Doka WWW Heder

RC Reinvest investira u Srbiji

24-10-2016

  RC Reinvest investira u SrbijiRC Reinvest je ćerka kompanija RC EUROPA čije sedište se nalazi u Brnu, Češka Republika. Kompanija je u prethodnom periodu proširila poslovanje i u regionu, otvaranjem predstavništva u Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj.

  U Srbiji “RC Reinvest” postao je vlasnik parcela u Kraljevu, neposredno pored Hale Sportova u Ulici Dušana Popovića ukupne površine 11.178 m2. Na ovoj lokaciji RC Reinvest će izgraditi maloprodajni centar površine 5.000 m2, gde se vrednost investicije procenjuje na oko 5 miliona evra. U planiranom Retail Parku pored mnogih internacionalnih modnih brendova, kupcima će biti omogućeno da ostvaruju svoju svakodnevnu kupovinu namirnica u Maxi supermarketu, koji će zauzimati centralnu poziciju u Retail Parku.

  Pored modernog maloprodajnog centra, u saradnji sa gradom Kraljevom, RC Reinvest je finansirao izgradnju nove raskrsnice u Ulici Dušana Popovića, čime je omogućeno lakše i bezbednije kretanje vozila u zoni Sportske Hale i budućeg Retail Parka. Raskrsnica je svečano otvorena 17.10.2016. uz prisusutvo gradonačelnika Kraljeva, gospodina P.Terzića, direktora JP Direkcija za planiranje i izgradnju „Kraljevo“ A. Nestorovića, direktora RC Reinvest-a gospodina M. Augustyna, kao i predstavnika izvođača radova - kompanija Novi Pazar put i Selma.

  Gospodin M. Augustyn se tom prilikom zahvalio organima lokalne samouprave i načelniku Raškog okruga i najavio početak gradnje Reteil Parka za mart 2017. godine, dok se svečano otvaranje očekuje u poslednjem kvartalu 2017. godine. Gospodin Augustyn je napomenuo i planove kompanije “RC Reinvest” da u narednom periodu investira u lokalne projekte razvoja sporta, što će biti samo prva u mnoštvu planiranih investicija RC Reinvesta u grad Kraljevo.

  Pored projekata u Kraljevu, RC Reinvest spreman je da investira i u druge gradove širom Srbije. Na pragu realizacije nalazi se i Retail park u Vršcu za koji je investitor već dobio građevinsku dozvolu.

  U prilogu pogledajte 3D prikaz budućeg maloprodajnog centra u Kraljevu.

   

  Tekst objavljen u saradnji sa RC Reinvest.

  RC Reinvest - Kraljevo retail park