Doka WWW Heder

U pripremi kula 2 na Ušću

27-10-2016

    Učestvuj u diskusiji u okviru Beobuild FORUM-aU pripremi kula 2 na UščuSve je izvesnije da bi MPC Properties konačno mogao da počne izgradnju kule 2 u sklopu poslovno-komercijalnog kompleksa Ušće na Novom Beogradu. Planovi o izgradnji još jedne višespratnice u okviru kompleksa stari su koliko i sam projekat, ali je razvoj lokacije prekinut krizom na tržištu i finansijskom problemima investitora. Posle više godina, priča o izgradniji druge kule na Ušću dobija pozitivan epilog. Informacije o aktivaciji ovog projekta pojavile su se još prošle godine, a ovih dana predstavljen je i budući izgled novog objekta. Da nije reč samo o planovima, investitor je potvrdio najavom da će već u decembru biti podnet zahtev za građevinsku dozvolu.

    Kula 2 gradila bi se na prostoru montažne garaže u Bulevaru Nikole Tesle sa 28.000 kvadrata bruto prostora, od čega će oko 22.000 m2 predstavljati kancelarijski prostor za izdavanje. Kao i postojeća kula, novi objekat biće praktično monofunckionalan sa manjim komercijalnim krilom u prizemlju i restoranom na zadnjem spratu. Visina nove kule biće jednaka visini postojeće i iznosiće 103,9 metara, a uz 28.000 kvadrata nadzemnog prostora biće izgrađena i velika podzemna garaža na dva nivoa sa 750 parking mesta.

    Idejno rešenje nove kule na Ušću izradio je arhitektnoski studio "Chapman Taylor", dok razradu projekta za građevinsku dozvolu radi domaći projektantski biro VMS iz Beograda. Vrednost investicije procenjuje se na 60 miliona evra, a planirani rok za završetak izgradnje kule 2 je 2019. godina.

    Kula 2 na Ušću