EECFA

Airport City nastavlja da raste

18-09-2020

    Airport City nastavlja da rasteAirport City Belgrade najveći je poslovni kompleks u Srbiji, sa ukupno 10 poslovnih objekata i skoro 105.000 kvadrata iznajmljenog poslovnog prostora. Njegov razvoj započeo je na Novom Beogradu davne 2005. godine, a danas tu predstavništva ima više od 120 kompanija sa gotovo 6000 zaposlenih i gostiju koji svakodnevno borave u njemu. Izgradnja i širenje kapaciteta u kompleksu "Airport City je u toku izgradnjom jedanaeste zgrade ukupne površine 18.000 metara kvadratnih kancelarijskog prostora namenjenih tržištu. Radovi na ovom objektu trebalo bi da budu završeni do kraja 2021.

    Bez obzira na trenutna dešavanja u svetu i ekonomske posledice krize, poverenje investitora u domaće tržište nekretnina nije izgubljeno - naprotiv. Iako je deseti objekat u okviru poslovnog parka “Airport City” završen i useljen početkom ove godine, ubrzo nakon toga krenule su pripreme za izgradnju novog objekta, a radovi su pod posebnim merama i uz poštovanje propisa izvođeni u kontinuitetu.

    Jedanaesta po redu, nova zgrada, imaće nešto veću spratnost od ostalih u kompleksu (3 Po + Pr +11 + Te), a ispod nje nalaziće se trospratna podzemna garaža sa čak 387 parking mesta. Tri podzemne etaže su retkost na Novom Beogradu, a njena izgradnja treba da podrži i dalje širenje kompleksa. Novi objekat se nalazi u delu poslovnog parka bliže Tošinom bunaru i kao ostali objekti u kompleksu, nudiće fleksibilni kancelarijski prostor najvišeg standarda koji je moguće prilagoditi svim zahtevima trenutka.

    Investitor ovog najvećeg poslovnog kompleksa u zemlji je "AFI Europe Serbia“ a izvođac na izgradnji jedanaestog objekta je beogradsko preduzeće “Exing B&P”. U prilogu pogledajte fotografije sa gradilišta na Novom Beogradu.

    Airport City Belgrade (foto) - 17. septembar 2020.