PRODEXPO

Spreman sud u Katanićevoj

25-08-2016

    Spreman sud u KatanićevojZa potrebe smeštaja pravosudnih organa završena je rekonstrukcija nekadašnjeg objekta Vojnotehničkog instituta u Katanićevoj 15. Takozvani veliki objekat u Katanićevoj ulici formiran je od tri međusobno povezane celine (objekata KN-2, KN-3, KN-5) ukupne bruto površine 14.000 metara kvadratnih, (neto 12.000 kvadrata). Radovi na rekonstrukciji počeli su sredinom aprila prošle godine kada je izvođač ušao u potpuno zapušten objekat koji je bilo neophodno temeljno obnoviti i prilagoditi novoj nameni.

    Za nešto više od godinu i četiri meseca koliko su trajali radovi urađena je kompletna rekonstrukcija objekta. Zgrada je dobila novu fasadu od kamenih ploča uz adekvatnu termoizolaciju i novu aluminijumsku stolariju. U unutrašnjosti objekta je uveden centralni sistem klimatizacije, rekonstruisana je vodovodna i kanalizaciona mreža i ugrađena su 4 nova lifta. Takođe je izvedena nova mrežna i elektro instalacija uz mogućnost pomoćnog napajanja putem generatora. Završeno je i uređenje nekada zapuštenih površina oko objekta popločavanjem behaton pločama, uređenjem zelenih površina i izgradnjom 36 parking mesta. Objekat je ovom prenamenom i rekonstrukcijom dobio 16 sudnica, veliki broj kancelarija, kantinu za zaposlene, pisarnicu sa prostranom šalter salom i šalterom pošte dok je nova namena zahtevala i izgradnju 12 pritvorskih jedinica. Izvođač radova je građevinsko preduzeće Gradina.

    Završetak radova na ovom objektu jedan je od preduslova za početak rekonstrukcije Palate pravde koja se uskoro očekuje, budući da će deo pravosudnih organa privremeno naći smeštaj u Katanićevoj 15. Uveliko je u toku preseljenje arhivske građe i sredstava za rad iz Palate pravde u Katanićevu s obzirom da je početak rada u novom objektu planiran u prvoj polovini septembra.

    Katanićeva - Avgust 2016