Doka WWW Heder

Skyline Belgrade kreće sa izgradnjom

19-09-2017

    Skyline Belgrade kreće sa izgradnjomPripreme za gradnju stambeno-poslovnog kompleksa Skyline Belgrade nalaze se u završnoj fazi, a prošle nedelje oragnizovano je i svečano otvaranje radova. AFI Europe, vodeća kompanija u oblasti razvoja nekretnina i investicija u centralnoj i istočnoj Evropi, stoji iza ovog istaknutog kompleksa, koji će u budućnosti postati prepoznatljiv reper beogradske panorame. Zamišljen kao celina sa tri kule, ovaj prestižni projekat nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji u Ulici kneza Miloša, poznatoj po velikom broju diplomatskih predstavništava. Na preko 100.000 metara kvadratnih planirana je realizacija stambenog i poslovnog prostora visoke kategorije, koji će svojim stanarima ponuditi posebne pogodnosti uz privatni bazen, spa, recepciju, održavanje i niz rekreativno uslužnih sadržaja.

    Centralna najviša kula u kompleksu imaće visinu od 129 metara, a zamišljena je kao poslovno-kancelarijski prostor, dok su na bočnim ivicama parcele planirane dve manje stambene kule (77m i 64m) povezane komercijalnim aneksom. Prema prvobitnom planu ovaj kompleks biće realizovan u dve faze, gde bi se u prvoj fazi gradile dve stambene, a u drugoj poslovna kula. Ispod objekata nalaziće se prostrana podzemna garaža sa planiranih oko 900 parking mesta. Kao poseban doprinos ovog projekta planirana je i rekonstrukcija parka Gazela, koji će nakon završetka svih radova biti preuređen u atraktivan zeleni prostor. Ovako oplemenjen park biće otvoren i dostupan svim građanima za odmor i relaksaciju.

    Tokom svečane ceremonije otvaranja radova na projektu Skyline Belgrade, prisutnima se obratio i Adir El Al, CEO projekta Skyline Blegrade: ’’Srećan sam što imam priliku da predstavim stambeno-poslovni kompleks Skyline Belgrade, još jedan uspešan projekat kompanije AFI Europe, čiju izgradnju uskoro započinjemo. Ovaj kompleks pružiće svojim stanarima jedinstvene pogodnosti i luksuz, a sve to na prestižnoj lokaciji u samom centru grada koja će, izgradnjom kompleksa i preuređenjem obližnjeg parka, povratiti stari sjaj. Ponosni smo na to što ćemo kroz ovu našu investiciju od 200 miliona evra obezbediti mnoga nova radna mesta i doprineti razvoju lokalne privrede. Želeo bih posebno da se zahvalim predstavnicima Republike Srbije i grada Beograda na dobrim odnosima i poverenju koje su nam ukazali. Uz izuzetnu saradnju i njihovu podršku stigli smo do ovog momenta u kome počinjemo naš treći veliki projekat u Beogradu, Skyline, za koji smo uvereni da će biti naš ponos i novi simbol Beograda“, istakao je Adir El Al.

    Kompanija AFI Europe najveći je pojedinačni investitor na domaćem tržištu nekretnina, a pored ovog projekta realizovali su i poslovni park Airport City na Novom Beogradu, kao i stambeni kompleks Central garden u Dalmatinskoj ulici. Radovi na izgradnji kompleksa Skyline Belgrade počeće za nekoliko nedelja, a izgradnja sve tri kule trajaće oko 4 godine. Ekskluzivni zastupnik prodaje projekta Skyline Belgrade je vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International (CBRE Srbija).

    Skyline Belgrade - 3D prikazi