PRODEXPO

AFI City Zmaj

17-05-2023

AFI City Zmaj

Opis projekta

AFI City Zmaj spreman za prve zakupce

Poslovni trendovi u svetu govore u korist izmeštanja kompanija na lokacije izvan centra grada, a poslovni parkovi širom sveta postali su izuzetno popularni i traženi zbog svojih prednosti. Prvi takav projekat u Beogradu bio je poslovni park Airport City Belgrade koji se i dalje razvija, a sredinom 2021. godine AFI Europe Serbia pokrenuo je izgradnju još jednog poslovnog parka u Beogradu.

U maju ove godine završena je izgradnja prve faze kompleksa AFI City Zmaj, a u junu su svečano otvorena vrata inovativnog koncepta novog poslovnog parka, koji je dizajniran i prilagođen mladim i dinamičnim kompanijama. To ujedno znači da su prva dva objekta sa ukupno (GLA) 27.449 kvadrata modernog kancelarijskog prostora već dostupna za iznajmljivanje.

Mesta u novom poslovnom kompleksu su polako počele da zauzimaju uspešne kompanije koje su prepoznale značaj ovog inovativnog prostora, koji će uspeti da zadovolji sve njihove potrebe i kriterijume. Među prvima koji će iskusiti sve benefite i prednosti novog poslovnog parka su kompanije: G1 Group, We Share, Don Don Tvojih 5 minuta i Lamex.

Razvoj poslovnog centra na prostoru nekadašnje fabrike “Zmaj” u Zemunu podrazumeva faznu realizaciju i izgradnju ukupno pet objekata. Investitor veruje da će izuzetna infrastruktura i povezanost ove lokacije u Zemunu, smeštene između autoputa (Bul. Arsenija Čarnojevića) i brze pruge ka Novom Sadu, učiniti AFI City Zmaj centrom poslovnih događanja.

Trenutnim projektom obuhvaćena je prva faza, koja podrazumeva dva petospratna objekta sa prizemljem, četiri sprata i uvučenom etažom. Svaki sprat ima prosečnu kvadraturu od 2.600 kvadratnih metara. Poslovni prostor je otvorenog tipa, i sa podrazumevanom fleksibilnošću pri organizaciji i podeli prostora po potrebama klijenata. Objekti imaju ventilisane fasade od kompozitnih panela, sa akcentovanim ulaznim delom, i staklenom zid zavesom na povučenom spratu. Poseban kvalitet čitavom ambijentu daje očuvan dvostruki drvored više decenija starih platana, koji ispred objekta formiraju zelenu aveniju sa brojnim klupama za okupljanje i odmor zaposlenih.

Od pogodnosti zakupci u ovom centru imaće brojne prateće sadržaje uključujući stoni tenis, teretanu na otvorenom, šah tablu na otvorenom, punjače za električne automobile i bicikle, ali i više maloprodajnih i ugostiteljskih lokala u prizemlju objekta. Zgrade nemaju podzemne etaže, ali poseduju veliki otvoreni parking sa čak 472 parking mesta, u prvoj fazi, dok se u drugoj očekuje još novih parking mesta. Kompleks ima i svoje isključenje na auto-put, a nalazi se na samo 100 metara od železničke stanice Zemun sa više gradskih i međugradskim linija što čini AFI City Zmaj lakše i brže dostupnim.

Otvaranjem prva dva objekta izgradnja kompleksa AFI City Zmaj nije završena. U drugoj fazi, kompleks će biti proširen za još tri objekta, te će postati sinonim za poslovni kompleks budućnosti.

Investitor:

AFI Europe Serbia

Lokacija:

Zemun → pogledaj na mapi

Površina:

GLA prva dva objekta  27.449 m²

Rokovi:

2021 -