EECFA

Pokrenuta izgradnja Aviv Parka Zvezdara

19-11-2014

  Pokrenuta izgradnja Aviv Parka ZvezdaraPre nekoliko dana počela je izgradnja Aviv Parka Zvezdara, novog maloprodajnog centra u Beogradu. Početkom godine javnosti je najavljen projekat koji se nalazi na uglu ulica Živka Davidovića i Virpazarske na Zvezdari, prekoputa kula “Rudo” i u blizini tramvajske okrenice u Ustaničkoj. Ova investicija dolazi kao nastavak uspešnog nastupa na našem tržištu izraelske kompanije “Aviv Arlon”, koja je već poznata po svom maloprodajnom parku u Pančevu. Nedugo posle njegovog otvaranja 2011. doneta je odluka da se započne sa investicijom u Beogradu.

  Objekat maloprodajnog centra na Zvezdari prostiraće se na bruto 13.000 kvadrata (GLA 11.500m2), sa hipermarketom na 2.500 kvardata i brojnim drugim prodavnicama i sadržajima na četri etaže. U okviru objekta će se nalaziti i takozvani food court sa restoranom na poslednjem spratu. Za razliku od pančevackog Aviv parka na otvorenom, ovo je zatvoren gradski centar, a podrazumeva i podzemnu garažu sa preko 200 parking mesta i još oko 50 mesta na otvorenim parkinzima. Pošto u ovom kraju grada nema modernih objekata ovakvog tipa, a nalazi se u blizini velikih stambenih zona na Konjarniku i u Ustaničkoj, zakupci pokazuju značajno interesovanje. Do sada je ugovoren zakup za 80% prostora novog centra.

  Izgradnja komercijalnog objekta je samo prva faza, jer je projekat razvijan kao komercijalno-stambeni kompleks. Prema najavama investitora, u narednoj fazi biće izgrađeno rezidencijalno krilo u okviru iste arhitektonske celine. Planirana je izgradnja dva objekta sa 70 stambenih jedinica da komplementiraju razvoj bloka i njegovih funkcija. Za sada nema više informacija o stambenom delu, ni kada bi druga faza mogla tačno da počne, ali postoji dobra šansa da i taj deo bude pokrenut naredne godine.

  Rokovi su ostali nepromenjeni, pa se otvaranje ovog maloprodajnog centra očekuje na jesen 2015. godine.

  Mapa - Aviv Park Zvezdar

  Aviv Park Zvezdara - prikaz


  Aviv Park Zvezdara - gradilište