Doka WWW Heder

Rekonstrukcija male hale u Areni

03-11-2016

  Rekonstrukcija male sale Kombank Arene - Novembar 2016

  Učestvuj u diskusiji u okviru Beobuild FORUM-a

  Krajem prošle nedelje počeli su radovi na rekonstrukciji male dvorane u okviru kompleksa Kombank arene. Završetkom ovog dela objekta biće iskorišćeni svi kapaciteti beogradske arene, čime će ovaj objekat prvi put od otvaranja biti u punoj funkciji. Mala dvorana beogradske arene predstavlja pomoćnu infrastrukturu tokom organizovanja velikih takmičenja, kao prostor za zagrevanje i trening učesnika. Ova hala ima povrsinu od oko 1500 kvadrata, nalazi se ispod platoa glavnog stepeništa sa strane autoputa i toplom vezom je direktno povezana sa velikom dvoranom.

  Mala hala nalazi se 6 metara ispod kote podzemnih voda, tako da je borba sa vlagom glavni izazov ovakvog projekta. Temeljne ploče su izvedene specijalnim sistemom “kada” i nepropusnih betona, međutim zbog loše izolacije hala je prokišnjavala praktično od izgradnje. Kako nikada nije privdena funkciji, ostala je nezaštićena da propada godinama, tako da je i rekonstrukcija poprilično temeljna. Radovi podrazumevaju potpunu obnovu krovne ploče i njene hidro i termo izolacije, izolacije bočnih zidova i temeljne ploče, kao i unutrašnje izolacije.

  Trenutno se ruše slojevi krovne terase, keramimika i izolacioni slojevi, kako bi se tokom decembra završila nova krovna hidroizolacija. Istovremeno se obijaju spoljni zidovi propali od vlage, a teku i pripreme za postavljanje unutrasnje hidroizolacije. Rokovi za zavrsetak ovih radova su dosta dugački, pa se otvaranje sale očekuje tek u drugoj polovini februara. Vrednost radova na rekonstrukciji male sale iznosi 138 miliona dinara.

  Situacija na ostatku objekta isto nije pohvalna i potrebne su brojne investicije kako bi Kombank arena spremno dočekala niz međunarodnih takmičenja u narednom preiodu. Pored male sale, naredne godine najavljene su nove investicije, kada bi trebalo da se izvedu dodatni radovi na opremanju i uredjenju objekta. Među prioritetima su nova fasada, medijska kocka (Jumbotron), nova KD vrata i naravno sređivanje unutrašnjosti i okoline arene.

  U međuvremenu pogledajte kako teku radovi na maloj hali beogradske arene.

   

  Beogradska Arena - Mala hala novembar 2016