EECFA

Uskoro otvaranje tržnog centra na Zvezdari

16-04-2020

  Uskoro otvaranje trznog centra na Zvezdari

  Učestvuj u diskusiji u okviru Beobuild FORUM-a

  Jedan od većih projekata u segmentu maloprodaje koji će biti pogođen novonastalom situacijom jeste novi "BEO Shopping centar" na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve. Planovi za otvaranje novog tržnog centra na Zvezdari poremećeni su uvođenjem vanrednog stanja, pa je ceremonija planirana za ovaj mesec odložena. Tačan datum otvaranja biće objavljen tek pošto se normalizuje situacija, pošto u ovom trenutku još uvek nije moguće predvideti trajanje vanrednih mera. Izgradnja tržnog centra je pri kraju, a smanjenom dinamikom teku završni radovi na unutrašnjosti objekta. Najveći broj lokala oprema enterijer, dok su pojedini zakupci već krenuli sa useljavanjem.

  Novi tržni centar na Zvezdari imaće čak 130.000m2 bruto građevinske površine, od čega oko 43.000m2 prostora za iznajmljivanje. Svojom površinom uporediv je sa tržnim centrom Ušće, što ga čini jednim od najvećih u gradu. Ova kvadratura raspoređena je na tri sprata maloprodajnih sadržaja, kao i velika dvospratna podzemna garaža sa 1200 parking mesta. Kupci će u ponudi imati 130 prodajnih lokala, a u okviru dela za razonodu imaće osam bioskopskih sala. Takozvani “food court” nalaziće se na poslednjoj etaži sa pristupom krovnoj terasi i izborom 13 različitih restorana.

  Projekat je izradio arhitektonski studio Chapman Taylor iz Dizeldorfa, a investitor je domaća kompanija MPC Properties. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 120 miliona evra. Dok "BEO Shopping centar" ne otvori vrata za kupce, u prilogu pogledajte fotografije završnih radova na unutrašnjosti objekta.

  BEO Shopping Center (foto) - 15. april 2020.