PRODEXPO

AFI City Zmaj spremno dočekuje zakupce

19-05-2023

    AFI City Zmaj spremno dočekuje zakupcePoslovni trendovi u svetu govore u korist izmeštanja kompanija na lokacije izvan centra grada, a poslovni parkovi širom sveta postali su izuzetno popularni i traženi zbog svojih prednosti. Prvi takav projekat u Beogradu bio je poslovni park Airport City Belgrade koji se i dalje razvija, a sredinom 2021. godine AFI Europe Serbia pokrenuo je izgradnju još jednog poslovnog parka u Beogradu. Izgradnja prve faze kompleksa AFI City Zmaj privodi se kraju ovih dana i ova faza obuhvata prva dva objekta sa ukupno 27.449 (GLA) kvadrata modernog kancelarijskog prostora. Razvoj poslovnog centra na prostoru nekadašnje fabrike “Zmaj” u Zemunu podrazumeva faznu realizaciju i izgradnju ukupno pet objekata. Investitor veruje da će izuzetna infrastruktura i povezanost ove lokacije u Zemunu, smeštene između autoputa (Bul. Arsenija Čarnojevića) i brze pruge ka Novom Sadu, učiniti AFI City Zmaj centrom poslovnih događanja.

    Trenutnim projektom obuhvaćena je prva faza, koja podrazumeva dva petospratna objekta (Pr+4+Ps), sa oko 2.600 kvadrata korisnog prostora po spratu. Poslovni prostor je otvorenog tipa, i sa podrazumevanom fleksibilnošću pri organizaciji i podeli prostora po potrebama klijenata. Objekti imaju ventilisane fasade od kompozitnih panela, sa akcentovanim ulaznim delom, i staklenom zid zavesom na povučenom spratu. Poseban kvalitet čitavom ambijentu daje očuvan dvostruki drvored više decenija starih platana, koji ispred objekta formiraju zelenu aveniju sa brojnim klupama za okupljanje i odmor zaposlenih.

    Od pogodnosti zakupci u ovom centru imaće brojne prateće sadržaje uključujući stoni tenis, teretanu na otvorenom, šah tablu na otvorenom, punjače za električne automobile i bicikle, ali i više maloprodajnih i ugostiteljskih lokala u prizemlju objekta. Zgrade nemaju podzemne etaže, ali poseduju veliki otvoreni parking sa čak 472 parking mesta. Kompleks ima i svoje isključenje na autoput, a nalazi se na samo 100 metara od železničke stanice Zemun sa više gradskih i međugradskih linija, što AFI City Zmaj čini lakše i brže dostupnim.

    Otvaranjem prva dva objekta izgradnja kompleksa AFI City Zmaj nije završena. Kao što smo napomenuli, kompleks bi trebalo da obuhvata ukupno pet objekata, a u skladu sa potrebama tržišta u narednoj fazi planirana je izgradnja još tri zgrade.

    AFI City Zmaj (foto) - 18. maj 2023.