Doka WWW Heder

Radisson Blu hotel in Belgrade

07-11-2011  Radisson Blu hotel in BelgradeProjekat “Stari Mlin”, čije ste detaljno predstavljanje mogli nedavno da čitate na Beobuildu, danas je dobio partnera koji će upravljati hotelskim delom kompleksa, a biće u sklopu poznatog međunarodnog lanca “Radisson Blu”.

  Kada smo vam predstavljali sadržaj kompleksa, najavljeno je da će ime poznatog svetskog lanca koji će upravljati hotelom biti objavljen do kraja godine. Danas je i zvanično objavljeno na sajtu “Rezidor” grupe da će hotel pripadati njihovom renomiranom hotelskom brendu “Radisson Blu”.

  “Rezidor” grupa inače poseduje nekoliko brendova, koji pokrivaju hotele od srednje do visoko luksuzne kategorije. Lanac “Radisson Blu” spada u kategoriju prvoklasnih hotela sa kompletnom uslugom i jedan je od najvećih evropskih lanaca u toj kategoriji, sa gotovo 240 hotela u 60 zemalja.

  “Presrećni smo što dolazimo u Srbiju. To je zemlja u razvoju, a Beograd je aktivan i dinamičan grad sa 1.7 miliona stanovnika te u tome vidimo veliki potencijal” izjavio jer Kurt Riter, predsednik Rezidor grupe, povodom sklapanja ovog posla.

  Inače, hotel u sklopu kompleksa “Stari Mlin” gradi “Soravia” grupa u saradnji sa EBRD i Erste bankom. Hotel će imati 236 soba i apartmana, a biće otvoren za goste u poslednjem kvartalu 2013. godine.

  “Naš razvojni projekat izlazi u susret problemu nedostajućih hotelskih kapaciteta, koji će nuditi najviše standarde u smeštaju i uslugama. To je jedna od prvih investicija ovog tipa u Srbiji i mi smo uvereni da će uslovi na tržištu, kao i nas aranžman sa Rezidor grupom obezbediti dugoročan i uspešan poduhvat u Beogradu” rekao je izvršni direktor Soravia grupe, Hano Soravia.