EECFA

Zeleni Venac market has been reopened

21-02-2007

  Zeleni Venac market has been reopenedRekonstrukcija pijace Zeleni Venac je trajala 18 meseci i koštala 9 miliona evra. Jedna od najstarijih pijaca u Balkanu, koja je izgrađena još pre više od 80 godina, postala je posle rekonstrukcije najmoderniji pijačni prostor u regionu.

  Pijaca sada ima 246 tezge na otvorenom, kao i 154 natkrivene tezge. Pored tezgi tu je i mlečna hala sa 60 vitrina,a ispod same pijace se nalazi magacin i parking sa 125 mesta za potrebe pijace. Ugrađena su i dva teretna lifta koja će robu prebacivati iz magacina na pijačni plato.

  Za vreme otvaranja pijace su predstavljene i nove savremene pijačne tezge koje bi trebale da postanu standard na svim ostalim pijacama. U planu su rekonstrukcije i ostalih pijaca,a prva na redu će biti pijaca Ðeram čija je rekonstrukcija planirana već ove godine.

  Temeljna rekonstrukcija pijace podrazumevala je rušenje do temelja kako bi se ponovo ispočetka sagradila nova, ali identičnog izgleda onom koji je imala kada je prvi put otvorena 1926. godine. Celu medijsku dokumentaciju izgradnje pijace možete videti na stranici izgradnje Zelenog Venca na Beobuildu.

  Zeleni Venac before reconstruction


  Zeleni Venac now