Energoprojekt priprema projekat u bloku 11a

06-12-2014

  Energoprojekt priprema projekat u bloku 11aU proteklih par godina svedoci smo postepenog povratka “Energoprojekta” na domaće tržište. Pošto su osvojili nekoliko značajnih tendera u niskogradnji, uključujući poslove podizvođača na koridoru 11 i obnovi pruge Beograd-Pančevo, nedavno su ušli i u posao rekonstrukcije železničke stanice Prokop. Posle puno godina, najveće građevinsko preduzeće se tako polako vraća na poslove niskogradnje, a vrlo su aktivne pripreme i na novom projektu visokogradnje. Zato vam u ovom izdanju predstavljamo novi Energoprojektov stambeni projekat u novobeogradskom bloku 11a.

  Radi se o parceli koja se nalazi uz samu poslovnu centralu Energoprojekta na Novom Beogradu, u Ulici Aleksinačkih rudara. To je deo zemljišta na kome se sada nalaze Energoprojektove barake, u središnjem delu bloka 11a, između postojećih objekata VIG Plaze i kompleksa “Maxima”. Objekat će imati prilaz sa severne strane, odnosno Ulice Aleksinačkih rudara, gde će se nalaziti i ulaz u podzemnu garažu.

  Zgrada je solidne veličine, sa gotovo 30.000 kvadrata bruto prostora na podzemnim i nadzemnim etažama. Kvadratura je raspoređena na dve podzemne i deset nadzemnih etaža (Pr+8+Ps). Podzemne etaže prostiraće se na preko 9.200 kvadrata i imaće 225 parking mesta, dok će nadzemne etaže nositi 137 stambenih jedinica. Pored stambenog prostora, u prizemlju će se nalaziti i 17 fleksibilnih lokala za uslužno-komercijalne delatnosti.

  Zgrada je “zmijastog” oblika sa ventilisanom fasadom od kompozitnih drvenih panela i stakla sa kombinovanom horizontalnom i vertikalnom dinamikom, naglašenom nepravilnim rasterom otvora i upotrebom brisoleja. Po svom sofisticiranijem izgledu projekat najavljuje kvalitetan stambeni prostor iz više kategorije, međutim detalji o mogućoj ceni ovih kvadrata još nije poznat. Nakon što urbanistički projekat prođe plansku komisiju i eventualne korekcije, sledi usvajanje i dalje radnje na realizaciji projekta. U Energoprojektu se nadaju da će uspeti da završe sve pripreme i krenu sa gradnjom do kraja 2015.

  Pogledajte grafičke prikaze budućeg stambenog projekta u bloku 11a.

  Mapa - Energoprojekt blok 11a

  Energoprojekt blok 11a - Trenuto stanje


  Energoprojekt blok 11a - prikaz