostiće govornike iz više zemalja regiona - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Grčke, Turske i Izraela, a gostima će se obratiti i brojni stručnjaci i zvaničnici iz sektora. Među istaknutijim gostima su i Marko Stojčić, arhitekta Grada Beograda, Dubravka Negre, direktor regionalnog predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan; Boro Vujović, Potpredsednik udruženja poslovanja nekretninama pri HGK i direktor Opereta Nekretnina iz Hrvatske; Stylianos Tsoktouridis, generalni direktor kompanije Alumil Yu Industry A.D; Milan Čojbašić, direktor za finansiranje nekretnina u kompaniji Intesa Leasing, Nenad Stanković, partner u advokatskoj kancelariji Stankovic&Partneri; Filip Vučagić, partner u kompaniji Colliers International iz Hrvatske; Predrag Tešić, organizator BLIRE sajma u Banja Luci, Onur Ekmen, partner u kompaniji Beeoant iz Turske i drugi.

  Konferencija ima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti nekretnina i infrastrukture u Srbiji i širem regionu. Poseduje prezentacije najviših članova lokalne poslovne zajednice i najviših državnih predstavnika. Događaj privlači više od 250 visoko relevantnih učesnika iz velikih Real Estate kompanija, građevinskih firmi, finansijskih institucija, kompanija iz javnog sektora, novinare i nezavisne Real Estate profesionalce iz Srbije i inostranstva.

  Teme konferencije:

  - Veliki urbani projekti: investiciona perspektiva za danas i ubuduće
  - Razvoj komercijalnog i rezidencijalnog tržišta nekretnina u Srbiji i regionu
  - Budućnost industrije ritejl & šoping centara
  - Poslovni primer za održivost: energetska efikasnost i model zelene gradnje
  - Projektno finansiranje imovine: problemi i perspektive
  - Standardi procene imovine i njihov uticaj na ekonomiju

  Organizator konferencije je kompanija TGI Group International a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Srpske privredne komore, Ambasade Izraela u Srbiji, Evropske Investicione Banke (EIB), Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije i Društva procenitelja Srbije, a podržale su je kompanije ALUMIL YU INDUSTRY A.D., NOVASTON i STANKOVIĆ & PARTNERI.